Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Citire imagini dintr-un fisier excel
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Avansat
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
rockfest

Data înscrierii: 08/Aug/2006

Trimis: Vin Iun 06, 2008 3:40 pm    Titlul subiectului: Citire imagini dintr-un fisier excel  

Am pus titlul ala pentru ca forumul e plin de threaduri despre subiectul asta si toate se rezolvau prin salvarea fisierului in format CSV de unde se putea prelucra usor informatia.
Eu am de parsat un fisier excel care vine cu coloane normale ce contine text dar si o coloana ce contine imagini. DOM ar fi o solutie dar nu vreau sa fortez clientul sa caute host pe windows.
Alta solutie nu prea am gasit in afara de a salva fisierul mai intai in format html(scoate imaginile separat) dar nu le ordoneaza deloc si numele fisierelor e random(se pierde relatia de celelalte fielduri). Pe langa asta solutia asta nu e deloc user friendly.
Daca cineva a mai avut ceva in genul asta de facut rog sa-mi dea un indiciu pe ce drum s-o apuc ca am deja cateva ore de search si nu reusesc sa-i dau de capat :)
Sus  
hpuiu

Data înscrierii: 05/Apr/2005
Locație: Bucuresti

Trimis: Lun Iun 09, 2008 2:52 pm    Titlul subiectului:  

Salut,

pai principala problema este ca o imagine NU poate fi inclusa intr-o celula Excel, e adevarat ca se poate seta ca imaginea sa fie "legata" de o celula si sa se dimensioneze odata cu ea, dar aceasta va ramane in continuare float. De aceea nici export-ul in HTML nu iti pastreaza legatura cu celelalte coloane de pe acelasi rand. Poti eventual sa bagi un URL catre poza, depinde ce ai nevoie sa faci mai exact.

PuYa
Sus  
vectorialpx

Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE

Trimis: Lun Iun 09, 2008 8:00 pm    Titlul subiectului:  

sunt de aceeasi parere... vrei sa combini calculul tabelar cu grafica.
Excel stie sa faca asta, dar php nu
Sus  
razvancg

Data înscrierii: 20/Dec/2005
Locație: Cluj-Napoca

Trimis: Vin Iun 27, 2008 10:45 pm    Titlul subiectului:  

api open office
export odt
content.xml
xpath pe picture
get name
zip
si cred ca am dat deja destule indicii :D
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Avansat
Pagina 1 din 1