|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
vectorialpx
Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE
|
| Trimis: Mie Aug 20, 2008 3:27 pm Titlul subiectului: moderatori?... pai, unora nu le trebuie! |
|
|
acest thread e referitor la respectul fata de moderatori [ce sunt]:
incep cu "Deci", e al dracu de aiurea sa vina user-ul si sa-ti zica
Cornel a scris: Pana atunci, esti doar unu care se baga in toate discutiile fara sa aiba ceva de spus legat de subiect si care jigneste pe unde apuca. si sa se supere ca l-ai pus sa citeasca in manual. Evident ca nu s-a oprit aici... te face prost in fata dar, sa zicem ca trece peste asta [doar zicem]
si apoi vine altul si zice hunt_h_er a scris: Eu zic s-o iei mai usor cu "moderarea", sau, mai degraba, implica-te cand e cazul (cum ar fi trebuit sa faci cand abera mandriva).
asta dupa ce tu ai pierdut ceva ore ca sa aiba ei un spatiu curat in care sa posteze, te stresezi sa te uiti prin thread-uri si te enervezi ca nu prea ai timp. El scrie cornel a scris: Vanzatorii la taraba nu au toata ziua la dispozitie sa forumeze Nu mai continui ca iar ma enervez si, chiar nu merita.
Asta nu se intampla pentru 2 useri... se intampla pentru multi si, cei ce deschid thread-ul asta as vrea sa inteleaga ca:
1. topic-urile de javascript isi au locul in categoria asta iar cele de php isi au rolul in una din cele 3 categorii avansat, cod php sau php incepatori (in cazul in care sunt probleme dintre cele enumerate in descrierea thread-ului - valabil doar pentru cei ce stiu sa citeasca - mama, ce inganfat sunt!!)
2. daca un moderator izi zice sa incetezi offtopic-ul si sa postezi (daca vrei si daca te duce capul si, daca ai ce) doar pe subiect (nimeni nu e obligat sa posteze..) atunci nu trebuie sa te simti ofensat... pentru ca ai nu-stiu-cate facultati sau, nu-stiu-ce ai observat tu ca face moderatorul respectiv.
3. e bine sa citeasca regulile postate de birkoff... reguli pe care multi dintre userii actuali nu le-au vazut.
va urez mult spor la programat! |
|
| Sus |
|
szerky
Data înscrierii: 10/Iul/2008
|
| Trimis: Mie Aug 20, 2008 5:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
vectorialpx, fi si tu mai dur :-) .
Stii ce spunea Hitler , nu ?
Brutalitatea creeaza respect ! |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Mie Aug 20, 2008 6:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
szerky, sa nu uitam ca Hitler a fost un rasist sifilitic. Nu e cazul sa te iei dupa ce a spus el, pentru ca, printre altele, a mai spus si ca rasa ariana e superioara celorlalti oameni (de fapt, sub-oameni - Untermenschen), care ar trebui sa li se inchine si sa ii slujeasca.
Brutalitatea nu creaza respect, creaza frica. E o mare diferenta. Poate vei zice ca sunt geek, dar intr-unul din filmele seriei Star Wars se spunea ca 'fear leads to anger, anger leads to hate, hate leads to suffering'.
Revenind la subiect, am mai spus-o si ma repet: forum-ul acesta ar trebui moderat mai agresiv. Degeaba avem reguli daca cei ce le incalca nu sunt sanctionati, se creaza impresia ca e permis orice si o dam in anarhie. Ar trebui ca moderatorii sa aiba posibilitatea de a bana utilizatorii, si sa existe un thread sau o sectiune unde sa fie anuntate astea: cine a fost banat, pentru cat timp si pentru ce. Avand un precedent, poate nu se vor mai da toti cu muschii mari, ca oricum nu patesc nimic. |
|
| Sus |
|
cornel
Data înscrierii: 05/Aug/2008
Locație: craiova
|
| Trimis: Lun Aug 25, 2008 2:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
pentru ca s-a citat de la un singur subiect, deschis de mine, si ma acuzi ca am incalcat regulile birkoff, hai sa o luam pe puncte.
1. Cauta inainte de a intreba. Arata-mi unde mai era o discutie pe acelas subiect (ZendFramework si XHTML)
2. Specifica subiectul clar. ce e neclar in "problema zend framework si XHTML"
4. incercati sa respectati partenerii. Aici, recunosc, am gresit. Nu trebuia sa iti raspund.
5. nu postati kilometri de cod. Nu am postat cod, nu am cerut cod
6. il incadrati in [cod] taguri phpbb. Nu era cod.
7. nimeni nu e obligat sa iti raspunda. Ti se pare ca am fortat pe cineva? primul meu post a fost Joi Aug 14, 2008 3:18 pm si al 2-lea, care te asigur ca a fost 2-a vizionare a subiectului, Vin Aug 15, 2008 8:44 am
Acum punctele tele:
1. Fiecare topic la locul sau. ZF nu e chear pentru incepatori, iar cod php sau javascript n-am cerut, nici nu ma interesa si stiam sa il caut.
2. nu te simti ofensat daca un moderator izi zice sa incetezi offtopic-ul. m-am simtit ofensat de atitudinea ta de guru PHP. Cat despre partea off-topic, eu am avut 2 din cele 4 postari on-topic. Iar tu ai alimentat discutia off-topic
Deci marea mea greseala a fost ca am ripostat cand tu ti-ai batut joc si de mine.
Dar sa revenim la moderatorii chinuiti ca tine. Da-mi linkul spre pagina unde spune ca un moderator are "obligatia" sa raspunda la fiecare topic, chear daca raspunsul e paralel cu subiectul, si am sa tac pe veci in forumul asta.
p.s. Postez acum, dupa 5 zile pentru ca nu am intrat pe forum in ultima vreme |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Lun Aug 25, 2008 3:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cornele, te inteleg ca esti oltean si trebuie sa ai tu tot timpul ultimul cuvant, dar aici nu ai dreptate. Am urmarit discutia in cauza, de la primul tau post si pana la ultimul, si ii dau 100% dreptate lui vectorialpx ca s-a enervat. Sincer, pentru atitudinea tai ai fi meritat macar un tempban, in opinia mea, eu ti l-as fi dat cu draga inima. De ce? Pentru ca tot ce a spus el a fost, intr-o paranteza, ca tu ar fi trebuit sa citesti manualul inainte. Nu te-a facut prost, nu te-a facut lenes, nu te-a jignit cu nimic. Doar a remarcat faptul ca nu te-ai chinuit destul sa cauti (paranteza - punctul 1 din regulile lui Birkoff nu spune 'cauta pe forum inainte de a intreba', doar 'cauta'. Exista manualul, exista Google, exista Yahoo Search, exista mii de locuri in care puteai sa cauti). Ce faci tu atunci? Te apuci si il jignesti. Zbang! Ai mai incalcat o regula...
Deviind de la problema thread-ului deschis de tine, ajungem la acest thread. Si ce observam? Vectorialpx spune ca 'aceia care deschid thread-ul asta [...] e bine sa citeasca regulile postate de Birkoff'. Nu te-a acuzat nimeni de faptul ca le-ai incalcat tu, era doar al mielea indemn pentru incepatori sa citeasca regulile acelea, pentru ca e tot mai evident ca nu o face nimeni.
Si din nou fac o paranteza: nu conteaza cate din cate reguli ai incalcat, ajunge una singura si esti vinovat. Codul penal romanesc are mii de articole. Daca nu le incalci pe absolut toate nu esti vinovat? Ajunge unul. Tu ai incalcat doua reguli din sapte. Eu zic ca e destul de mare procentajul. Am incheiat paranteza.
Te sfatuiesc sa incetezi cu atitudinea de persecutat. Chiar nu a avut nimeni nimic cu tine pana nu ai atacat (nu ai ripostat, doar ai atacat). De regula genul acesta de useri sfarsesc prin ban-are. |
|
| Sus |
|
cornel
Data înscrierii: 05/Aug/2008
Locație: craiova
|
| Trimis: Mar Aug 26, 2008 10:04 am Titlul subiectului: Deci |
|
|
Pentru ca sunt si oltean si moldovean (deci paguba dubla) si sunt mai greu de cap. Am sa incerc sa traduc
1. Tot ce e scris in paranteze nu conteaza, ar trebui ignorat.
2. Moderatorii au putere absoluta. pot injura, jigni, vorbi off-topic etc.Regulile Birkoff trebuie aplicate numai de catre fraierii de useri obijnuiti
3. Cand sunt in dificultate, ar trebui sa caut raspunsuri oriunde altundeva
Cine citeste intreg postul lui V-px vede 3 citate de la 2 useri si apoi "cei ce deschid thread-ul asta as vrea sa inteleaga ca:". Deci regulile ce urmeaza au fost incalcate.
Citat: Tu ai incalcat doua reguli din sapte.
1. Deci una ar fi ca nu am cautat. Singura mea vina aici e ca nu am cautat unde trebuia. Sa-l acuzam pe Stefan Cel Mare ca nu a facut Unire cand a avut ocazia?
2. A 2-a ar fi fost ca l-am "jignit". A fist pur si simplu o riposta. Cand cineva zice ca nu te-ai sinchisit sa citesti un manual, e o lauda? Nu, e un fel de a spune "Esti lenes".
Chear nu am chef sa ma cert si cu mihaitha, asa ca asta e ultimul meu post in forumurile din josul paginii. Daca vreti sa-mi replicati, faceti-o pe privat |
|
| Sus |
|
vectorialpx
Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE
|
| Trimis: Mar Aug 26, 2008 12:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Citat: A 2-a ar fi fost ca l-am "jignit". A fist pur si simplu o riposta. 1. de ce dracu pui jignit intre ghilimele cand de fapt m-ai facut prost in fata?! 8O
2. riposta la ce?! :?
Citat: Moderatorii au putere absoluta. pot injura, jigni, vorbi off-topic etc.Regulile Birkoff trebuie aplicate numai de catre fraierii de useri obijnuiti 3. explica-mi si mie ce regula am incalcat eu in post-ul ala, ca moderator Citat: parerile sunt impartite referitor la HTML vs xHTML [eu, personal, sunt pro xHTML si, nu stiu bine de ce... dar imi place]. Oricum, ma bucur ca ati raspuns la intrebarea lui cornel Shocked [bine, el ar trebui sa citeasca documentatia mai intai pentru ca, asa cum zici si tu Amenthes, cred ca are un setting pentru asta]
PS: incetati cu offtopic-urile si cu orgoliile
4. pentru ce dracu vii tu, dupa 2 ani, sa-mi scrii mie cum sa moderez?! :?
Citat: Cand sunt in dificultate, ar trebui sa caut raspunsuri oriunde altundeva 5. Nu ti-a zis nimeni nimic referitor la modul sau locul in care ai cautat ajutor. Eu ti-am scris sa citesti documentatia pentru ca scrie tot ce ai nevoie acolo... Post-ul meu a fost unul de moderare, a fost unul care a incercat oprirea discutiilor offtopic... nu dau socoteala decat nickname-ului Admin referitor la moderare si, daca nu-ti convine ceva, zi-i sa-mi dea ban.
6. Citat: Cine citeste intreg postul lui V-px vede 3 citate de la 2 useri si apoi "cei ce deschid thread-ul asta as vrea sa inteleaga ca:".... frate, tu stii sa citesti?... daca tot dai un citat, da-l in intregime, nu-l da ca Esca. Citatul e asa: "Asta nu se intampla pentru 2 useri... se intampla pentru multi si, cei ce deschid thread-ul asta as vrea sa inteleaga ca:". Thread-ul meu nu era dedicat tie... era pentru toti cei ce se trezesc aici ca la claca... fiecare posteaza unde i se deschide browser-ul si injura pe cine apuca... fiecare are orgolii si toti ar trebui sa fie sclavi. Comunitatea asta era linistita pana acum o vreme si, prin thread-ul asta rugam userii sa aiba un pic de respect pentru munca de moderator... pentru care pe tine te doare-n cur.
szerky a scris: Brutalitatea creeaza respect ! Nu, nu-s de acord cu tine... Ca, vorba aia... "Daca-ti tragi copilul de urechi [...] n-o sa-l faci sa-nteleaga, o sa-l faci sa arate ca Dumbo"
edit // Citat: Chear nu am chef sa ma cert si cu mihaitha, asa ca asta e ultimul meu post in forumurile din josul paginii. Daca vreti sa-mi replicati, faceti-o pe privat Dupa ce ai spalat toate rufele si gunoaiele in public acum vrei sa te contactez pe privat?!... Wait... am sa-ti trimit un SMS!!
edit 2 // nu se zice "Chear", se zice "Chiar" si, Stefan cel Mare nu e vinovat ca nu te-ai dus tu la scoala si ca n-ai fost educat. |
|
| Sus |
|
bash
Data înscrierii: 21/Aug/2008
|
| Trimis: Mar Aug 26, 2008 9:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pana la urma venim pe forumul acesta benevol.Nu te obliga nimeni sa vi.Daca vi respecti niste reguli,sau le incalci dar inteligent.Sa nu uitam ca oamenii acestia gen:mihaitha,vectorialpx s.a au in spate ani de munca.Si atentie baietii astia nu stiu doar php.Acum sa se puna toti aia care arunca cu piatra in ei in situatia lor , sa aiba ani de munca in domeniu, sa ajunga pe un anumit nivel si sa vina unu sa le ceara socoteala,un incepator si cu tupeu specific romanesc.Cum ati reactiona domnii mei???Peste tot in lume exista ierarhii.Unii sunt generali ,alti sergenti.
Sfat:Uitati-va putin la posturile celor doi mai sus mentionati.Baieti astia nu stiu doar php.Putin respect.Stiti cumva ce stiu ei??Cand o sa stiti atunci sa vorbiti.
Da ne trebuie moderatori ,ca forumul acesta nu e sat fara caini.Baietii astia au muncit pe el ca tu sa ai parte de o gramada de chestii.M or V isi pierd un timp de la ei ca sa-ti explice tie ceva si nu au nici un fel de obligatie,tot asa cum nici tu nu ai obligatia de a posta pe forum.Eu personal desi sunt nou am cautat sa ajut acest forum si chiar sustin ideea lui mihaitha pentru treaba aia cu rating si ajut daca o sa fie cazu. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|