Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Incarcare in frameuri
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> HTML/JavaScript/CSS
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
wweu

Data înscrierii: 19/Noi/2004

Trimis: Vin Noi 19, 2004 10:13 am    Titlul subiectului: Incarcare in frameuri  

sunt incepator in ale htmlului,sunt la primul site si am o poroblema.Am folosit frameseturi si meniul este in frameu de sus.Cand dau click pe o optiune din meniu pagina tinta mi se incarca in frameu cu meniul,iar io vreau sa o incarce in alt frame.Cum fac asta,sau cum fac sami incarce alt alt doc html in care sa am schimbat doar fremu respectiv(restu frameurilor-meniu,links sa fie aceleasi).Sper ca mati inteles ca nu prea am un limbaj "tehnic".Ms
Sus  
ExcalIbvr

Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea

Trimis: Vin Noi 19, 2004 11:23 am    Titlul subiectului:  

Presupunem ca ai 2 frame-uri numite astfel:
1. frame_sus
2. frame_principal

In frame_sus ai linkuri (meniul) si vrei sa-ti incarce paginile respective in frame_principal. Scrii asa:
Cod: <a href="pagina1.html" target="frame_principal">Pagina 1</a>

target is the name, frameset is the game. :?
Sus  
wweu

Trimis: Vin Noi 19, 2004 9:08 pm    Titlul subiectului: meltzum  

Oau! Tehnologie frate.Multzumesc pt raspuns.O sati pun o bere pe site sa o downloadezi. :) Merci
Sus  
wweu

Trimis: Vin Noi 19, 2004 9:10 pm    Titlul subiectului:  

A...Si inca ceva.Cat de indicata este folosirea franeseturilor.Este mai bine sa folosesc tabele? :wink:
Sus  
ExcalIbvr

Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea

Trimis: Vin Noi 19, 2004 10:38 pm    Titlul subiectului:  

Decat frameset-uri e mai bine cu tabele. Iar decat tabele e mai bine cu div-uri. Tot mai mult, in ultima perioada, se tinde folosirea pe scara larga a div-urilor pentru layout & design si eliminarea, pe cat posibil, a tabelelor.

Cand pui berea aia pe site, da un msg. 8)
Sus  
un_guru

Data înscrierii: 25/Iul/2004
Locație: Miecurea Ciuc

Trimis: Sâm Noi 20, 2004 12:06 am    Titlul subiectului:  

folosirea div-urilor in locul tablelelor?
Sunt cateva discutii chiar pe forum legate de subiect. Si parca marea majoritate nu era de acord.
Iar frame-urile au un alt rol. Frame-urile incarca mai multe pagini intr-una singura. Poti sa faci asta si cu ajutorul php sau js; incluzand continutul unei pagini in alta, intr-un table sau ce vrei tu.
Nu cred ca poate fi voraba de un standard, ci mai mult de necesitate si confort.
Sus  
wweu

Trimis: Sâm Noi 20, 2004 11:53 am    Titlul subiectului: div  

dedspre frameuri si tabele stiu cum sta treaba cu ele dar <div> na-m folosit si nam nimic prin tutoriale despre ele asa ca daca avetzi vreun link cu asa ceva datimi si mie. THKS
Sus  
arond

Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1

Trimis: Sâm Noi 20, 2004 1:05 pm    Titlul subiectului:  

DIV-uri pozitionate/formatate folosind CSS... dar daca esti inca la faza ca ai probleme cu frameset-urile, mai ai un pic de invatat.

In alta ordine de idei, <table> are rolul lui si nu cred ca trebuie eliminat 100% (dincolo de situatiile evidente, ajuta la form-uri complicate, de exemplu).

Ideea de baza este ca markup-ul (HTML) sa fie curat si sa nu contina decat elemente structurale (nu si atribute legate de prezentare - culori, latimi, inaltimi, etc), aceste atribute fiind aplicate folosind CSS.

Avantajele sunt importante:

1. Pagina este inteligibila in orice browser, cat ar fi el de handicapat (telefoane mobile, PDA, WebTV, etc).
2. Se delimiteaza clar formatarea de structura documentului HTML, cu avantajul ca folosind alt CSS se poate reformata complet pagina, fara sa te atingi de markup-ul HTML propriu-zis (vezi csszengarden.com, mai jos).

Specificatia CSS1 o gasesti la http://www.w3.org/TR/REC-CSS1

Exemple spectaculoase de design folosind CSS gasesti la http://www.csszengarden.com.

Numa' bune.
Sus  
mihnea sim

Data înscrierii: 20/Aug/2004
Locație: Alexandria

Trimis: Sâm Noi 20, 2004 5:20 pm    Titlul subiectului:  

Fiecare cu avantajele lui .. si dezavantajele lui.
Spre exemplu uneori ai vrea ca adresa paginii din frame sa se afle in bara de adrese. In schimb <iframe>-ul este genial. E o joaca de copil sa faci un site de banner exchange, spre exemplu
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> HTML/JavaScript/CSS
Pagina 1 din 1