Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

cel mai mic/cel mai mare [REZOLVAT]
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Cod PHP
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
guppy

Data înscrierii: 02/Mai/2007

Trimis: Vin Mai 30, 2008 12:47 pm    Titlul subiectului: cel mai mic/cel mai mare [REZOLVAT]  

am vrut sa selectez dintr-o baza de date cel mai mic nr inregistra dar nu imi merge:( ...pt selectarea nr cel mai mare am gasit solutia SELECT MAX() m-am gandit ca pt cel mai mic sa folosesc SELECT MIN dar......imi puteti da vreau sugesti?
Sus  
jianuovidiu

Data înscrierii: 16/Mar/2006
Locație: Bucharest

Trimis: Vin Mai 30, 2008 12:51 pm    Titlul subiectului:  

select max(camp) from tabela;
select min(camp) from tabela;
Sus  
guppy

Trimis: Vin Mai 30, 2008 1:01 pm    Titlul subiectului:  

max il ia dar min , nu il ia:(

eu am in tabela inregistrarile sub forma 20-05-2008,21-05-2008,22-05-2008...etc......iar max-ul il ia..
Sus  
mihaitha

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

Trimis: Vin Mai 30, 2008 1:59 pm    Titlul subiectului:  

Ia zi-mi si mie, care e max-ul dintre 19-05-2008 si 20-05-2007?

Bottom line: ai tipurile DATE, DATETIME si TIMESTAMP - foloseste-te de ele.
Sus  
guppy

Trimis: Vin Mai 30, 2008 2:09 pm    Titlul subiectului:  

da, am vrut sa ma folosesc de ele dar am un formular care o sa il tiparesc iar la data vreau sa imi apara d-m-y si stiu ca acele tipuri imi afiseaza data din baza sub forma y-m-d sau y-d-m, ce as putea sa fac!?
nu stiu daca m-am facut inteles...ideea e ca (din cate stiu eu) in baza de date prin una din cele trei tipuri data fa vi salvara cu y-m-d iar eu vreau cu d-m-y..
Sus  
mihaitha

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

Trimis: Vin Mai 30, 2008 3:06 pm    Titlul subiectului:  

1. Salvarea datei in format Y-m-d se face din motive tehnice si practice, pentru ca astfel e practic stocata ca string astfel incat o data anterioara, in urma unei comparatii string-string, va fi mai mica decat una ulterioara (fa un strcmp intre cele doua exemple ce ti le-am dat eu mai inainte, vezi care ti-l considera php-ul ca fiind data mai mare).
2. pentru modificarea modului in care este afisata data, indiferent cum e stocata ea, ca date sau timestamp, ai la dispozitie functiile strftime(), strtotime(), date() si mktime(), despre care s-a mai discutat de o multime de ori aici pe forum.

Spor la lucru. Nu uita, insa, cat timp te incapatanezi sa retii data in format d-m-Y nu vei putea face o comparatie sigura intre date (decat eventual cu o gramada de cod php si/sau mysql).
Sus  
guppy

Trimis: Vin Mai 30, 2008 8:40 pm    Titlul subiectului:  

dupa cercetari si cautari, formatarea din baza de date sub forma dd-mm-yyyy am reusit sa o fac cu
Cod: SELECT DATE_FORMAT(column_name, '%d/%m/%Y') FROM tablename

dar nu m-am prins cum sa o formatez cand o introduc...adica din m-d-y cum imi este afisata intr-un echo sa o formatez si sa o introduc in campul DATE in baza de date....am citit despre strftime(), mktime(), strtotime() dar nu am inteles..si am citit si celelate discutii de pe forum despre acest subiect :(
o seara buna
Sus  
guppy

Trimis: Vin Mai 30, 2008 11:30 pm    Titlul subiectului:  

e! dupa ore de cercetat si documentat am reusit sa formatez data si cand o extrag cu mysql_fetch_array sub forma de $row....
thks Mihaita...
acum mi-am dat seama cum se formateaza data...

My regard,
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Cod PHP
Pagina 1 din 1