|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
raducan
Data înscrierii: 03/Iul/2008
|
| Trimis: Lun Aug 04, 2008 5:10 am Titlul subiectului: Problema owner fisiere [nerezolvabila] |
|
|
Baieti am o problema care iar imi da de cap si nu o pot rezolva.
Am un cod in php care creaza un folder si apoi in acel folder mai creaza un fisier .php si uploadeaza cateva poze.
Toata treaba decurge perfect dar pe urma daca vreau sa editez/sterg aceste fisiere si chiar si folderul creat din cod nu pot deoarece imi pune ca owner "99" din cate am mai citit pe net e asociat "nobody" :))
Nu stiu ce sa fac ca sa nu imi mai puna acest owner.
Are careva o idee?
Codul arata cam asa:
Cod: mkdir (../folder/1, 0755);
$fname = "../folder/1/fisier.php";
$continut = "bla bla";
$fhandle = fopen($fname,"w");
fwrite($fhandle,$text);
fclose($fhandle); |
|
| Sus |
|
raducan
|
| Trimis: Lun Aug 04, 2008 5:48 am Titlul subiectului: |
|
|
| Am reusit sa sterg fisierele si folderele cu owner 99 sau nobody dar nu stiu cum sa fac din cod php sa le schimb ownerul ... vreo idee? |
|
| Sus |
|
raducan
|
| Trimis: Lun Aug 04, 2008 6:12 am Titlul subiectului: |
|
|
| Cu chown (change owner) se pare ca ar merge daca as avea mai multe drepturi ... vreo idee? |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Lun Aug 04, 2008 8:23 am Titlul subiectului: |
|
|
In primul rand, exista butonul 'edit', nu trebuie sa postezi de 3 ori consecutiv, poti adauga la ultimul post. Ce faci tu se numeste postcount.
Referitor la problema ta, folderul este creat cu owner 99 (nobody) pentru ca acesta e userul folosit de apache pentru rulare. E o masura de securitate, pentru a reduce efectele destructive pe care le poate avea un script malware. Vorbeste cu administratorul serverului daca se poate rezolva cumva, fara a schimba userul folosit de apache, pentru ca eu unul nu recomand aceasta schimbare. |
|
| Sus |
|
sci2tech
Data înscrierii: 13/Sep/2005
|
| Trimis: Mie Aug 13, 2008 12:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
raducan a scris: Cu chown (change owner) se pare ca ar merge daca as avea mai multe drepturi ... vreo idee? Ai nevoie de safe mode off (nu cred ca vei obtine) sau executarea chown folosind functiile system/exec/popen etc daca sunt disponibile (in cazul in care safe mode este on binarul chmod trebuie copiat in directorul safe_mode_exec_dir) iar nu cred ca vei obtine. Alta solutie ar fi folosirea apache cu php cgi (via fastcgi/fcgid and suexec) in loc de mod_php sau folosirea apache_mpm_itk cu mod_php (cred ca admin-ul serverului pe care te joci o sa faca infarct daca ii spui de asta :) .
Mai aproape de adevar as vedea abordarea un pic diferit a problemei. Fisierele / directoarele avand UID/GID 99 au fost create de php deci pot fi sterse tot de catre php :wink: |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|