Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

INSERT insereaza doua inregistrari in loc de una
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
agoia

Data înscrierii: 24/Ian/2007

Trimis: Joi Iul 24, 2008 2:11 pm    Titlul subiectului: INSERT insereaza doua inregistrari in loc de una  

Sistem: Apache 2.2.8, PHP 5.2.5, MySQL 5.0.51a / Linux.

Tabelele pe care le folosesc nu au indecsi si nici auto-increment.

Scriptul meu:
=mysql_query("INSERT INTO tabela_mea (id, valoare) VALUES (1, 'VALOARE1'");
=mysql_query("INSERT INTO tabela_mea (id, valoare) VALUES (2, 'VALOARE2'");
=mysql_query("INSERT INTO tabela_mea (id, valoare) VALUES (3, 'VALOARE3'");

Dupa cum se observa, aceasta secventa adauga 3 inregistrari in tabela 'tabela_mea'.

Ei bine, uneori, aleatoriu, ea adauga 4 inregistrari, deoarece (MySQL?) o dubleaza pe ultima, aiurea-n tramvai!

A mai patit-o cineva? Vreo rezolvare?
Sus  
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Joi Iul 24, 2008 2:17 pm    Titlul subiectului:  

Mai nici un script nu face nimic de capul lui, face exact ceea ce ai spus tu sa faca si nimic altceva... poate cand o sa scrii cod pentru AI atunci poate sa faca si altceva in afara de ce ai spus tu, dar pana la a scrie un metamorphic code sau un AI mai e mult... deci revenind la tine, daca codul scris de tine se comporta ciudat vezi unde e buba, vezi ce variabile initiezi, de unde le iei si daca nu le mai folosesti si in alta parte...

in loc sa faci 3 interogari de ce nu faci 1 singura?
Sus  
agoia

Data înscrierii: 24/Ian/2007

Trimis: Joi Iul 24, 2008 2:26 pm    Titlul subiectului:  

Multumesc Birkoff, nu fac o interogare in loc de trei pentru ca asta ar schimba problema mea, iar un eventual succes in acest caz simplu nu m-ar incalzi cu nimic.

Variabilele pot fi orcate si oricum, dar daca-i dau 3 instructiuni INSERT, nu e normal sa execute 3?

Am cautat destul de mult pe net, problema se confirma, dar n-am gasit si rezolvari (sau nu le-am vazut eu).
Sus  
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Joi Iul 24, 2008 2:44 pm    Titlul subiectului:  

Insert INTO tabela_mea (id, valoare) VALUES (1, 'VALOARE1'),(2, 'VALOARE2'),(3, 'VALOARE3')

problema e din codul tau, cine stie ce ii dai tu sa faca si atunci in loc de 3 inserturi face 4... orium optim ar trebui sa faci insertul de mai sus... si sa te mai uiti in cod sa vezi unde ai gresit
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Pagina 1 din 1