Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

cum scot datele aleatoriu dintr-o tabela mysql
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
nemo

Data înscrierii: 04/Mai/2004

Trimis: Lun Noi 15, 2004 8:58 pm    Titlul subiectului: cum scot datele aleatoriu dintr-o tabela mysql  

am o tabela cu utilizatori si vreau sa scot unul aleatoriu pe o pagina si sa-l afisez cu imagine si citeva date.
daca cineva face click pe "Urmatorul" vreau sa scota altul, tot aleatoriu dar nu unul din cei anteriori(decit daca s-a terminat tabela) si sa-l afiseze si asa mai departe.
eu am zis:
$result = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE photo IS NOT NULL ORDER BY RAND()");
if ($row = mysql_fetch_array($result)){
.... aici afisez utilizatorul

imi afiseaza unul pe pagina dar la urm. am sansa sa mi-l afiseze pe acelasi.
am incercat ceva si cu LIMIT 1 si while($row=mysql_fetch_array($result)) dar era chiar mai nasol.
cum sa fac acest random din mysql?
Sus  
arond

Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1

Trimis: Lun Noi 15, 2004 10:18 pm    Titlul subiectului:  

Oricum ai face, trebuie sa-i tii minte pe cei anteriori, in sesiune (ai nevoie de persistenta). Ceva de genul:

an style="color: #000000"><?php session_start(); ... // daca N-AI useri in $_SESSION['users_processed'] (esti la primul user) if (!isset($_SESSION['users_processed'])) {   $result = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE photo IS NOT NULL ORDER BY RAND()");  } // daca AI useri in $_SESSION['users_processed'] else {   $result = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE photo IS NOT NULL AND user_id NOT IN (".implode(',',$_SESSION['users_processed']).") ORDER BY RAND()");  } // preia user-ul $row = mysql_fetch_array($result); mysql_free_result($result); // daca AI un user if () {    // afiseaza user-ul   ...   // salveaza ID-ul user-ului   $_SESSION['users_processed'][] = $row['user_id']; } // daca NU mai sunt useri else {   // nu mai sunt useri   ...   // ia-o de la capat   unset($_SESSION['users_processed']); } 

Numa' bune.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Pagina 1 din 1