|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
dalcris
Data înscrierii: 24/Mai/2005
Locație: Timisoara
|
| Trimis: Dum Mai 11, 2008 10:39 pm Titlul subiectului: Meniuri dinamice si transmiterea variabilelor php/javascript |
|
|
Salut... am si eu o problema.
Am un tabel in MySQL `anunturi` cu urmatoarele campuri: id, user,tip_tranzactie, tip_proprietate, anunt, localitate, judet, si inca vreo 3 care nu fac subiectul acestui topic...
In acest tabel am mai multe anunturi diferite, de la mai multi useri, din localitati si judete diferite.
Doresc sa realizez un formular de cautare in tabela `anunturi` care sa nu-mi returneze niciodata un mesaj de genul: "Nu exista inregistrari in baza de date in conformitate cu criteriile de cautare selectate!"(mi se pare enervant, nu-i asa?) (adica orice combinatie as alege din formularul de cautare, imi va returna un rezultat concret). Formularul de cautare va contine urmatoarele 4 select-uri (sau combobox-uri...): tip_tranzactie, tip_proprietate, judet, localitate, si un buton submit numit Cautare. M-am gandit la urmatoarea rezolvare: 1.cele 4 campuri de selectie vor trebui sa se autopopuleze in mod dinamic, in functie de inregistrarile existente in tabela anunturi, in mod ordonat, eliminandu-se valorile redundante( acest lucru l-am rezolvat relativ usor, folosind PHP; valorile din select-uri sunt salvate in variabile de sesiune, ex. $_SESSION['tip_tranzactie_1], $_SESSION['tip_tranzactie_2] ... $_SESSION['tip_tranzactie_n], la fel si pentru celelelte 3 select-uri...);
2.la selectarea unei optiuni dintr-un element select (oricare din cele 4), celelalte 3 sa se repopuleze dinamic (folosind javascript, fara a apasa butonul submit) cu valorile corespunzatoare, intre care exista corelatie...(nerezolvata).
Problema e ca nu prea am experienta in java script, si mai mult nu stiu cum as putea transmite valori ale unor variabile/functii php, unor variabile/functii javascript, si invers. Am niste exemple de dinamic menu in java script, dar ideea e ca mie imi trebuie ca formularul sa-mi trimita valori ($_GET[] sau $_POST[]) inainte de apasarea butonului submit, pentru a le putea prelucra cu php. Nu stiu daca se poate (in javascript) realiza automat evenimentul submit in momentul in care se selecteaza un element din lista, in felul asta, ma gandesc ca s-ar transmite valori prin get/post.
Va multumesc anticipat. |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Lun Mai 12, 2008 11:49 am Titlul subiectului: |
|
|
pentru punctul 2 ai doua variante:
1. ajax (e plin netu de tutoriale, google it)
2. faci submit intr-un iframe cu display: none, in care rulezi scriptul care sa iti populeze select-ul, prin javascript, prin intermediul obiectului parent.
Spor la lucru. |
|
| Sus |
|
dalcris
|
| Trimis: Lun Mai 12, 2008 1:37 pm Titlul subiectului: Mersi de mesaj... |
|
|
| Nu prea inteleg eu ce mi-ai scris in mesaj, dar oricum iti multumesc pentru deranj... ma gandeam sa evit ajax, sa folosesc functii native javascript. |
|
| Sus |
|
mihaitha
|
| Trimis: Lun Mai 12, 2008 2:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Si ajax e tot nativ javascript (practic e javascript asincron, AJAX = Asynchronous Javascript And XML - partea cu xml-ul e optionala btw). Iti recomand sa nu fugi de el, mai bine iti rupi 10 minute sa citesti un tutorial, odata ce te prinde iti garantez ca o sa il folosesti tot mai mult. |
|
| Sus |
|
dalcris
|
| Trimis: Lun Mai 12, 2008 10:07 pm Titlul subiectului: caut acul in carul cu fan... |
|
|
| poti sa-mi dai un link referitor la problema mea? |
|
| Sus |
|
mihaitha
|
| Trimis: Mar Mai 13, 2008 8:53 am Titlul subiectului: |
|