Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Asus EEE laptop
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Discuții generale
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
XDYNX

Data înscrierii: 08/Iun/2006
Locație: Pitesti

Trimis: Mar Iul 08, 2008 8:41 am    Titlul subiectului: Asus EEE laptop  

PRO

- portabilitate foarte mare datorita marimei mici
- greutate redusa: numai 900 de grame
- mediu de stocare de tip Solid State Drive, foarte mic, usor si rezistent spre deosebire de clasicele HDD-uri
- Wireless
- camera Web integrata
- card reader

CONTRA

- cantitate mica de memorie: doar 512 MB
- capacitate mica de stocare: 4 GB
- lipsa unui drive optic

Asus EEE PC este ideal pentru persoanele care calatoresc foarte mult...

Intrebarea mea este merge sa se incarce de la masina ?[/u]
Sus  
mihaitha

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

Trimis: Mar Iul 08, 2008 8:55 am    Titlul subiectului:  

Te referi cumva daca vine cu un adaptor de masina in pachet, atunci raspunsul este nu. Pe de alta parte, exista adaptoare de masina speciale care pot incarca orice dispozitiv ce foloseste curent si un acumulator, deci cu unul de-ala n-ai probleme.

Oricum, ai uitat sa mentionezi cateva detalii (banuiesc ca nu dispui de unul ca sa vorbesti in cunostinta de cauza):

CONTRA:
- procesor slab (Centrino 900 MHz) - acum 3-4 ani era ceva, dar azi... neah.
- display foarte mic (7" diagonala, rezolutie 800x480)
- camera integrata nu e in standard, modelul cu camera costa cu 150 RON mai mult
- vine cu o varianta ASUS-customized (si foarte limitata) de Xandros Linux. Eu am pus un XP pe el si s-a comportat acceptabil, pentru un pc office (ca asta si este, la configuratia asta). De asemenea, in instalarea standard, linux-ul papa aproape 2.5 GB din hard.
- tastatura de dimensiuni reduse o face greu de folosit (tastele sunt cam jumatate ca suprafata fata de o tasta normala de laptop). Daca ai degetele mai groase ai sanse mari sa apesi tot cate 2-3 taste deodata. De asemeni, fiind foarte mic, te forteaza sa stai intr-o pozitie incomoda (cu palmele foarte apropiate) cand lucrezi pe el.

Parerea mea:
reusita - s-a incercat crearea unei variante fiabile a OLPC-ului. Nu e laptopul de 99$, dar e destul de aproape (sa nu uitam ca nici OLPC nu costa numai 99$).
esecul - s-a incercat un hibrid, the missing link intre laptop si PocketPC, care sa beneficieze de avantajele ambelor variante si sa le elimine dezavantajele. Din pacate, dezavantajele raman.
Sus  
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Mar Iul 08, 2008 10:22 am    Titlul subiectului: Re: Asus EEE laptop  

XDYNX a scris: PRO

- portabilitate foarte mare datorita marimei mici
- greutate redusa: numai 900 de grame
- mediu de stocare de tip Solid State Drive, foarte mic, usor si rezistent spre deosebire de clasicele HDD-uri
- Wireless
- camera Web integrata
- card reader

CONTRA

- cantitate mica de memorie: doar 512 MB
- capacitate mica de stocare: 4 GB
- lipsa unui drive optic

Asus EEE PC este ideal pentru persoanele care calatoresc foarte mult...

Intrebarea mea este merge sa se incarce de la masina ?[/u]

Mi-am cumparat si eu unul dasta asa de fite sa vad cum e si nu sunt multumit de el.
Se vinde in 2 variante, cu camera web la 12 mil aproximativ si fara camera web la 10 mil aproximativ, in rest configuratia este identica.

Am instalat win xp pe el si desigur ca mai aveam 400 mb liberi pe hdd dupa instalare asa ca am instalat restul programelor pe un stick usb de 8 gb (pe care mi-a mai ramas cam 3 gb liberi)
Problema principala este ca merge greu, incarcand toate aplicatiile folosite des de pe usb stick, iar alta problema este ca ecranul este de 860x420 pixeli si abia daca intra doar fereastra asta in care scriu mesajul (11 cm x 7 cm) (cu un soft special se poate mari rezolutia la 800x600 dar nu intra pe tot ecranul, ci se lungeste in jos pe ecran tot 420 pixeli se vor afisa)
Alta problema este ca daca scriu repede (si in programare cam scriu) atunci nu imi citeste toate tastele, mai mananca din litere, indiferent ca scriu dupa o tastatura pe usb sau de la tastatura laptopului (am tot facut diferite setari in windows dar se pare ca nu poate saracu laptop (potrivit wikipedia are un procesor celeron de 500 mh overklocat la 900 mhz)
Se incalzeste foarte repede, foloseste tastatura pe post de radiator (asta tot de pe wikipedia am aflat, dupa ce am inceput sa ma intreb cum sa monitorizez temperatura procesorului) si apropo, nu exista soft de monitorizare a temperaturii pentru el (nici un soft din cele pe care le-am incercat nu stiu de acest pc si am incercat cam 6 softuri)
Cat timp este in priza chiar daca e oprit tot e incins, daca il scot din priza nu se mai incinge (oprit fiind) dar nu stiu cum se face ca daca il las scos din priza tot se consuma bateria in cateva zile (oprit)
Alta problema e ca nu am reusit (cu softul original de pe cd) sa fac update la bios, ori au probleme la serverele lor ori programul imi spune ca fisierul descarcat e corupt si trebuie luat din nou (si dupa 3 zile in care tot am incercat sa descarc fisierele de bios am renuntat)
Daca il luati asa moare, nu puteti sa ii schimbati hdd, iar lucrul de pe usb stick e destul de lent + ca nu toate aplicatiile pot fi instalate pe usb stick)

Recomandarea mea, daca nu il vreti doar pentru fite (asa cum am vrut eu de fapt initial) sa va luati un laptop normal, pentru ca pe asta nu puteti face nimic calumea.

Nu se poate incarca de la masina, avand un transformator care scoate 9 volti, iar toate adaptoarele pe care le-am gasit pe net nu au decat de la 12 v in sus) Nici la ei pe site nu am gasit un adaptor de masina, desi ei spun pe site-ul oficial ca intr-un viitor incert vor scoate si astfel de adaptoare
Sus  
XDYNX

Trimis: Mar Iul 08, 2008 10:35 am    Titlul subiectului:  

a incercat cineva sa aiva o licenesa de linux potirivita pentru acest laptop, ma astep ca pe linux o sa fie mai putine probleme.

Aveam da gand sa imi cumpar unul.
Sus  
Birkoff

Trimis: Mar Iul 08, 2008 10:47 am    Titlul subiectului:  

El vine deja instalat cu linux si cu diverse aplicatii pentru linux, intr-adevar merge mai bine pe linuxul instalat din fabrica dar nu am tot ce imi trebuie pe acea distributie si am preferat xp-ul... adevarul e ca pe acea distributie daca am stat 30 minute e mult...
Sus  
mihaitha

Trimis: Mar Iul 08, 2008 11:31 am    Titlul subiectului:  

Eu nu mi-am cumparat asa ceva, si-a luat in schimb fratele meu (de acolo si toate detaliile pe care vi le-am oferit). Mie sincer mi s-a parut o idee nereusita, dupa cum am si expus-o la concluzii, dar ma asteptam sa "prinda" mult mai putin decat a facut-o (oricum, se pare ca e cumparat mai mult ca gadget decat ca laptop, respectiv statie de lucru). Anyway, motivul pentru care am hotarat, de comun acord cu fratele meu, sa inlocuim linux-ul sau cu Windows XP, a fost gradul mare de limitare de care se 'bucura' acel linux: nu am reusit sa instalam tastatura in format romanesc, am avut niste probleme cu codecurile video, si ce m-a deranjat pe mine cel mai tare (si mi se pare inadmisibil la un linux) a fost absenta consolei. Deci dupa cum spuneam, ca 'gadget' merge, dar nu mai mult de atat.

//edit: Birkoff, ce naiba de XP ai pus pe el de ti-a mancat 3 Giga jumate? Pe al lui frate-meu aveam 2GB+ liberi dupa ce am instalat tot ce aveam nevoie (SO, Office2003, codecuri video etc.)
Sus  
Birkoff

Trimis: Mar Iul 08, 2008 11:38 am    Titlul subiectului:  

//edit: Birkoff, ce naiba de XP ai pus pe el de ti-a mancat 3 Giga jumate? Pe al lui frate-meu aveam 2GB+ liberi dupa ce am instalat tot ce aveam nevoie (SO, Office2003, codecuri video etc.)[/quote]

XP sp2 cu toate update-urile la zi + office 2003 cu toate update-urile la zi (din office doar word si excel si outlook) si atat + AVG antivirus, dupa ce au fost facute toate update-urile de pe net nu mai aveam spatiu si pentru celelalte aplicatii....
Sus  
szerky

Data înscrierii: 10/Iul/2008

Trimis: Joi Iul 10, 2008 6:20 am    Titlul subiectului:  

Ca tot este discutia despre hardware .. voi ce tastatura folositi cand programati ? :)

Am auzit ca este o tastatura care se "desparte" in doua si care ti-ar permite sa scrii cu toatele cele 10 degete.
Sus  
crivion

Data înscrierii: 10/Apr/2007
Locație: Somewhere

Trimis: Joi Iul 10, 2008 7:37 am    Titlul subiectului:  

zilelea astea ma gandeam sa imi iau si eu mai mult pt masina dar se pare ca am fost la magazin si am incercat sa scriu si eu o oarecare fraza si tastele is minuscule iar de linux sunt satul intrucat noob in linux fiind m-am ars de un hdd de 250gb pe care nu-l depaneaza nici bunica, asa ca mai pun 3 mil si-mi iau un notebook acer normal cu 13mil
Sus  
XDYNX

Trimis: Joi Iul 10, 2008 7:48 am    Titlul subiectului:  

Multumesc pentru raspunsuri ... 8) , ce bine este sa intrebi pe cineva care a experimantat un lucru. :roll:
Sus  
mihaitha

Trimis: Joi Iul 10, 2008 9:03 am    Titlul subiectului:  

szerky a scris: Ca tot este discutia despre hardware .. voi ce tastatura folositi cand programati ? :)

Am auzit ca este o tastatura care se "desparte" in doua si care ti-ar permite sa scrii cu toatele cele 10 degete. Daca scrii cu toate degetele sau nu, asta nu depinde de tastatura. Poti sa scrii cu toate degetele si pe o tastatura de 5 lei, e chestie de obisnuinta.

Eu cand m-am apucat de programare, am facut-o pe MS Natural Multimedia Keyboard. Mi s-a parut (si inca mi se pare) foarte comoda, singurul dezavantaj (nedescoperit decat odata ce am incercat alternativa) este ca are taste normale, inalte (nu e slim). Intre timp am trecut pe slim-uri, acasa folosesc A4Tech KLS-7MU, iar la lucru folosesc un Genius Ergomedia 700

Si folosesc toate degetele cand tastez.
Sus  
szerky

Data înscrierii: 10/Iul/2008

Trimis: Joi Iul 10, 2008 9:13 am    Titlul subiectului:  

mihaitha a scris:
Si folosesc toate degetele cand tastez.

Vorbesti serios ? Singura data cand am vazut un om sa foloseasca toate cele 10 degete a fost intr-un film cu hackeri :) ..

Eu mai mult de sase degete nu reusesc :(
Sus  
Birkoff

Trimis: Joi Iul 10, 2008 9:32 am    Titlul subiectului:  

eu m-am obisnuit sa scriu pe tastatura multimedia care are si caractere romanesti si imi este greu cand ajung la job si scriu pe o tastatura normala, deoarece unele taste nu sunt in aceeasi pozitie ca la tastatura romaneasca si atunci sa ma vezi cum scriu de 3 ori o virgula sau un punct ca nu apas pe ce tasta trebuie... recomand sa lucrati pe tipul de tastatura pe care sunteti obisnuit, merge mai repede treaba asa...

in ce priveste tastatul cu 10 degete, doar o singura persoana am vazut, o secretara la palatul parlamentului care avea cursuri de dactilografie si batea nu stiu cate caractere pe minut, din cate am inteles asa invatase de la cursuri si asa se obisnuise...
Eu mai mult de 4 degete nu am folosit si scriu cam 350 caractere pe minut dupa dictare...
Oricum in programare nu e importanta viteza cu care scrii ci calitatea codului scris...
Sus  
ebogdan

Data înscrierii: 27/Iul/2006

Trimis: Joi Iul 10, 2008 10:51 am    Titlul subiectului:  

Mie personal mi s-a părut a fi o jucărie. Performanțe slabe, spațiu de stocare mic, ecran mic, greu de customizat și instalat software etc... Poate doar dacă vrei ceva mai mic decât un laptop, așa la nevoie.

Nu mai zic că unui coleg de la muncă i s-a dus alimentatorul rău de tot (sar siguranțele dacă îl bagă în priză) și de atunci se uită la el ca la bibelou, că nu aduce nimeni alimentatoare.
Sus  
mihaitha

Trimis: Joi Iul 10, 2008 11:11 am    Titlul subiectului:  

Da, le folosesc pe toate, insa in proportie diferita. De exemplu, space apas cu degetul mare, tab, q, w, shift si backspace cu degetul mic etc. Depinde de pozitia mainilor deasupra tastaturii (nu le tin nemiscate). Preponderent folosesc si eu aratatorul, mijlociul si inelarul, dar ocazional le folosesc si pe celelalte. Faptul ca spun ca folosesc toate degetele nu inseamna ca apas de fiecare data o tasta cu acelasi deget, sau ca fiecare deget e folosit in proportie de fix 10%.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Discuții generale
Pagina 1 din 1