| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
rc_andrei
Data înscrierii: 12/Oct/2005
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Mie Iul 30, 2008 12:44 am Titlul subiectului: Eroare configurare server |
|
|
Salutare, precum am scris si in categoria Server AMP, am incercat sa instalez un server. Am ales urmatoarele:
Apache versiunea 2.2.9
Mysql versiunea 5.1.23
PHP versiunea 5.2.6
Am instalat fisierele pe un alt hard decat pe cel pe care am sistemul pentru ca vreau sa experimentez multe si unele 'chestii' or sa aiba nevoie de spatiu destul de mult sau cel putin asa cred eu.
So serverul este instalat in urmatoarea locatie:
D:/zserver/
Apache: D:/zserver/apache2/
Apache htdocs: D:/zserver/apache2/htdocs/
Mysql: D:/zserver/mysql/
PHP: D:/zserver/php/
PHP ini: D:/zserver/php/php.ini
Am copiat din D:/zserver/mysql/bin/ fisierul 'libmySQL.dll' in C:/windows/system32/
Am modificat in php.ini:
extension_dir ="D:\zserver\php\ext"
Dar nu am gasit propriu zis linia de comanda:
;extension=php_msql.dll
In schimb era:
;extension=msql.dll
si am modificat eu in
extension=php_msql.dll
Am incercat sa ma documentez de aici:
http://www.ricocheting.com/server/mysql.html
http://www.wikihow.com/Install-the-Apache-Web-Server-on-a-Windows-PC
Un amic mi a zis (si cred ca are mare dreptate) ca nu am facut legatura intre php si sql....
Ideea e ca phpinfo(), merge....insa detalii despre user sql, legatura cu php, si alte chestii de genul....sunt in ceata...apropo am incercat mai devreme cu xampp si tot nu a mers ceva....asa ca please nu imi ziceti de variantele astea ca stiu de ele :P
Asa cand incerc sa instalez phpmyadmin imi da eroare:
Cannot load mysql extension. Please check your PHP configuration. - Documentation
So please orice ajutor este binevenit. Multumesc! |
|
| Sus |
|
ebogdan
Data înscrierii: 27/Iul/2006
|
| Trimis: Mie Iul 30, 2008 8:46 am Titlul subiectului: Re: Eroare configurare server |
|
|
rc_andrei a scris: Dar nu am gasit propriu zis linia de comanda:
;extension=php_msql.dll
In schimb era:
;extension=msql.dll
si am modificat eu in
extension=php_msql.dll
[...]
Asa cand incerc sa instalez phpmyadmin imi da eroare:
Cannot load mysql extension. Please check your PHP configuration. - Documentation
Păi tu ai instalat mSQL de vrei să încarci modulul de mSQL?! Sau MySQL? În ultimul caz, pune
Cod: extension=php_mysql.dll
extension=php_mysqli.dll |
|
| Sus |
|
rc_andrei
|
| Trimis: Mie Iul 30, 2008 11:23 am Titlul subiectului: |
|
|
salut, am pus alea doua linii de comanda - am facut comparatie cu un alt php.ini si vad ca tot nu merge....apropo am instalat MySQL versiunea 5.1.23-rc-win32.
Toate cele bune!
Later edit: mi am adus aminte ca am citit aseara ceva ca atunci cand iti apar informatiile de la phpinfo() ar trebuie sa apara si ceva informatii (aproape un ecran) despre mysql. in cazul meu singura chestie legata de cuvantul "sql" este:
sql.safe_mode Off Off |
|
| Sus |
|
ebogdan
|
| Trimis: Mie Iul 30, 2008 11:29 am Titlul subiectului: |
|
|
OK, vreau detalii.
Ce eroare îți dă când dai restart la Apache? Ai dat restart nu?
Ești sigur ca extension_dir este trecut bine? |
|
| Sus |
|
rc_andrei
|
| Trimis: Mie Iul 30, 2008 11:34 am Titlul subiectului: |
|
|
Nu imi da nici o eroare cand restartez apache...sau cel putin nu una vizibila, eu stiu exista un log?
In lista apare apache 2.2 cu verde, iar jos de tot pe bara programului / ferestrei apache 2.2.9 (win32) php 5.2.6
extension_dir ="D:\zserver\php\ext"
si altele copiate din php.ini cu care am facut comparatia pentru ca la mine nu existau.
Dynamic Extensions
extension=php_gd2.dll
extension=php_mbstring.dll
extension=php_mcrypt.dll
extension=php_mhash.dll
extension=php_mime_magic.dll
extension=php_mysql.dll
extension=php_mysqli.dll
astea erau deja...nu am copiat.
[MySQL]
mysql.allow_persistent = On
mysql.max_persistent = -1
mysql.max_links = -1
mysql.default_port = <- ar trebui sa fie 80 din cate imi aduc aminte de azi noapte.
mysql.default_socket =
mysql.default_host =
mysql.default_user =
mysql.default_password =
Nimic din astea nu sunt completate dupa cum vezi...le las asa default sau trebuie sa le completez? |
|
| Sus |
|
Birkoff
Data înscrierii: 18/Mar/2004
|
| Trimis: Mie Iul 30, 2008 11:36 am Titlul subiectului: |
|
|
1. verifica ce dll ai pe server php_msql.dll sau msql.dll si ala il bagi la extensii
2. verifica in logurile de la apache/php/mysql ce iti spune ca sa te lamuresti unde e eroarea
3. daca ai mai avut instalat un alt apache/mysql e posibil sa fie portul ocupat, vezi in servici in cpanel ce aplicatii sunt active si vezi in errorlog in cpanel ce zice... eventual dai disable la serviciul care ocupa portul si il activezi pe cel de la serverul actual...
fisierele de log sunt mysql.log - php_error.log - apache_error.log eventual cauta tot ce e cu extensia log in subdirectoarele unde ai instalat serverul... |
|
| Sus |
|
ebogdan
|
| Trimis: Mie Iul 30, 2008 11:41 am Titlul subiectului: |
|
|
Man, dacă nu îți dă nici o eroare cam înseamnă că merge...
phpinfo() îți zice ceva de MySQL și MySQLi? Dacă da, totul e ok. Dacă nu, și chiar nu ai nici o eroare, îți ia php.ini din altă parte, dar nu cred că e cazul.
mysql.default_port e 3306, în nici un caz 80! Dar acolo nu completezi nimic, le dai ca parametru la procedură când te conectezi, e.g.
Cod: $conn = new mysqli('localhost', 'user', 'parola', 'baza_de_date', 3306);
dacă folosești POO, procedural e asemănător.
LE: Birkoff, ce legătură este între mSQL și MySQL? El vrea MySQL, nu mSQL. Sau faci și tu confuzie între ele?! Și nu are CPanel că lucrează sub Windows, local ;)
LE2: fișierul de log este logs\error.log, în directorul unde ai instalat Apache. |
|
| Sus |
|
rc_andrei
|
| Trimis: Mie Iul 30, 2008 11:46 am Titlul subiectului: |
|
|
ServerPort = 80
ServerSslPort = 80
ServerRoot = D:/zserver/Apache2
errorlog din apache/error/ zice asa....
[Wed Jul 30 12:42:41 2008] [notice] Parent: Received restart signal -- Restarting the server.
[Wed Jul 30 12:42:41 2008] [notice] Child 1276: Exit event signaled. Child process is ending.
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'D:\\zserver\\php\\ext\\php_gd2.dll'
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'D:\\zserver\\php\\ext\\php_mbstring.dll
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'D:\\zserver\\php\\ext\\php_mcrypt.dll
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'D:\\zserver\\php\\ext\\php_mhash.dll
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'D:\\zserver\\php\\ext\\php_mime_magic.dll
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'D:\\zserver\\php\\ext\\php_mysql.dll
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'D:\\zserver\\php\\ext\\php_mysqli.dll
[Wed Jul 30 12:42:41 2008] [notice] Apache/2.2.9 (Win32) PHP/5.2.6 configured -- resuming normal operations
[Wed Jul 30 12:42:41 2008] [notice] Server built: Jun 13 2008 04:04:59
[Wed Jul 30 12:42:41 2008] [notice] Parent: Created child process 3484
[Wed Jul 30 12:42:41 2008] [notice] Child 3484: Child process is running
[Wed Jul 30 12:42:42 2008] [notice] Child 1276: Released the start mutex
[Wed Jul 30 12:42:42 2008] [notice] Child 3484: Acquired the start mutex.
[Wed Jul 30 12:42:42 2008] [notice] Child 3484: Starting 64 worker threads.
[Wed Jul 30 12:42:42 2008] [notice] Child 3484: Starting thread to listen on port 80.
[Wed Jul 30 12:42:43 2008] [notice] Child 1276: All worker threads have exited.
[Wed Jul 30 12:42:43 2008] [notice] Child 1276: Child process is exiting
Deci e clar...am dat o in bara cu .dll urile alea...la toate zice dupa linia de cod respectiva si mesajul asta:
The specified module could not be found.\r\n in Unknown on line 0
M am uitat dupa php_mysql.dll sau mysql.dll in tot d:/zserver/ unde am instalate toate si nu sunt....or fi in C:/windows/etc? sau o face vreun folder pentru stocare .dll c:/php...automat..? Apropo multam Birkoff si ebogdan |
|
| Sus |
|
Birkoff
|
| Trimis: Mie Iul 30, 2008 11:46 am Titlul subiectului: |
|
|
ebogdan a scris:
LE: Birkoff, ce legătură este între mSQL și MySQL? El vrea MySQL, nu mSQL. Sau faci și tu confuzie între ele?! Și nu are CPanel că lucrează sub Windows, local ;)
eu vorbeam de mysql sa se uite ce dll-uri are si ala sa il bage la extensie daca nu stie cum e cu php_ sau fara...
si vorbeam de start - control pannel - administrative tools - services - sa se uite pe acolo daca nu are ramasite de la alt server... |
|
| Sus |
|
rc_andrei
|
| Trimis: Mie Iul 30, 2008 11:49 am Titlul subiectului: |
|
|
| ramasite s ar putea sa am....ca am instalat separat...apache php mysql...ieri...nu a mers...m am enervat...am instalat xampp...iar nu a mers ceva iar m am enervat...am dezinstalat tot....si acum...am instalat din nou separat...configurez....de zor...am tras si niste screenshoturi la instalari...[/img] |
|
| Sus |
|
Birkoff
|
| Trimis: Mie Iul 30, 2008 11:52 am Titlul subiectului: |
|
|
dll-urile ar trebui sa se gaseasca intr-un subdirector cu extensia ext
C:\Program Files\wamp\bin\php\php6.0dev\ext |
|
| Sus |
|
rc_andrei
|
| Trimis: Mie Iul 30, 2008 12:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
Birkoff nu exista nici un folder wamp in program files...eu ce am instalat am instalat in
d:/zserver/apache/
d:zserver/php/ unde nu exista "ext"
d:zserver/mysql/
din moment ce nu gasesc .dll urile alea nici in C nici in D inseamna ca nu am instalat corect....pot sa caut dll urile astea si sa le pun unde trebuie fara sa mai trebuiasca sa instalez din nou? |
|
| Sus |
|
Birkoff
|
| Trimis: Mie Iul 30, 2008 12:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu iti dadusem linkul ca sa vezi cum e calea la mine, stiu ca tu nu ai instalat wamp... daca nu ai dll-urile inseamna ca nu ai instalat corect serverul...
foloseste si tu xamp, wamp sau lamp sau ceva asemanator care iti instaleaza tot ce trebuie ori pe linux ori pe windows si apoi doar configurezi in apache si php.ini ce iti mai trebuie...
eu pe local pentru teste folosesc wamp cu add-onurile de php 4,5,6 si apache 1.0.x, 2.0.x., 2.2.x si mysql 4.1.x si 5.0.x si fac teste pe combinatii de versiuni ca sa vad cum se comporta scripturile pe diferite versiuni... doar asa pot fi sigur ca scripturile mele merg pe orice server... |
|
| Sus |
|
rc_andrei
|
| Trimis: Mie Iul 30, 2008 12:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
prefer sa incep direct cu apache mysql php decat sa incerc alea...poate o sa incerc easyphp eu stiu...mai incerc...daca nu o sa folosesc un *AMP pana o veni cineva la mine sa imi arate exact cat de nub sunt si unde am gresit la instalare.
Multumesc pentru raspunsuri.
later edit: se pare ca am gasit ceva despre chestia asta...sap in continuare...
Description:
------------
When installing PHP using the MSI installer, or even the zip installer,
the mysql extension does not work off the bat, and I had to use the
php_mysql.dll and libmysql.dll files from the PHP 5.2.2 zip package.
Same bug with win2003. php_mysql.dll isn't loaded |
|
| Sus |
|
rc_andrei
|
| Trimis: Mie Iul 30, 2008 12:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
wooohoooo victorie...cel putin inca un pas spre bine... :P ideea e ca la instalare am folosit php.msi instaler si nu a creat folderul "ext" si nu a tras toate dll urile in php...am luat php.zip si am copiat ce era lipsa de acolo...
acum in phpinfo () apare si
mysql
MySQL Support enabled
Active Persistent Links 0
Active Links 0
Client API version 5.1.23-rc
Directive Local Value Master Value
mysql.allow_persistent On On
mysql.connect_timeout 60 60
mysql.default_host no value no value
mysql.default_password no value no value
mysql.default_port no value no value
mysql.default_socket no value no value
mysql.default_user no value no value
mysql.max_links Unlimited Unlimited
mysql.max_persistent Unlimited Unlimited
mysql.trace_mode Off Off
e bine ^^ pentru o clipa a mers si phpmyadmin...acum vad ca a luat o razna un pic...oricum mai sap aici in continuare... |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|