|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
l33t
Data înscrierii: 10/Mai/2008
|
| Trimis: Dum Iul 06, 2008 12:34 pm Titlul subiectului: symfony |
|
|
| folosesc xamp pe vista, si de cateva zile incerc sa instalez symfony, am urmarit tutorialele de pe siteul lor, insa nu am reusit, poate sa ma ajute cineva? |
|
| Sus |
|
hunt_h_er
Data înscrierii: 14/Sep/2006
|
| Trimis: Dum Iul 06, 2008 12:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
de cateva zile...? :)
Fabien & co propune 3 metode: prin pear, svn si sf_sandbox.
Cea mai usoara si rapida e cu sandbox. Download, dezarhivare, setare path-ul catre php in symfony.bat.. virtual host daca vrei si asta e tot :) |
|
| Sus |
|
l33t
|
| Trimis: Dum Iul 06, 2008 1:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Citat: setare path-ul catre php in symfony.bat si cum fac asta?
cateva zile pentru ca dupa cateva incercari si erori... m-am decis sa trec la cakephp, desi vreau sa folosesc symfony |
|
| Sus |
|
l33t
|
| Trimis: Dum Iul 06, 2008 11:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
OK... vad ca nu mai zice nimeni nimic...
Deci: - am dezarhivat sandboxul, am copiat in C:\xampp\htdocs\symfony fara sa mai modific altceva si merge pagina http://localhost/symfony/web/index.php/
- incerc sa fac proiectul din al doilea filmulet: http://www.symfony-project.org/screencast/admin-generator
- deschid CMD - merg pe folderul symfony si testez comanda symfony -V nu merge pt ca nu recunoaste comanda php.exe
- in system - advanced - environment variables adaug php.exe si pathul catre el - aici m-am blocat, nu stiu cum sa-l adaug - adica am scris combinatiile la variable name (php, php.exe) si pathul catre php.exe si tot imi spune ca nu cunoaste phpexe ca comanda interna sau externa...
- am copiat in folderul symfony php.exe si php5ts.dll, asa se pare ca imi recunoaste comanda
- am scris in CMD 'symfony init-project sfdemo' - nu merge spune ca exista deja, trec mai departe scriu 'symfony init-app sfdemo' si merge
- am creat un schema.xml ceva mai diferit fata de cel din filmulet - in fc de ce vreau eu sa fac... si un fisier fixtures.yml cu cateva date ce vor fi introduse in baza de date, am modificat si databases.yml
- am copiat mysqladmin.exe in folderul cu symfony pentru a avea acces la comenzile cu 'mysqladmin'
-'symfony-build-model' dupa 7.540 secunde s-a executat din cate observ, la fel si 'symfony-build-sql' in 2.805 secunde, dar m-am uitat in baza de date - apare sfdemo, insa nicio tabela nu este introdusa - am citit printre randurile returnate in CMD si observ ca imi spune ceva despre configurarea php sa suporte XSLT
de aici nu prea stiu ce sa mai fac ma uit pe google dupa raspunsuri... de asemenea as vrea sa stiu cum pot sa pun php.exe si mysqladmin.exe sa le recunoasca in environment variables |
|
| Sus |
|
hunt_h_er
Data înscrierii: 14/Sep/2006
|
| Trimis: Dum Iul 13, 2008 9:38 am Titlul subiectului: |
|
|
| Intri aici C:\xampp\htdocs\symfony si ai un fisier symfony.bat. Ii dai edit si daca te duci mai jos vei vedea "set PHP_COMMAND" pe care il setezi C:\xampp\php\php.exe, adica vei avea "set PHP_COMMAND=C:\xampp\php\php.exe". |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|