Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

verificare raspuns formular
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Incepători
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
ipatec

Data înscrierii: 25/Mai/2008

Trimis: Dum Mai 25, 2008 7:08 pm    Titlul subiectului: verificare raspuns formular  

Am un formular cu intrebari si raspunsuri generate automat. Codul este urmatorul:
Citat: <?php
mysql_connect("localhost","root","");
mysql_select_db("atestat");
$query = mysql_query('SELECT `intrebare`, `raspuns`, `raspunsuri1`, `raspunsuri2`, `raspunsuri3` FROM `intrebari` ORDER BY RAND() LIMIT 5;') or die(mysql_error());

if( @mysql_num_rows($query) ) {
?>
<table border="1">
<form id="form1" name="form1" method="post" action="proc.php">
<?php
$i=1;
while( $result = mysql_fetch_array($query) ) {
$intrebare = $i; // va trebui sa verifici $_POST["Raspunsuri1"] pentru varianta aleasa la intrebarea 1, RaspunsuriN pentru varianta aleasa la intrebarea N
?>
<?php
$raspunsuri = array($result['raspuns'], $result['raspunsuri1'], $result['raspunsuri2'], $result['raspunsuri3']);
shuffle($raspunsuri);

?>

<tr>
<td><?php echo $result['intrebare']; ?></td>
<td>

<label><input type="radio" name="Raspunsuri<?=$intrebare?>" value="<?php echo $raspunsuri[0]; ?>" id="Raspunsuri" /><?php echo $raspunsuri[0]; ?></label><br />
<label><input type="radio" name="Raspunsuri<?=$intrebare?>" value="<?php echo $raspunsuri[1]; ?>" id="Raspunsuri" /><?php echo $raspunsuri[1]; ?></label><br />
<label><input type="radio" name="Raspunsuri<?=$intrebare?>" value="<?php echo $raspunsuri[2]; ?>" id="Raspunsuri" /><?php echo $raspunsuri[2]; ?></label><br />
<label><input type="radio" name="Raspunsuri<?=$intrebare?>" value="<?php echo $raspunsuri[3]; ?>" id="Raspunsuri" /><?php echo $raspunsuri[3]; ?></label><br />

</td>
</tr>

<?php
$i++;
}
mysql_free_result($query);

?>

</table>
<table>
<tr>
<td>
<input name="Trimite" type="submit" value="Trimite"></td></tr></table></form>
<?php

}

?>

si o pagina in care vreau sa validez raspunsurile. raspunsul corect se afla intotdeauna in campul "raspuns" din MySQL. pagina de verificare e urmatoarea:
Citat: $raspuns1 = $_POST["Raspunsuri1"];
$rezultat1 = "FALS";
$raspuns2 = $_POST["Raspunsuri2"];
$rezultat2 = "FALS";
$raspuns3 = $_POST["Raspunsuri3"];
$rezultat3 = "FALS";
$raspuns4 = $_POST["Raspunsuri4"];
$rezultat4 = "FALS";
$raspuns5 = $_POST["Raspunsuri5"];
$rezultat5 = "FALS";
mysql_connect("localhost","root","");
mysql_select_db("atestat");
$query = mysql_query('SELECT `intrebare`, `raspuns`, `raspunsuri1`, `raspunsuri2`, `raspunsuri3` FROM `intrebari`') or die(mysql_error());
$verif = mysql_query('SELECT `raspuns` FROM `intrebari` WHERE `raspuns='.$raspuns1.'`');
if ($verif)
echo "CORECT";
else
echo "GRESIT";
Problema e ca m-am blocat la partea asta cu verificatul raspunsurilor...nu stiu cum sa fac. Am facut ce se vede mai sus, dar nu merge de nici o culoare. Mai bine nu stiu...
Baza de date arata in felul urmator:
hxxp://i274.photobucket(dot)com/albums/jj277/iononline/sql1.jpg
hxxp://i274.photobucket(dot)com/albums/jj277/iononline/sql2.jpg
Ma poate ajuta cineva cu verificarea raspunsului va rog?Sau macar o idee cu explicatie?
Multumesc mult!
Sus  
manilodisan

Data înscrierii: 03/Noi/2006

Trimis: Dum Iun 08, 2008 3:35 am    Titlul subiectului:  

Incearca:
Cod: $verif = mysql_num_rows(mysql_query('SELECT `raspuns` FROM `intrebari` WHERE `raspuns='.$raspuns1.'`'));
Sus  
vectorialpx

Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE

Trimis: Dum Iun 08, 2008 8:37 am    Titlul subiectului:  

`raspuns='.$raspuns1.'` ... asta de unde ai scos-o?

da, e cu mysql_num_rows dar...
e ceva de genul '......`raspuns`="'$raspuns1'"...'
Sus  
mihaitha

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

Trimis: Dum Iun 08, 2008 6:05 pm    Titlul subiectului:  

Bine ca la $query, care e un query static si merge, ai pus or die(mysql_error()) dar la $verif nu. Btw $verif = mysql_query(...) iti crapa. Pune or die() sa vezi de ce.
Sus  
manilodisan

Data înscrierii: 03/Noi/2006

Trimis: Lun Iun 09, 2008 4:04 pm    Titlul subiectului:  

crapa fiindca are punctuatii incorecte si inutile.
Sus  
vectorialpx

Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE

Trimis: Lun Iun 09, 2008 8:04 pm    Titlul subiectului:  

pe care si tu le-ai copiat cu succes, daca te uiti in urma :)
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Incepători
Pagina 1 din 1