|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
ynfonet
Data înscrierii: 14/Dec/2005
|
| Trimis: Joi Mai 29, 2008 9:47 pm Titlul subiectului: Validare formular dupa primul cimp |
|
|
Am urmatorul formular:
Cod:
<form name="Iform" method="post" action="...">
<table>
<tr><td ><b><u>INTRARE</u></b></td><td>Nr. Inregistrare</td><td><input id="Inrinregint" name="Inrinregint" type="text" size=6 maxlength=6 value="" /></td></tr>
</tr>
<tr><td ><b><u>IESIRE</u></b></td><td>Nr. Inregistrare</td><td><input id="Inrinregies" name="Inrinregies" type="text" size=6 maxlength=6 value="" /></td></tr>
</tr>
<tr><td colspan=2>SELECT</td><td>
<select id="Idir" name="Idir" >
<option selected>OPTIUNE_1</option>
<option >OPTIUNE_2</option>
<option>OPTIUNE_3</option>
</select>
</td></tr>
<tr><td>COMENTARIU</td><td><textarea id="Icom" name="Icom" rows="5" cols="30"></textarea></td></tr>
<tr><td colspan=3 align="center"><input id="Isubmit" name="Isubmit" type='submit' value='Salvez'>          <input id="Ireset" name="Ireset" type="reset" value"RESET" /></td></tr>
</table>
</form>
si vreau ca atunci cind completez cimpul INTRARE, dupa ce dau ENTER, el sa faca imediat o validare (sa verifice daca exista eceasta valoare pe care o introduc in baza de date BD - mysql).
Daca valoarea introdusa nu este in BD atunci sa-mi afiseza celelate cimpuri goale in care sa introduc valori noi.
Daca este in BD sa-mi afiseze in celelalte cimpuri valorile corespunzatoare din BD.
Imaginea formularului vreau sa ramina completa indiferent de validare - toate cimpurile sa fie afisate si inainte si dupa validare, difera numai ce contin ele in functie de validare.
Stie cineva ceva in aceste sens?
Se foloseste si JavaScript?
Multumesc anticipat. |
|
| Sus |
|
alexdicix
Data înscrierii: 12/Mar/2008
|
| Trimis: Joi Mai 29, 2008 10:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
| ceea ce vrei tu se cheama ajax. |
|
| Sus |
|
ynfonet
Data înscrierii: 14/Dec/2005
|
| Trimis: Joi Mai 29, 2008 11:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
si o documentatie ajax buna de unde pot lua?
eventual in romana, daca se poate? |
|
| Sus |
|
kleampa
Data înscrierii: 10/Iul/2005
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Vin Mai 30, 2008 9:04 am Titlul subiectului: |
|
|
in romana , nu
in schimb exista jquery, prototype sau mootools care face acest lucru in mai putin de 10 linii de cod |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|