Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

date
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Incepători
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
notf_raid

Data înscrierii: 06/Apr/2008

Trimis: Lun Mai 05, 2008 10:29 am    Titlul subiectului: date  

buna. am o pagina, care are destinatia sa afiseze userii care sunt online pe site. se da refresh in fiecare 5 minute shi se updateaza statutul userului, ceva de tipul:
Cod:
$data=date('his');
$cerereSQL="UPDATE `users`.`users` SET status='online', time='".$data."' WHERE users.nick LIKE '".$user."'";

unde $data este timpul ultimului refresh.

Problema apare la afisarea listei de useri. selectez userii, apoi pe rand ii afisez in dependenta de ultimul lor refresh, adica daca au trecut mai mult de 5 minute de la el userul se considera offline.

...
if $rand["time"]< timpul_curent+5minute se face update. aici nu shtiu ce sa folosesc, nu prea am intseles cum se lucreaza cu functia strtotime(), poate ea mi-ar fi de ajutor aici? nu shtiu cum sa adaog variabilei $data=date('his') 5 minute.
mersi anticipat
Sus  
hpuiu

Data înscrierii: 05/Apr/2005
Locație: Bucuresti

Trimis: Lun Mai 05, 2008 11:08 am    Titlul subiectului:  

pentru a avea ora (in format 'his') actuala + 5minute :
Cod:
$ora=date('his',strtotime('+5 day'));
Sus  
notf_raid

Trimis: Lun Mai 05, 2008 12:08 pm    Titlul subiectului:  

mersi de ajutor, dar totushi ash dori sa aflu de ce '+5 day'? (daca nu va deranjeaza). am citit cateva tutoriale shi nu prea am inteles, daca se poate sa imi explici in 2 cuvinte ce face strtotime acesta, si inca cu '+5 day' shi nu 'minute' sau ceva de genul acesta :)
Sus  
hpuiu

Data înscrierii: 05/Apr/2005
Locație: Bucuresti

Trimis: Lun Mai 05, 2008 12:11 pm    Titlul subiectului:  

Scuze, ai dreptate "+5 minutes" :)

strtotime converteste un string din data/timp in timestamp. Acest timestamp poate fi apoi folosit in functia date (ca al doilea parametru) ca sa convertesti inapoi in string in formatul dorit.
Sus  
notf_raid

Trimis: Lun Mai 05, 2008 4:02 pm    Titlul subiectului:  

multsumesc mult, mi-am rezolvat toate problemele, in plus am intseles cum lucreaza strtotime() shi ce este timestamp (in linii generale) :)
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Incepători
Pagina 1 din 1