Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

EROARE la cautare in DB???
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Cod PHP
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
bsm

Data înscrierii: 16/Ian/2008

Trimis: Joi Mai 29, 2008 4:29 pm    Titlul subiectului: EROARE la cautare in DB???  

Am urmatorul select, practic termenul provine dintr-o casuta de cautare, apoi este filtrat si bagat in interogare dupa cum urmeaza:
Cod: $query_produs = "SELECT * FROM produse WHERE cod AND LIKE  '%$termen%' AND nume LIKE '%$termen%' AND detalii LIKE '%$termen%' ORDER BY produse.sortare ASC";

Problema este ca nu functioneaza cu toate ca asa apare si pe site-ul mysql
Vreo idee???
Eroarea este urmatoarea:
Cod: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'LIKE '%asd%' AND nume LIKE '%asd%' AND detalii LIKE '%asd%' ORDER BY produse.so' at line 1
Sus  
kleampa

Data înscrierii: 10/Iul/2005
Locație: Bucuresti

Trimis: Joi Mai 29, 2008 5:52 pm    Titlul subiectului:  

$query_produs = "SELECT * FROM produse WHERE cod LIKE '%$termen%' AND nume LIKE '%$termen%' AND detalii LIKE '%$termen%' ORDER BY produse.sortare ASC";
Sus  
bsm

Trimis: Joi Mai 29, 2008 8:02 pm    Titlul subiectului:  

Cod: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1

Asta este raspunsul serverului.

Sti cumva o metoda de a face o cautare in db dupa un cuvant pentru campurile scrise in query-ul meu?

Multumesc.
Sus  
kleampa

Trimis: Joi Mai 29, 2008 8:12 pm    Titlul subiectului:  

in loc de AND foloseste OR
query-ul scris de tine nu e corect
cel scris de mine e corect (tu aveai o problema la:)
Citat: $query_produs = "SELECT * FROM produse WHERE cod AND LIKE '%$termen%' AND nume LIKE '%$termen%' AND detalii LIKE '%$termen%' ORDER BY produse.sortare ASC";

acel AND nu era pus corect
iar la ORDER BY de ce mai folosesti produse. ?
Sus  
bsm

Trimis: Joi Mai 29, 2008 8:41 pm    Titlul subiectului:  

Am folosit versiunea ta, am modificat AND-ul in OR si se pare ca tot degeaba

Cod: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1

Am dat un print_r la query si apare :

Cod: SELECT * FROM produse WHERE cod LIKE '%asd%' OR nume LIKE '%asd%' OR detalii LIKE '%asd%' ORDER BY sortare ASC

mie unul mi se pare ca este ok dar tot nu imi dau seama ce drak are, am incercat si varianta cu a sterge toate or/and-urile si a lasa doar SELECT * FROM produse WHERE cod LIKE '%$termen%' si tot degeaba aceeasi eroare
Sus  
kleampa

Trimis: Joi Mai 29, 2008 9:14 pm    Titlul subiectului:  

in cazul asta eroarea vine de la alt query cred
incearca sa rulezi in phpmyadmin cu o valoare pentru care sti tu ca exista rezultate
Sus  
bsm

Trimis: Joi Mai 29, 2008 10:19 pm    Titlul subiectului:  

Ideea este buna, in phpmyadmin functioneaza, doar ca inapoi in script nu mai functioneaza adica nu returneaza decat vesnica eroare

Codul php generat de phpmyadmin pt queriul facut nu merge de asemenea

am redus totul, de fapt am facut alta pagina doar pentru queryul asta si degeaba, este posibil sa fie ceva cu mysql-ul 5? vreo incompabilitate
Sus  
kleampa

Trimis: Joi Mai 29, 2008 10:48 pm    Titlul subiectului:  

posibil
oricum sper ca nu ai o versiune antica de mysql
Sus  
bsm

Trimis: Joi Mai 29, 2008 10:56 pm    Titlul subiectului:  

este mysql 5, oricum am renuntat sa ii mai dau curs dupa ce am stat o zi sa ii dau de cap, deja am gasit tot felul de alternative.

Multumesc de ajutor.
Sus  
crivion

Data înscrierii: 10/Apr/2007
Locație: Somewhere

Trimis: Vin Mai 30, 2008 6:28 am    Titlul subiectului:  

mai da niste cod din pagina cu queryul, vreo 5 randuri dinainte si 5 dupa
Sus  
bsm

Trimis: Vin Mai 30, 2008 8:45 am    Titlul subiectului:  

bsm a scris:
am redus totul, de fapt am facut alta pagina doar pentru queryul asta si degeaba, este posibil sa fie ceva cu mysql-ul 5? vreo incompabilitate

inafara de query si conectarea la db nu mai exista altceva
Sus  
UnTip

Data înscrierii: 03/Mai/2007

Trimis: Vin Mai 30, 2008 9:00 am    Titlul subiectului:  

incearca sa faci si referire la baza de date
select * from numecamp.numetabela si apoi like-ul la fel numecamp.umetabela... vezi daca functioneaza in felul asta si da reply
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Cod PHP
Pagina 1 din 1