|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
beginner18
Data înscrierii: 30/Aug/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Mar Iul 29, 2008 1:49 pm Titlul subiectului: Voi cum procedati cu acel Web design made by ... |
|
|
Cand se face in site, exista o semnatura a celui care il face, ceva de genu:
"Web design made by CompanyName".
Daca un client direct va cere sa nu puneti acea semnatura, ce faceti?
Sau, in cazul unui intermediar, care va da proiectele, si vrea sa isi puna semnatura lui, in cazul asta ce faceti?
In primul caz, am auzit ca la valoarea site-ului, se mai adauga putin si pentru faptu ca nu te lasa sa pui semnatura, fapt care tie iti dauneaza, bineinteles.
Voi cum procedati? Sau cum vi s-ar parea normal? |
|
| Sus |
|
Birkoff
Data înscrierii: 18/Mar/2004
|
| Trimis: Mar Iul 29, 2008 2:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca nu ma lasa sa pun semnatura vizibil, (oricum o pun si in cod in view source...) il mai taxez putin la pret.
Daca nu e facut integral de mine, pun doar in cod. |
|
| Sus |
|
beginner18
|
| Trimis: Mar Iul 29, 2008 2:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Banuiesc ca zici de clienti, dar pentru intermediari, la fel faci?
Si ca si suma cat ar fi corect ( stiam de 50 euro )
Pana la urma acea semnatura conteaza si iti pot aduce clienti. Cu cat ai mai multe site-uri cu semnaturi, cu atat is mai mari posibilitatile de a avea potentiali clienti. |
|
| Sus |
|
Pirahna
Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou
|
| Trimis: Mar Iul 29, 2008 2:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu mi-am mai schimbat parerile despre asta ...
In fond sa fim seriosi, clientul nu e obligat sa-ti aduca tie clienti. Clientul te plateste pe tine pentru un produs (website, design, etc) ... nu mi se pare corect sa mai adaugi la pret ca sa ii scoti ala.
In fond o data ce primeste produsul poate sa-l scoata singur.
Eu nu pun semnaturi, pentru ca in fond pot sa fac rost de clienti si fara sa scriu pe site-ul nu stiu cui ca e facut de mine.
Asta cu "da-mi bani ca sa scot semnatura" e dovada de lipsa de respect fata de client.
Eu cer doar permisiunea sa adaug proiectul la portofoliu. Daca omu vrea sa ma recomande, o sa ma recomande. |
|
| Sus |
|
Birkoff
|
| Trimis: Mar Iul 29, 2008 2:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pentru intermediari pun doar in codul html semnatura, adica bag pe undeva un echo '<!-- Script created by... -->'; iar daca am un script care nu afiseaza nimic asta e, pun doar la inceputul codului datele mele.
Nu am un pret anume, negociez in functie de volumul de munca si pretul total al proiectului/scriptului... |
|
| Sus |
|
beginner18
|
| Trimis: Mar Iul 29, 2008 2:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pirahna, noi oferim un "produs" pe care ne cerem drepturile banesti (fiecare si le cere in felul lui, in functie de mai multe criterii).
Faptul ca ai creeat ceva mi se pare normal sa iti pui semnatura, mai ales ca nu dauneaza cu nimic ( e vorba de un simplu text de cateva cuvinte, in partea de jos a site-ului, deci nimeni nu are de ce sa se planga ). |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Mar Iul 29, 2008 4:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Clientul are tot dreptul sa ceara scoaterea semnaturii din site. Pana la urma, cum a spus si Piry, el cumpara un produs, si odata cu produsul respectiv primeste (si vinde mai departe daca e cazul) drepturile de autor pe produsul respectiv. E al lui si face ce vrea cu el. Eu in contract stipulez ca e vorba de licenta unica (ca sa nu il cumpere de la mine si sa il vanda la inca 50) si ca drepturile de autor ii apartin odata cu achitarea integrala a onorariului meu. In plus, ii cer permisiunea sa imi adaug site-ul sau la portofoliul meu. Pana la urma, are si el de castigat din asta - e un backlink in plus. |
|
| Sus |
|
Birkoff
|
| Trimis: Mar Iul 29, 2008 4:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
mihaitha a scris: Clientul are tot dreptul sa ceara scoaterea semnaturii din site. Pana la urma, cum a spus si Piry, el cumpara un produs, si odata cu produsul respectiv primeste (si vinde mai departe daca e cazul) drepturile de autor pe produsul respectiv. E al lui si face ce vrea cu el. Eu in contract stipulez ca e vorba de licenta unica (ca sa nu il cumpere de la mine si sa il vanda la inca 50) si ca drepturile de autor ii apartin odata cu achitarea integrala a onorariului meu. In plus, ii cer permisiunea sa imi adaug site-ul sau la portofoliul meu. Pana la urma, are si el de castigat din asta - e un backlink in plus.
Ok deci eu daca am cumparat Windows XP cu licenta am dreptul sa inlatur orice urma de marca sau de copyright din produs ca doar l-am cumarat si e al meu nu?
Eu asta inteleg din ce spuneti voi...
Eu tin la imagine si la marca si de aceea tin si la faptul ca vreau sa imi fie recunoscuta munca mea, dar inteleg si clientul care nu vrea sa ii apara cine stie ce text pe codul lui si de aceea daca nu vrea sa ii afisez pe site ca e facut de mine ii afisez doar in cod.
Daca clientul sterge datele lasate de mine si revinde codul dar spunand ca e scris de el, depinde acum cui ii apartine de fapt acel cod, clientului sau mie? Clientul cumpara doar dreptul de folosire/redistribuire/modificare a acelui cod dar nu are dreptul sa imi stearga mentiunile de drepturi de autor decat daca a platit pentru asa ceva... de aceea eu cer mai mult pe treaba asta... Orice marca se plateste la fel si imaginea costa mult... |
|
| Sus |
|
Pirahna
Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou
|
| Trimis: Mar Iul 29, 2008 4:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
Birkoff a scris:
Ok deci eu daca am cumparat Windows XP cu licenta am dreptul sa inlatur orice urma de marca sau de copyright din produs ca doar l-am cumarat si e al meu nu?
Din cate stiu ai voie sa faci ce vrei cu sistemul tau de operare. Cat timp nu il vinzi mai departe ... ai voie sa-i faci ce vrei si sa-l folosesti cum vrei.
Referitor la ce ziceam eu ... sunt doua cazuri:
1) ai produsul gata-facut, il customizezi si i-l dai a doua zi
2) nu ai produsul gata-facut, trebuie sa-l dezvolti 2 saptamani si apoi sa i-l dai
La punctul 1 se aplica treaba cu licenta si pui unde vrei numele tau, dar la punctul 2, care implica dezvoltarea produsului, nu cred ca ar mai trebui.
Nu mai este produsul tau, este produsul clientului (in fond el ti-a spus ce vrea, cum vrea, etc) si ar trebui ori sa fie exclusiv al lui, ori sa aveti amandoi (si dezvoltatorul si clientul) drepturi asupra sa.
In fine, asta e ca la customizatul masinilor ... unele firme scriu undeva pe masina numele lor, alte firme doar iti customizeaza masina. Eu prefer sa nu ma semnez.
Totusi ma gandesc eu ca un posibil viitor client, care vreau un site gen YouTube, de ce as accepta sa las un link in footer cand o sa am zeci de mii de vizitatori pe zi ?
As cere o reducere enorma de pret pentru privilegiul de a avea un link acolo. |
|
| Sus |
|
ebogdan
Data înscrierii: 27/Iul/2006
|
| Trimis: Mie Iul 30, 2008 8:56 am Titlul subiectului: |
|
|
| Depinde și dacă chiar îi vinzi produsul clientului sau doar îl licențiezi. La mine e oarecum o combinație de obicei căci am un framework destul de solid făcut de mine care chiar nu vreau să-l vând, e parte integrată a ceea ce fac pentru clienți și e doar licențiat. |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Mie Iul 30, 2008 9:36 am Titlul subiectului: |
|
|
| Birkoff, in primul rand ii dau dreptate lui Piry, cu mentiunea ca nu poti compara o aplicatie web facuta la comanda cu o aplicatie comerciala cum e Windows-ul, care se vinde 'as-is' (iti place cum e, o iei, nu iti place, cauti altceva, nu suni la Redmond sa le zici 'vreau un ca fereastrele din Windows sa fie elipsoidale, nu dreptunghiulare' si ei sa iti faca Windows-ul asa). Deci analogia ta nu e tocmai inspirata. |
|
| Sus |
|
mandriva2007
Data înscrierii: 02/Oct/2007
|
| Trimis: Mie Iul 30, 2008 9:26 pm Titlul subiectului: da mihaita |
|
|
| dar ti-l poti face tu ,chair win iti ofera aceasta posibilitate si da ksa zicem esti "programator" cu c++ invatat in 14 zile te poti juca frumos pe microsoft visual c++ .ti-l poti face cum vrei depinde de personalitate :lol: dak il faci tu cap coada nu folosind dreamweaver sau alte toolsuri iti poti pune semantura unde vrei.pan la urma e al tau.dar dak de ex cum sa- intamplat unele firme de jocuri au pus la dispozite codu sursa al jocului pt programtori pasionati atunci chair dak tu dezvolti aplicatia sa zicem mai scoti un patch ,addon,atunci drepturile de autor raman ale lor,tu nu poti sa vinzi acea aplicatie ca a ta normal |
|
| Sus |
|
saitek
Data înscrierii: 23/Sep/2007
|
| Trimis: Mie Iul 30, 2008 10:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Omu a cumparat site-ul,adica mi-a pülatit munca,nu am nici un drept sa imi pun semnatura,adica nu mi se pare normal,car despre Windows sa fim seriosi,nici unu dintre noi nu este Bill Gates,si nici unu dintre noi nu detine o companie ca si microsoft,microsoft trebuie sa isi puna semnaturile si etc in soft-uri ca e cu totul altceva,decat un site,deci eu sunt pentru:"FARA SEMNATURA IN SITE",ti-ai luat banu`,straita si ai plecat... |
|
| Sus |
|
vectorialpx
Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE
|
| Trimis: Dum Aug 03, 2008 1:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
s-a mai discutat pe tema asta vro 3 pagini :D let's start again!
fiecare are parerea lui, evident... eu cred ca e o chestie de bun simt dar nu e obligat nimeni. Ai vandut produsul, poate sa il stearga... e al lui.
PS: de curand am patit chestia asta cu un client dar... nu am ce face.
Citat: Eu cer doar permisiunea sa adaug proiectul la portofoliu. Daca omu vrea sa ma recomande, o sa ma recomande.
de acord... dar, daca refuza e nesimtit :) |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|