Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Mysqlu asta...
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Gazduire Web si Domenii
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
eskape19

Data înscrierii: 02/Oct/2004

Trimis: Mie Noi 10, 2004 12:03 am    Titlul subiectului: Mysqlu asta...  

Am un site facut in php si cu legatura la o baza de date mysql. Daca imi pun site-ul pe un server, baza de date unde o pun? (banuiesc ca nu o pun in acelasi loc cu spatiul pentru paginile php). Exista un serviciu special pt a pune database-uri mysql?
Sus  
un_guru

Data înscrierii: 25/Iul/2004
Locație: Miecurea Ciuc

Trimis: Mie Noi 10, 2004 12:19 am    Titlul subiectului:  

mysql isi pastreaza datele in intr-un director la care nu cred ca ai acces. Asa ca nu poti pur si simplu sa "pui" baza de date pe server.
Vezi daca cei care-ti gazduiesc site-ul au phpmyadmin, daca nu poti sa incerci sa-l instalezi tu, sau poti sa te connectezi(daca te lasa ei) de pe calculatorul tau printr-un client(sqlyog, masson).

In ambele situatii, "sa pui baza de date" inseamna sa rulezi comenzi SQL, ceea ce sti deja ... mysql_query(SQL) - cu ajutorul acestei functii trimiti comenzi catre mysql pe site-ul de care vorbesti.
Sus  
eskape19

Trimis: Mie Noi 10, 2004 2:55 pm    Titlul subiectului:  

Am obtinut suport pentru mysql. Cand vreau sa-mi creez tabela cu PhpMyAdmin cu urmatoarea forma (asa apare):
Cod:

CREATE TABLE `visit` (

`ip` MEDIUMTEXT( 15 ) ,
`timp` TEXT,
`zi` VARCHAR( 10 ) ,
`luna` VARCHAR( 10 ) ,
`an` VARCHAR( 4 ) ,
PRIMARY KEY ( `ip` )
)

Imi da eroarea:
Cod:
#1064 - You have an error in your SQL syntax.  Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '(15), `timp` TEXT, `zi` VARCHAR(10), `luna` VARCHAR(10), `an` VARCHAR(4)

De ce face asta? Care e problema? S inca o intrebare: Nu pot sa uploadez eu baza de vdate cu tot cu tabele?
Sus  
un_guru

Trimis: Mie Noi 10, 2004 4:12 pm    Titlul subiectului:  

Pentru campurile text nu poti sa specifici marimea. adica acel (15) deupa MEDIUMTEXT. Cod: `ip` MEDIUMTEXT,
`timp` TEXT...
Incearca sa foloseti DATE pentru a stoca date in baza de date ...
Mai pe romaneste ... in loc ziua, luna,an poti folosi `data_cutare` DATE.
Sus  
eskape19

Trimis: Vin Noi 12, 2004 12:00 am    Titlul subiectului:  

Am impartit campurile asa pentru a-mi usura munca atunci cand vreau sa fac un contor pe zile, respectiv luna. Sa nu stau atunci sa fac un explode si sa imi aleg ce am nevoie. Merci. Acum merge.
Sus  
un_guru

Trimis: Vin Noi 12, 2004 7:22 pm    Titlul subiectului:  

poti sa folosesti SELECT DAYOFMONTH(data_cutare) as ziua, MONTH(data_cutare) as luna ... si asa mai departe.
campul `ip`, ar fi mai indicat sa fie varchar(16)
"ALTER TABLE vist change ip ip VARCHAR(16);"
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Gazduire Web si Domenii
Pagina 1 din 1