Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

nu vede fisierul daca nu dau ./
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Dezvoltare
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Lucrian

Data înscrierii: 28/Feb/2005
Locație: Ploiesti

Trimis: Vin Iun 13, 2008 2:31 pm    Titlul subiectului: nu vede fisierul daca nu dau ./  

Salutare!

Am instalat o aplicatie care are in fisierele sale
Cod: require_once ("cale/catre/fisier.php");
Problema e ca imi da eroare ca nu gaseste fisierul respectiv.
Cod: Warning: require_once(cale/catre/fisier.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/calea/catre/fisier.php on line 28
Daca ii dau ./ inainte de cale, adica
Cod: require_once ("./cale/catre/fisier.php");
functioneaza perfect.

Imi poate explica si mie cineva cum sa fac sa imi mearga si fara ./ ? Nu vreau sa stau sa schimb toate fisierele din tot programul respectiv.
Mentionez ca pe alte servere programul functioneaza perfect faca nicio modificare.
Sus  
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Vin Iun 13, 2008 2:57 pm    Titlul subiectului:  

setezi o constanta si o pui in fata la cale

Cod:
define('CALE','./');

require_once ( CALE . "cale/catre/fisier.php");

daca calea pe acel server e ./cale atunci definesti constanta ca mai sus daca nu atunci pui
define('CALE','');

la require faci un search and replace si in 2 min nu ai ce face...
(search require_once ( replace by require_once ( CALE .
Sus  
Lucrian

Trimis: Vin Iun 13, 2008 3:20 pm    Titlul subiectului:  

Tu vrei sa spui ca ar trebui sa fac un script care sa faca replace in toate fisierele si sa puna ./ inainte de cale?

Eu ma gandeam sa aflu care e problema cu serverul. De ce nu vede si celelalte fisiere. Trebuie sa fie vreo setare undeva aiurea de nu merge doar pe acest server.

Multumesc oricum pentru sfat, dar n-as vrea sa fac replace in toate scripturile din cauza unei setari de care momentan nu imi dau seama unde se afla.
Sus  
Birkoff

Trimis: Vin Iun 13, 2008 3:27 pm    Titlul subiectului:  

calea e relativa la documentul in care specifici acel require, daca ai mutat scriptul in alta parte automat e si alta cale...
de obicei pentru astfel de situati se stabileste o variabila globala ca sa nu stai sa modifici calea la fiecare mutare de server, daca nu ai stabilit de la inceput acum ai astfel de probleme...

eu ma refeream la editorul tau (orice editor mai bun are un find and replace, unele doar in documentul curent altele in tot directorul specificat)
Sus  
Lucrian

Trimis: Vin Iun 13, 2008 3:33 pm    Titlul subiectului:  

Nu cred ca ai inteles problema...

luam 2 fisiere:

Primul: /var/www/html/program/index.php
al 2-lea: /var/www/html/program/include/functii.php

Daca eu in index.php scriu:
Cod: require "include/functii.php";
nu merge.
Dar daca scriu:
Cod: require "./include/functii.php";
merge.

Diferenta dintre ele este ./ care nu ar trebui sa afecteze, deoarece daca nu pun ./ ar trebui serverul sa considere el directorul curent.
Sus  
Birkoff

Trimis: Vin Iun 13, 2008 3:55 pm    Titlul subiectului:  

Am inteles problema din primul post, doar ca nu stiu de la ce poate sa apara... si daia ti-am dat alternative...
Sus  
Lucrian

Trimis: Vin Iun 13, 2008 3:59 pm    Titlul subiectului:  

Am rezolvat. In php.ini, la include_path trebuie sa aveti si .

ex:

include_path: "/prima/cale/catre/un/director:/alta/cale/catre/alt/director:/alt/director:."

Ultima cale este . (adica directorul curent). Se pare ca cineva stersese acel punct.

Multumesc Birkoff pentru ca ai incercat sa ma ajuti.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Dezvoltare
Pagina 1 din 1