Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

str_replace
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Incepători
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
olympia

Data înscrierii: 26/Mai/2008

Trimis: Lun Mai 26, 2008 10:36 pm    Titlul subiectului: str_replace  

pe un IIS cu php 4.3.11 instalat ca cgi, vreau sa sterg/ inlocuiesc un sir in felul urmator si nu merge:

Cod:
//deschid fisierul
$file = "test.html";
$fh = fopen($file, 'r+');
$contents = fread($fh, filesize($file));
$new="sirul care ma intereseaza";
//inlocuiesc
$new_contents = str_replace($new, "", $contents);
fclose($fh);

//rescriu pagina in forma noua
$fh = fopen($file, 'a'); /*aici nu mi-e clar daca merge mai bine cu append sau r+*/
write($fh, $new_contents);
fclose($fh);

codul merge bine merci pana la un anumit nr de caractere, dar ce as dori sa inlocuisesc contine si taguri html. am incercat cu urlencode/decode si tot acelasi rezultat obtin.

precizez ca pana la un anumit nr de caractere inlocuirea se produce, indiferent daca este in taguri sau afara.

multumesc anticipat pentru ajutor. nu voi uita multumirile nici dupa ;)
Sus  
Copyright

Data înscrierii: 17/Dec/2006
Locație: Bucuresti

Trimis: Mar Mai 27, 2008 9:31 am    Titlul subiectului:  

incearca cu preg_replace

Later.
Sus  
olympia

Data înscrierii: 26/Mai/2008

Trimis: Mar Mai 27, 2008 1:51 pm    Titlul subiectului:  

merci mult de raspuns! sincer, am incercat sa evit rezolvarea prin regex, ptr ca e mai pretentioasa, cel putin ptr mine :D ma incurc in escape characters si alte alea si imi iese o varza.

pana la urma, mai rezolvabila ar fi cu ajutorul sql, unde la upload sa bag ce am nevoie intr-un tabel si la delete e simplu. am crezut insa ca e simplu cu str_replace, insa pe calea asta totul se complica.

ps am incercat ceva cu preg_replace, dar nush dk e 'suitable' in cazul asta, pentru ca inlocuieste patternuri, nu un string anume. de exemplu, preg_replace imi inlocuieste toate ancorele html (a href) nu doar cea in sirul care vreau io.

probabil ca ar merge si cu regex in cadrul unor tablouri multidimensionale, din cate am vazut in manual.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Incepători
Pagina 1 din 1