Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

php4 si php5 pe acelasi calc
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Instalare
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
lee

Data înscrierii: 20/Mar/2004

Trimis: Joi Noi 11, 2004 10:35 pm    Titlul subiectului: php4 si php5 pe acelasi calc  

am instalat 4.3.9 cu apache 1.3.xx si windows xp. am gasit citeva aplicatii interesante pt php5 si as vrea sa-mi instalez si php 5-ul.
php4 il am ca "standalone module" (parca asa ii zice cind nu este ca CGI) si asa as vrea sa ramina.
cautind pe net cum sa le am pe amindoua am gasit asta la FAQ-ul unei firme de hosting care are si php4 si 5 instalat:

By default Apache uses PHP4 for .php extension. If you dont want to rename all your scripts to .php5 you can do the following:
Create a .htaccess file and place the following line AddType x-mapp-php5 .php in it.

This will tell Apache to use PHP5 instead of PHP4 for the extension .php in the directory the .htaccess is placed and all sub-directories under it.

deci in dir. unde vreau sa fol 5 si nu 4-le pot sa pun un .htaccess. mi se pare foarte simplu insa problema este ce scriu in fis de config ale apache-ului.
stiti voi a alta metoda sa am instalat si 4 si 5?
mersi
Sus  
angelo

Data înscrierii: 11/Noi/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Joi Noi 11, 2004 11:55 pm    Titlul subiectului:  

lee ... hai sa revenim ...
Daca folosesti PHP5 ... la ce iti mai trebuie PHP 4.3.9 ... ai zis ca ai Windows XP instalat nu? Daca ai si SP2 pe el .. sigur o sa ai problema cu apache-ul care are unele probleme de intelegere tehnica ...
Eu zic sa faci asa ... pentru ca ma gandesc la tine .. si ca vreau sa ai o viata cat mai usoara ...
dezinstaleaza php-ul si apache-ul tau ...
restarteaza calculatorul .. chiar daca ai Windows XP ...
du-te la adresa: apache2triad.sourceforge.net sectiunea Files si ia-ti versiunea 1.4.0 a apache2triad ...
acest program instaleaza apache2.0.52 si PHP 5.0.2 ... si alte servere rulabile cu apache-ul ...
teoretic ... tu nu ai sa vezi ruland in paralel si PHP 4 si PHP 5 ...
pentru ca PHP 5 este versiunea mai avansata a lui PHP 4 .. si d`aia se recomanda update la PHP 5 :) ... deci ...
listen to my advice .. and you will have a nice life!
Sus  
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004

Trimis: Vin Noi 12, 2004 10:21 am    Titlul subiectului:  

Iti recomand wamp5 cu addon poti folosi si php4 si php5 pentru teste schimband cu un singur clik versiunea de php...
Sus  
lee

Data înscrierii: 20/Mar/2004

Trimis: Vin Noi 12, 2004 11:49 am    Titlul subiectului: revenire  

angelo tu ai dreptate. problema este ca eu am instalat php 4.3.9 si mysql 4.0.20 pt. ca asa este instalat pe serverul unde am eu un site. mi se pare normal sa am si in calc. meu tot aceste versiuni. nu vreau sa fol. cumva din greseala o functie sau ceva care merge numai pe php5 iar cind fac upload pe server sa nu-mi mearga.
din acest motiv nu vreau sa renunt la php4.
mersi pt. sugestii si cred ca o sa incerc wamp5-ul sa vad cum merge
Sus  
angelo

Trimis: Sâm Noi 13, 2004 2:27 pm    Titlul subiectului:  

Citat: nu vreau sa fol. cumva din greseala o functie sau ceva care merge numai pe php5

deci .. exista sanse de 1% sa se intample aceste lucruri .. pentru ca daca citesti sectiunea changes in PHP5 ... de pe www.php.net ... ai sa vezi ca schimbarile in PHP 5 sunt referitoare la niste functii .. mai putin uzuale ...
deci ... recomandarea mea .. este sa faci upgrade la server ... daca ai acces de root, daca nu, trimite un mail administratorilor pentru ca nu cred ca ii va costa ceva .. ups .. ba da .. cred ca oleaca din resursele de pe server :P :oops: :lol: dar nu-i bai ...
Sus  
arond

Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1

Trimis: Sâm Noi 13, 2004 5:59 pm    Titlul subiectului:  

angelo a scris: deci .. exista sanse de 1% sa se intample aceste lucruri .. pentru ca daca citesti sectiunea changes in PHP5 ... de pe www.php.net ... ai sa vezi ca schimbarile in PHP 5 sunt referitoare la niste functii .. mai putin uzuale ...

Schimbarile legate de obiecte si manipularea lor sunt majore in PHP5 vs PHP4... asa ca lucrurile pot diferi cu mult mai mult decat 1% :).

Si inca ceva, angelo... incearca matale de scrie frazele complete si in paragrafele lor. Si nu de alta, dar esti infernal de greu de citit.

Numa' bune.
Sus  
angelo

Trimis: Dum Noi 14, 2004 6:07 pm    Titlul subiectului:  

Promit ca data viitoare sa incep paragraful cu litera mare si TAB ... :)
Sus  
Radical

Data înscrierii: 16/Feb/2004

Trimis: Mar Noi 16, 2004 12:44 pm    Titlul subiectului: Destul de greu  

Destul de greu sa faci PHP 4 si 5 sa ruleze pe acelasi server... si imposibil daca folosesti versiunea deja compilata pentru Win...

Din cate stiu atat PHP4 cat si PHP5 folosesc amandoua "application/x-httpd-php"... asa ca nu vad cum ar putea fi configurat Apache-ul sa faca diferenta intre ele !

AddType application/x-httpd-php .php
AddType application/x-httpd-php .php5

Chestia de mai sus nu face nimik... si/sau in cel mai fericit caz... face varza !

lee a gasit altceva... oamenii respectivi au recompilat PHP-ul folosind alt type din cauza asta poti face la ei:

AddType x-mapp-php5 .php

Deci recompiland PHP-ul se poate folosi si 4 si 5 pe acelasi server... altfel nu ?
Daca ati gasit solutie nu trageti in mine... eu nu am gasit !
Sus  
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004

Trimis: Mar Noi 16, 2004 12:55 pm    Titlul subiectului:  

Citez din pagina de la wamp5
Citat:
PHP4 ADD-ON (6 Mo) - DOWNLOAD
It installs PHP4.3.8 on your WAMP5 (so you'll have PHP5 and PHP4) and creates a new command in the WAMP5 menu (manager).
This command allows you to change from PHP5 to PHP4 (and inverse).

This add-on will transform your WAMP5 in a 2 in 1 server :

Apache - PHP4 - MySQL or
Apache - PHP5 - MySQL

Changing from PHP5 to PHP4 is automatic and takes just a few secondes.
You can have a special conf for each PHP since there are two php.ini files.

Eu folosesc wamp-ul pentru teste si pana acum nu am avut probleme cu el la partea de php...
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Instalare
Pagina 1 din 1