|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
alexdicix
Data înscrierii: 12/Mar/2008
|
| Trimis: Sâm Iul 19, 2008 4:16 pm Titlul subiectului: transmiterea variabilelor GET, POST catre php.exe [Rezolvat] |
|
|
cum se poate face asa ceva?
aveti idee?
am consultat manualul php http://www.php.net/manual/en/features.commandline.php si prietenul google dar nu am gasit nimic care sa ma ajute.
ideea e ca as vrea sa fac un "semiserver" care sa poata sa ruleze cod php cu ajutorul compilatorului php.exe. Insa m-am impotmolit la situatia in care scripturile comunica intre ele prin GET/POST. |
|
| Sus |
|
alexdicix
|
| Trimis: Sâm Iul 19, 2008 11:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
ok,.... am aflat intre timp ca nu s-ar putea, cu ajutorul executabilului php.exe, sa se utilizeze variabilele transmise prin GET/POST.
urmatoarea intrebare ar fii cum as putea totusi sa fac un "miniserver" web care sa ruleze php si sa beneficieze de toata puterea acetui limbaj(GET, POST, SESSION, COOKIE, SERVER, etc.) ? |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Dum Iul 20, 2008 9:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Il combini cu un web server (IIS sau Apache). Sau folosesti un pachet complet: XAMPP, WAMP, EasyPHP etc. |
|
| Sus |
|
alexdicix
|
| Trimis: Dum Iul 20, 2008 11:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
| n-ai inteles :) eu vreau sa fac un asemenea server. |
|
| Sus |
|
mihaitha
|
| Trimis: Lun Iul 21, 2008 8:32 am Titlul subiectului: |
|
|
| Se pare totusi ca tu n-ai inteles ce presupune sa 'faci un server'. Ai impresia ca e floare la ureche? Ai impresia ca apache a fost facut de 2 oameni intr-o dupa-amiaza? Trezeste-te la realitate, dragule. Nu mai tot reinventati roata, ca e plina lumea de roti mult mai rotunde decat ale voastre. |
|
| Sus |
|
alexdicix
|
| Trimis: Lun Iul 21, 2008 8:41 am Titlul subiectului: |
|
|
imi pare rau daca intrebarea mea te-a ofensat,...
raspunsurile tale nu sunt deloc productive si nici sanatoase, iar eu nu vreau deloc sa reinventez roata, vreau doar sa incerc sa simulez un asemenea server pentru a intelege mai bine functionarea unor asemenea sisteme.
PS: fara sa fiu rautacios,... daca nu ai un raspuns nu trebuie sa potezi. |
|
| Sus |
|
mihaitha
|
| Trimis: Lun Iul 21, 2008 8:47 am Titlul subiectului: |
|
|
Cu riscul de a o da in offtopic:
1. intrebarea ta nu m-a ofensat. Se pare ca n-ai observat, dar la ultima ta intrebare ti-am si raspuns. Daca insa vorbim de ultima ta afirmatie, e cu totul altceva.
2. Ai idee ce inseamna 'sa faci un server'? Pun pariu ca n-ai nici macar una vaga.
3. Ai avut bunul simt sa dai un google dupa termenii pe care ti i-am adus in vedere (apache si IIS)? Pun pariu ca nu. Daca o faceai, vedeai ca apache e open-source, deci daca chiar vrei sa vezi cum e facut un server, poti frumos sa descarci codul sursa si sa te uiti in el.
4. fara sa fiu rautacios, raspunde-mi te rog la urmatoarea intrebare: 'n-ai inteles :) eu vreau sa fac un asemenea server.'
Daca as fi fost rautacios, ti-as fi cerut cel putin doua raspunsuri posibile. Dar nu sunt, si iti cer numai unul. |
|
| Sus |
|
Amenthes
Data înscrierii: 12/Dec/2005
|
| Trimis: Lun Iul 21, 2008 9:26 am Titlul subiectului: |
|
|
Uite, gasesti aici niste exemple de servere:
http://www.php.net/manual/en/sockets.examples.php
http://devzone.zend.com/node/view/id/1086
Toata treaba, ca sa obtii ceea ce vrei tu e sa folosesti tot PHP-ul ca limbaj care raspunde cererilor serverului (server-side). Adica, ai putea folosi shell_exec ca sa rulezi prin PHP(server-ul) un script in PHP(pagina ceruta) din root-ul serverului web si apoi sa dai echo la raspuns. Iti cam revine totusi sarcina sa rutezi cererile catre documentele potrivite din root-ul serverului.
Nu cred ca e greu sa faci un server. E greu sa faci un server fiabil, mai ales in PHP, care nu are thread-uri.
Probabil un pas ulterior, dupa ce termini un server in PHP ar fi sa faci unul in Python, un limbaj care prezinta thread-uri si in care s-au scris servere folosite... in production. |
|
| Sus |
|
alexdicix
|
| Trimis: Lun Iul 21, 2008 9:37 am Titlul subiectului: |
|
|
multumesc pentru raspunsuri.
mihaitha, poti sa imi ceri cate raspunsuri vrei pentru ca nu iti voi oferi nici unul, iar daca mai ai intrebari poti sa deschizi un topic nou sau daca sunt pentru mine sa imi dai un private message. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|