| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
guppy
Data înscrierii: 02/Mai/2007
|
| Trimis: Mie Mai 28, 2008 4:51 pm Titlul subiectului: select din data X pan in data Y inca ceva :) |
|
|
salutare,
dupa cum spune si subiectul as dori sa fac un select in fuctie de data, si anume :
am doua campuri: 1 data (in care am introdus data) si altul nume
selctarea vreau sa o fac din data X pana in data Y apoi apansa un submit sa imi arata numele din baza intre aceste 2 valori....
Aveti idee cum as putea sa fac? nu imi trece nimic prin cap :( |
|
| Sus |
|
kleampa
Data înscrierii: 10/Iul/2005
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Mie Mai 28, 2008 6:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
| select * from tabel where data >=$data_start AND data<=$data_end ORDER BY data ASC |
|
| Sus |
|
guppy
|
| Trimis: Joi Mai 29, 2008 1:02 am Titlul subiectului: |
|
|
| ms kleampa...am reusit....ms mult.... |
|
| Sus |
|
badtiger
Data înscrierii: 03/Noi/2006
|
| Trimis: Joi Mai 29, 2008 1:16 am Titlul subiectului: |
|
|
| :))) n-ai reusit u, o reusit kleampa |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Joi Mai 29, 2008 8:05 am Titlul subiectului: |
|
|
Mysql iti mai permite o sintaxa pentru selectarea unei game de valori, cu avantajul ca nu te mai intereseaza care e limita superioara si care e cea inferioara:
SELECT * FROM tabela WHERE camp BETWEEN valoare1 AND valoare2 |
|
| Sus |
|
guppy
|
| Trimis: Joi Mai 29, 2008 1:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
kleampa stia deja si eu nu stiam, asa ca ,cu ajutorul lui acum stiu si eu:) in fine sa nu facem o teorie :)
Mihainta din ce am citit eu acest BETWEEN, imi selecteaza doar cea ce se afla intre valoare1 si valoare2, iar pe mine m-a interesat inclusiv cele 2 valori, oricum ms pt sugestie.
Ar mai fi ceva, s-a mai discutat despre calendar pe aici dar nu prea am gasit ceva concret. Avand in vedere ca $data_start si $data_end sunt afisate prin selectare din baza de date sub forma unui <select><option> peste 90 de zine o sa am 90 de optiuni si nu o sa fie tocmai placut si ma gandeam ca la $data_start cat si la $data_end sa pun un calendar. As incerca sa implementez unul facut in java dar nu stiu daca o sa reusec. Ce ma sfatuiti? |
|
| Sus |
|
mihaitha
|
| Trimis: Joi Mai 29, 2008 2:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Cel mai des eu am folosit calendarul asta - e scris in JS, usor de implementat si are o groaza de modalitati de folosire si de optiuni. Daca nu te multumeste, vezi ce gasesti si pe dhtmlgoodies.com - e plin de calendare si acolo. |
|
| Sus |
|
guppy
|
| Trimis: Joi Mai 29, 2008 7:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
superb!!
multumiri, am reusit si sa il limplementez si nu este asa greu de implementat.....O zi buna |
|
| Sus |
|
guppy
|
| Trimis: Dum Iun 08, 2008 3:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
revit tot aici pt a vita deschiderea unui nou topic....
in baza de date am campul DATETIME iar cu ajutorul calendarului de ma sus vreau sa fac un select..calendarul nu dispunde de ora (si nu am nevoie de ora)...si am facut un selectul urmator dar nu merge, ma paote ajuta cineva cu o lamurire?
Cod: 'SELECT * FROM `contracte` WHERE `data` >= LIKE "%'.$_POST['data_start'].'%" AND `data` <= LIKE "%' .$_POST['data_end'].'%" ORDER BY data ASC ';
pentru ca in input-ul respectiv se introduce numai data fara ora, m-am gandit sa folosesc LIKE dar nu stiu daca este folosit corect |
|
| Sus |
|
mihaitha
|
| Trimis: Dum Iun 08, 2008 6:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Ori LIKE, ori operatori de comparatie (=, !=, <>, >= sau <=). Amandoua nu se poate. Incearca asa: Cod: 'SELECT * FROM `contracte` WHERE `data` >= "'.$_POST['data_start'].' 00:00:00" AND `data` <= "' .$_POST['data_end'].' 23:59:59" ORDER BY data ASC '; |
|
| Sus |
|
guppy
|
| Trimis: Lun Iun 09, 2008 9:55 am Titlul subiectului: |
|
|
a mers. Nu m-am gandit la chestia asta ..presupun ca daca vreau ca pe langa input-ul denumit data_start/data_end dupa care se face cautarea pot sa mai adaug un input denumit ora_start/ora_end in care se va intoduce si ora...
Multumiri |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|