|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
agoia
Data înscrierii: 24/Ian/2007
|
| Trimis: Joi Iul 24, 2008 2:11 pm Titlul subiectului: INSERT insereaza doua inregistrari in loc de una |
|
|
Sistem: Apache 2.2.8, PHP 5.2.5, MySQL 5.0.51a / Linux.
Tabelele pe care le folosesc nu au indecsi si nici auto-increment.
Scriptul meu:
=mysql_query("INSERT INTO tabela_mea (id, valoare) VALUES (1, 'VALOARE1'");
=mysql_query("INSERT INTO tabela_mea (id, valoare) VALUES (2, 'VALOARE2'");
=mysql_query("INSERT INTO tabela_mea (id, valoare) VALUES (3, 'VALOARE3'");
Dupa cum se observa, aceasta secventa adauga 3 inregistrari in tabela 'tabela_mea'.
Ei bine, uneori, aleatoriu, ea adauga 4 inregistrari, deoarece (MySQL?) o dubleaza pe ultima, aiurea-n tramvai!
A mai patit-o cineva? Vreo rezolvare? |
|
| Sus |
|
Birkoff
Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Joi Iul 24, 2008 2:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mai nici un script nu face nimic de capul lui, face exact ceea ce ai spus tu sa faca si nimic altceva... poate cand o sa scrii cod pentru AI atunci poate sa faca si altceva in afara de ce ai spus tu, dar pana la a scrie un metamorphic code sau un AI mai e mult... deci revenind la tine, daca codul scris de tine se comporta ciudat vezi unde e buba, vezi ce variabile initiezi, de unde le iei si daca nu le mai folosesti si in alta parte...
in loc sa faci 3 interogari de ce nu faci 1 singura? |
|
| Sus |
|
agoia
Data înscrierii: 24/Ian/2007
|
| Trimis: Joi Iul 24, 2008 2:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc Birkoff, nu fac o interogare in loc de trei pentru ca asta ar schimba problema mea, iar un eventual succes in acest caz simplu nu m-ar incalzi cu nimic.
Variabilele pot fi orcate si oricum, dar daca-i dau 3 instructiuni INSERT, nu e normal sa execute 3?
Am cautat destul de mult pe net, problema se confirma, dar n-am gasit si rezolvari (sau nu le-am vazut eu). |
|
| Sus |
|
Birkoff
Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Joi Iul 24, 2008 2:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Insert INTO tabela_mea (id, valoare) VALUES (1, 'VALOARE1'),(2, 'VALOARE2'),(3, 'VALOARE3')
problema e din codul tau, cine stie ce ii dai tu sa faca si atunci in loc de 3 inserturi face 4... orium optim ar trebui sa faci insertul de mai sus... si sa te mai uiti in cod sa vezi unde ai gresit |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|