| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
sannet
Data înscrierii: 29/Mai/2008
|
| Trimis: Joi Mai 29, 2008 9:17 pm Titlul subiectului: Eroare la apelul functiilor header.inc.php si footer.inc.php |
|
|
Salutare. Am o problema pentru care solicit ajutorul avansatilor.
Site-ul Bistrita Aurie despre care vorbesc a fost transferat de pe un server de hosting pe altul, firma care l-a realizat nu mai activeaza in domeniu, sau cel putin persoana de contact nu este de gasit, si am fost rugat sa incerc sa remediez problema.
PROBLEMA: Cand se incearca accesarea unei sectiuni cu produse ("Utilaje agricole" spre exemplu) nu se deschide pagina respectiva, iar in cpanel, la sectiunea Error logs, apar urmatoarele 4 randuri de erori:
[Thu May 29 21:52:15 2008] [error] [client 79.112.132.122] PHP Warning: include() [<a href='function.include'>function.include</a>]: Failed opening 'templates/footer.inc.php' for inclusion (include_path='.:/scripts/php:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php:/usr/share/pear:/tmp') in /home/u/public_html/products/categ.php on line 107, referer: ...
[Thu May 29 21:52:15 2008] [error] [client 79.112.132.122] PHP Warning: include(templates/footer.inc.php) [<a href='function.include'>function.include</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /home/u/public_html/products/categ.php on line 107, referer: ...
[Thu May 29 21:52:15 2008] [error] [client 79.112.132.122] PHP Warning: include() [<a href='function.include'>function.include</a>]: Failed opening 'templates/header.inc.php' for inclusion (include_path='.:/scripts/php:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php:/usr/share/pear:/tmp') in /home/u/public_html/products/categ.php on line 11, referer: ...
[Thu May 29 21:52:15 2008] [error] [client 79.112.132.122] PHP Warning: include(templates/header.inc.php) [<a href='function.include'>function.include</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /home/u/public_html/products/categ.php on line 11, referer: ...
Mie mi s-a sugerat ca ar fi vorba de la setarea register_globals care era pe off, dar am trecut-o pe on si nik. Cei care se ocupa cu gazduirea spun ca problema este din cod.
Alte idei? Va multumesc si apreciez ajutorul. |
|
| Sus |
|
l33t
Data înscrierii: 10/Mai/2008
|
| Trimis: Joi Mai 29, 2008 10:20 pm Titlul subiectului: detalii? |
|
|
Serverele au acelasi OS? In cazul tau Linux... Incearca sa refaci linkruile exact intre directoare si fisiere.
Ai copiat bine baza/bazele de date? E posibil ca si acolo sa pui WriteServer si ReadServer, si IP-uri diferite vezi cum era configurata conexiunea.
Nu cred ca era vorba despre register_globals ci despre variabilele globale
cauta fisiere gen config.php si vezi... ca sa le gasesti mai usor te uiti in index.php ce include, dupa taguri de genu Cod: <?php include ('config.php'); ?> |
|
| Sus |
|
sannet
|
| Trimis: Joi Mai 29, 2008 10:43 pm Titlul subiectului: Detalii |
|
|
Serverele au acelasi OS cu siguranta Linux.
Baza de date a ramas cea veche si am mutat site-ul si pe alta gazduire si am refacut BD insa acelasi rezultat.
Cat despre config.php, in index.php, este setat:
<?
include( "main.inc.php" );
$page_title = $LANG_NAV_COMPANIE;
$page_path = $LANG_NAV_COMPANIE;
include( $CFG->templatesdir."header.inc.php" );
?>
Problema vine de undeva de aici. |
|
| Sus |
|
sannet
|
| Trimis: Joi Mai 29, 2008 10:48 pm Titlul subiectului: Mai multe |
|
|
Dupa cum spun erorile din prima parte, categ.php on line 107 si line 11:
line 11: include( $CFG->templatesdir ."header.inc.php" );
line 107: include($CFG->templatesdir."footer.inc.php"); |
|
| Sus |
|
sannet
|
| Trimis: Joi Mai 29, 2008 10:54 pm Titlul subiectului: ? |
|
|
include_path='.:/scripts/php:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php:/usr/share/pear:/tmp'
Ce inseamna asta? Probabil ca este o cale gresita catre un fisier. Si probabil ca este solutia la problema mea. |
|
| Sus |
|
l33t
Data înscrierii: 10/Mai/2008
|
| Trimis: Joi Mai 29, 2008 11:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
vad ca folosesti $CFG, de mai multe ori, vezi unde este declarata variabila, poti sa mai cauti si in foldere unde sunt header.inc.php si footerul si sa pui in loc de
Citat: include( $CFG->templatesdir ."header.inc.php" );
sa pui Cod: include ('cale_folder'.'header.inc.php');
insa varianta asta, permite cuiva care iti vede codul paginii, neinterpretat, sa stie si de unde iei tu headerul, asa ca ar trebui sa stii sa-ti configurezi apacheul... |
|
| Sus |
|
sannet
|
| Trimis: Joi Mai 29, 2008 11:31 pm Titlul subiectului: 50% |
|
|
Am incercat si s-a schimbat ceva, dar pe jumatate.
Acum se deschide header-ul si footer-ul, insa nu apar produsele si apar erorile (2 in loc de 4):
[Fri May 30 00:23:37 2008] [error] [client 79.112.132.122] PHP Warning: include() [<a href='function.include'>function.include</a>]: Failed opening 'templates/menu_ro.inc.php' for inclusion (include_path='.:/scripts/php:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php:/usr/share/pear:/tmp') in /home/u/public_html/templates/header.inc.php on line 96, referer: ...
[Fri May 30 00:23:37 2008] [error] [client 79.112.132.122] PHP Warning: include(templates/menu_ro.inc.php) [<a href='function.include'>function.include</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /home/u/public_html/templates/header.inc.php on line 96, referer: ...
Am schimbat in mod similar si la linia 96 dar degeaba. |
|
| Sus |
|
sannet
|
| Trimis: Joi Mai 29, 2008 11:40 pm Titlul subiectului: Succes |
|
|
| Am reusit. Am schimbat calea templatesdir din functions.inc.php. Trebuia un "../". multumesc mult pentru asistenta. noapte buna |
|
| Sus |
|
sannet
|
| Trimis: Joi Mai 29, 2008 11:46 pm Titlul subiectului: Alta problema |
|
|
Se pare ca aceasta cale noua este buna pentru produse. Acum nu imi gaseste header-ul si footer ul la pagina principala.
Este o problema de adresa in root. |
|
| Sus |
|
sannet
|
| Trimis: Joi Mai 29, 2008 11:52 pm Titlul subiectului: Ok |
|
|
Am rezolvat-o pana la urma. Trebuia folder-ul templates/ copiat si in subfoldere-le in care intra pagina.
Multumesc pt ajutor.
Acum chiar e gata. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|