Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

select din data X pan in data Y inca ceva :)
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Incepători
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
guppy

Data înscrierii: 02/Mai/2007

Trimis: Mie Mai 28, 2008 4:51 pm    Titlul subiectului: select din data X pan in data Y inca ceva :)  

salutare,

dupa cum spune si subiectul as dori sa fac un select in fuctie de data, si anume :

am doua campuri: 1 data (in care am introdus data) si altul nume
selctarea vreau sa o fac din data X pana in data Y apoi apansa un submit sa imi arata numele din baza intre aceste 2 valori....
Aveti idee cum as putea sa fac? nu imi trece nimic prin cap :(
Sus  
kleampa

Data înscrierii: 10/Iul/2005
Locație: Bucuresti

Trimis: Mie Mai 28, 2008 6:50 pm    Titlul subiectului:  

select * from tabel where data >=$data_start AND data<=$data_end ORDER BY data ASC
Sus  
guppy

Trimis: Joi Mai 29, 2008 1:02 am    Titlul subiectului:  

ms kleampa...am reusit....ms mult....
Sus  
badtiger

Data înscrierii: 03/Noi/2006

Trimis: Joi Mai 29, 2008 1:16 am    Titlul subiectului:  

:))) n-ai reusit u, o reusit kleampa
Sus  
mihaitha

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

Trimis: Joi Mai 29, 2008 8:05 am    Titlul subiectului:  

Mysql iti mai permite o sintaxa pentru selectarea unei game de valori, cu avantajul ca nu te mai intereseaza care e limita superioara si care e cea inferioara:
SELECT * FROM tabela WHERE camp BETWEEN valoare1 AND valoare2
Sus  
guppy

Trimis: Joi Mai 29, 2008 1:36 pm    Titlul subiectului:  

kleampa stia deja si eu nu stiam, asa ca ,cu ajutorul lui acum stiu si eu:) in fine sa nu facem o teorie :)

Mihainta din ce am citit eu acest BETWEEN, imi selecteaza doar cea ce se afla intre valoare1 si valoare2, iar pe mine m-a interesat inclusiv cele 2 valori, oricum ms pt sugestie.

Ar mai fi ceva, s-a mai discutat despre calendar pe aici dar nu prea am gasit ceva concret. Avand in vedere ca $data_start si $data_end sunt afisate prin selectare din baza de date sub forma unui <select><option> peste 90 de zine o sa am 90 de optiuni si nu o sa fie tocmai placut si ma gandeam ca la $data_start cat si la $data_end sa pun un calendar. As incerca sa implementez unul facut in java dar nu stiu daca o sa reusec. Ce ma sfatuiti?
Sus  
mihaitha

Trimis: Joi Mai 29, 2008 2:30 pm    Titlul subiectului:  

Cel mai des eu am folosit calendarul asta - e scris in JS, usor de implementat si are o groaza de modalitati de folosire si de optiuni. Daca nu te multumeste, vezi ce gasesti si pe dhtmlgoodies.com - e plin de calendare si acolo.
Sus  
guppy

Trimis: Joi Mai 29, 2008 7:11 pm    Titlul subiectului:  

superb!!
multumiri, am reusit si sa il limplementez si nu este asa greu de implementat.....O zi buna
Sus  
guppy

Trimis: Dum Iun 08, 2008 3:01 pm    Titlul subiectului:  

revit tot aici pt a vita deschiderea unui nou topic....

in baza de date am campul DATETIME iar cu ajutorul calendarului de ma sus vreau sa fac un select..calendarul nu dispunde de ora (si nu am nevoie de ora)...si am facut un selectul urmator dar nu merge, ma paote ajuta cineva cu o lamurire?

Cod: 'SELECT * FROM `contracte` WHERE `data` >= LIKE "%'.$_POST['data_start'].'%" AND `data` <= LIKE "%' .$_POST['data_end'].'%" ORDER BY data ASC ';

pentru ca in input-ul respectiv se introduce numai data fara ora, m-am gandit sa folosesc LIKE dar nu stiu daca este folosit corect
Sus  
mihaitha

Trimis: Dum Iun 08, 2008 6:08 pm    Titlul subiectului:  

Ori LIKE, ori operatori de comparatie (=, !=, <>, >= sau <=). Amandoua nu se poate. Incearca asa: Cod:  'SELECT * FROM `contracte` WHERE `data` >= "'.$_POST['data_start'].' 00:00:00" AND `data` <= "' .$_POST['data_end'].' 23:59:59" ORDER BY data ASC ';
Sus  
guppy

Trimis: Lun Iun 09, 2008 9:55 am    Titlul subiectului:  

a mers. Nu m-am gandit la chestia asta ..presupun ca daca vreau ca pe langa input-ul denumit data_start/data_end dupa care se face cautarea pot sa mai adaug un input denumit ora_start/ora_end in care se va intoduce si ora...
Multumiri
Sus  
gabyrusu

Data înscrierii: 11/Iun/2006
Locație: Brasov

Trimis: Lun Noi 03, 2008 11:01 am    Titlul subiectului:  

m-am lovit si eu de ceva asemanator dar ceva mai complex.

am 2 tabele in bd si anume:

1. bilete
2. tarife care e structurata astfel

Cod: CREATE TABLE IF NOT EXISTS `tarife` (
  `id` int(11) NOT NULL auto_increment,
  `id_bilete` int(11) NOT NULL default '0',
  `active` enum('Yes','No') default 'No',
  `start` date default '0000-00-00',
  `end` date NOT NULL default '0000-00-00',
  `price` varchar(10) NOT NULL default ''
  `currency` tinyint(4) NOT NULL default '0',
  PRIMARY KEY  (`id`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=56 ;

ca sa intelegeti ce vreau de fapt sa va explic ce ar trebui sa se intample:

in prima tabela am bilete de croaziera, care in functie de firma, au mai multe tarife pe mai multe perioade de timp....

de exemplu:

biletul 1 are 3 tarife:
- 10.10.2008 - 13.10.2008 : 50 euro/zi
- 14.10.2008 - 20.10.2008 : 55 euro/zi
- 21.10.2008 - 30.11.2008: 75 euro/zi

si asa mai departe...

in site utilizatorul poate sa-si aleaga perioada in care vrea sa-si rezerve biletele. PROBLEMA e ca in perioada pe care si-o alege poae sa nimereasca zile din tarife diferite adica daca isi alege perioada 12.10 - 22.10 nimereste 3 tarife ... 1 zi din primul tarif, 5 din al doilea si 1 din al treilea......

eu trebuie sa-i afisez tarifele pe site astfel incat el sa stie cate zile din fiecare tarif are si ce pret are in fiecare zi .....

CUM AS PUTEA FACE ACEST LUCRU?????/

trebuie sa recunosc ca sunt cam depasit de situatie... si nu prea am idei.
ma gandeam ca as putea sa iau perioada din baza de date si sa o impart pe zile si sa-i afisez astfel:

Marti 12.10.2008: 50 euro
Miercuri 13.10.2008 55 euro

etc...

dar nu am idee cum sa fac chestia asta din php....

EXISTA O ALTA SOLUTIE MAI SIMPLA? poate structurata altfel tabela tarife?
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Incepători
Pagina 1 din 1