Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Grafuri
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Avansat
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
ebogdan

Data înscrierii: 27/Iul/2006

Trimis: Joi Iul 17, 2008 11:27 am    Titlul subiectului: Grafuri  

M-am cam lovit și eu de o problemă. Cam am nevoie de o librărie care să deseneze grafuri în PHP, eventual dacă e și destul de deșteaptă să aranjeze nodurile/muchiile automat ca să nu iasă graful ca naiba.

Ați întâlnit până acum așa ceva? Aveți vreo idee, ceva?
Sus  
floorin

Data înscrierii: 29/Iun/2006

Trimis: Vin Iul 18, 2008 1:48 pm    Titlul subiectului:  

nu am fost nevoit sa folosesc dar daca intri pe
http://phpclasses.bizland.ro
si dai un search pe "plotting graph" se pare ca exista ceva.
Sus  
ebogdan

Trimis: Vin Iul 25, 2008 10:15 am    Titlul subiectului:  

Nimic care sa aibe vreo legătură pe phpclasses. Nici nu am găsit prin altă parte. Offff.
Sus  
floorin

Trimis: Vin Iul 25, 2008 11:30 am    Titlul subiectului:  

cum asa? eu am intrat, am scris "plotting graph" si mi-a adus 18 linkuri. Am intrat pe unul la intamplare (in speta http://www.phpclasses.org/browse/package/3113.html) si a mers!
Sus  
ebogdan

Trimis: Vin Iul 25, 2008 12:37 pm    Titlul subiectului:  

Dap, dar nimic din ce am găsit eu nu știe să aranjeze singur nodurile și să le deseneze. Cam asta e problema mea principală, graful e destul de dinamic, nu e deloc practic să aranjez nodurile manual...
Sus  
floorin

Trimis: Vin Iul 25, 2008 1:02 pm    Titlul subiectului:  

dar ce date de intrare poti sa servesti eventualei functii(clase)? Adica, mai exact ce trebuie sa introduci si ce sa-ti rezulte?
Sus  
lorand1

Data înscrierii: 25/Apr/2008
Locație: Baia Mare

Trimis: Vin Iul 25, 2008 2:04 pm    Titlul subiectului:  

daca ai timp si chef poti sa ti le faci singur folosind biblioteca php gd

sunt funcii care deseneaza: punct, linii , poligoane, arc de cerc,poti umple un camp cu culoare, poti decupa o parte numai din imagini , etc ...

e destul de bogata biblioteca si merita studiata ca ulterior poti sa iti faci oricand cu ea ceva afisaje grafice.
Sus  
ebogdan

Trimis: Lun Iul 28, 2008 11:07 am    Titlul subiectului:  

floorin: pur și simplu o să am un graf probabil ne-orientat care o să fie stocat în BD. Încă nu sunt sigur exact cum o să fie stocat, e o chestie de viitor, la care ar fi bine să mă gândesc de acum. Ideea e că trebuie să modelez o rețea, și să aibă anumite facilități. De exemplu nodul 1 va fi gatewayul de acces Internet, 2 un router și 3 la fel, dar 3 are conexiune la Internet (nodul 1) doar prin nodul 2. Dacă pică nodul 2, automat trebuie marcat nodul 3 ca neavând conexiune Internet etc. Cred că se înțelege ideea.

lorand1: da, știu de biblioteca GD. Problema nu e atât cu ce desenez, ci algoritmul de aranjare a nodurilor și muchiilor, să fie totul automat, și să nu arate ca naiba. Și ca să fie problema și mai mare, poate ar trebui să fie și puțin dinamic. E.g. dai click pe un nod și-ți apare un meniu specific pentru nodul acela etc. Dar cred că deja nu se mai poate face asta în GD.
Sus  
lorand1

Data înscrierii: 25/Apr/2008
Locație: Baia Mare

Trimis: Lun Iul 28, 2008 2:54 pm    Titlul subiectului:  

ok daca vrei grafica 2d usor de realizat cu librarie destul de larga fara sa instalezi nimic pe un pc cauta pe google " SVG " vei gasi si gama larga de tutoriale

este bazat pe xml si e foarte usor de a te deprinde cu el , in rest daca vrei diferite functii geometrice cauta in referate si vei gasi mai usor si repede ,

dat fiind portabilitatea xml poti sa treci usor la xhtml cu el, sau poti folosi ceva javascript pt partea de client sau daca o vrei de pe server poti face functiile in php
Sus  
ebogdan

Trimis: Mie Sep 10, 2008 10:12 am    Titlul subiectului:  

Cred că am găsit o posibilă soluție... 2 layere, cel de jos un <canvas> pe care desenez doar muchiile cu javascript, dinamic, iar cel de sus un <div>, pe care o să se afle nodurile, la rândul lor divuri transparente în care se află o imagine cu nodul.

În felul acesta cred că o să pot face și drag&drop și meniuri contextuale destul de ușor. Să vedem însă cum o ieși...
Sus  
alexdicix

Data înscrierii: 12/Mar/2008

Trimis: Joi Sep 11, 2008 10:18 am    Titlul subiectului:  

incearca si cu google chart api.
Eu l-am folosit si a fost ok pt ce am avut eu nevoie.

http://code.google.com/apis/chart/
Sus  
ebogdan

Trimis: Joi Sep 11, 2008 3:15 pm    Titlul subiectului:  

Man, eu vreau să desenez grafuri, nu charturi.... 8O , e.g.:

Sus  
Amenthes

Data înscrierii: 12/Dec/2005

Trimis: Vin Sep 12, 2008 1:10 am    Titlul subiectului:  

La astea doua te-ai uitat?

http://pear.php.net/package/Image_Graph

http://pear.php.net/package/Structures_Graph
Sus  
ebogdan

Trimis: Vin Sep 12, 2008 8:54 am    Titlul subiectului:  

Mersi. Prima iar e despre charturi, dar a doua chiar despre grafuri, si are niste functii interesante.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Avansat
Pagina 1 din 1