|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
gabyrusu
Data înscrierii: 11/Iun/2006
Locație: Brasov
|
| Trimis: Vin Iun 13, 2008 3:10 pm Titlul subiectului: acces restrictionat la un fisier |
|
|
salut problema e putin mai complicata decat se intelege din titlu.
am pe site o sectiune in care un utilizator poate intra sa descarce filme facute de mine la anumite evenimente.
problema e ca vreau ca fiecare fisier sa poata fi accesat doar cu user si parola, iar utilizatorul sa nu poata descarca decat de maxim 2 ori fisierul in interval de 5 zile. Dupa 5 zile contul se dezactiveaza (sau sterge).
imi puteti da o idee despre cum sa fac acesti lucru?
ma gandeam ca in baza de date in tabela fisiere sa am si un camp "id_utilizator" care sa contina id-urile utilizatorilor care au acces la acel fisier, dar nu prea am idee cum sa fac sa restrictionez numarul de acceasari pe acel fisier si sa sterg contul dupa 5 zile.
ma gandeam sa fac un cronjob pt stergere, dar ramne problema cu numarul de accesari..
imi poate da cineva o idee??? |
|
| Sus |
|
crivion
Data înscrierii: 10/Apr/2007
Locație: Somewhere
|
| Trimis: Vin Iun 13, 2008 5:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
1. mai faci un camp care sa zica cate accesari are un anumit fisier
2. pui un crontab ca in fiecare zi verifica de cat timp e contul realizat si daca is mai mult de 5 zile delete |
|
| Sus |
|
Birkoff
Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Vin Iun 13, 2008 6:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
e cam problematica treaba
1. daca sunt fisiere mari, si se intrerupe dintr-un motiv sau altu downloadul, atunci tre sa il transfere din nou (tre sa verifici in script daca sa trimis tot fisierul sau doar o parte din el)
2. cand userul intra pe pagina cu linkuri de download, tu ii generezi in acelasi timp un cod si il bagi in sesiune
- daca da clik pe link, scriptul tau verifica daca codul e ok, verifica daca mai are nr de downloaduri disponibile in bd, apoi daca totul e ok ii paseaza fisierul si dupa ce transferul a fost efectuat cu succes face actualizarile in bd...
documenteaza-te cum pasezi un fisier catre browser si ce trebuie sa verifici ca transferul a fost efectuat cu succes sau s-a intrerupt...
in rest e simplu...
Atentie!
Niciodata nu ii dai calea directa catre fisierul de dwl, ca altfel ai muncit degeaba, totul se intampla din script in link pui
download.php?fisier=xxx
download.php?fisier=xyz
si din script verifici ce se cere, daca e codul ok, daca mai are voie, si abia apoi ii pasezi prin headere fisierul dupa care faci update in bd... |
|
| Sus |
|
gabyrusu
Data înscrierii: 11/Iun/2006
Locație: Brasov
|
| Trimis: Lun Iun 16, 2008 10:05 am Titlul subiectului: |
|
|
| multumesc mult pentru raspunsuri ... :) sper sa ma descurc ... macar cum stiu cum ar trebui sa functioneze toata treaba |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|