|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
kidz0r
Data înscrierii: 01/Mai/2008
|
| Trimis: Joi Mai 01, 2008 11:13 am Titlul subiectului: Extragere informatie checkbox (html->php) |
|
|
Salut
Pana acum 3 zile nu stiam deloc php, dar am inceput sa invat deoarece ajut pe cineva sa creeze un formular pe site.
Pe scurt : formularul se afla in pagina contact.html, care foloseste Cod: <form action="contact.php" method="post"> pentru a trimite mailul (cu ajutorul fisierului contact.php).
Am reusit sa extrag nume, prenume si alte campuri care ma intereseaza, dar m-am blocat la definirea pentru checkbox din contact.php, si pentru aceasta as aprecia ajutorul vostru.
Am gasit multe tipuri de definire, am vrut sa refac totul de la capat deoarece parerile erau impartite peste tot pe unde am citit.
In fisierul contact.html am asa
Cod: Lucrarea e pentru* :
<input type="checkbox" name="lucrare[]" value="constructie">
Constructie ;
<input type="checkbox" name="lucrare[]" value="amenajare">
Amenajare;
<input type="checkbox" name="lucrare[]" value="renovare">
Ce as putea sa scriu in contact.php ca sa extrag exact optiunea/optiunile bifate ?
Ultima mentiune... pentru extragere de nume si celelalte variabile am folosit :
Cod: $nume = $_REQUEST['nume'] ; Cod: $fields{"nume"} = "nume";
iar pentru afisare : Cod: $body = "Ai primit urmatoarea informatie:\n\n"; foreach($fields as $a => $b){ $body .= sprintf("%20s: %s\n",$b,$_REQUEST[$a]); } (nu stiu ce inseamna)
si trimiterea :
Cod: $send = mail($to, $subject, $body, $headers);
Mai poate fi editat cu succes fisierul contact.php pentru integrarea checkbox-urilor sau il refac ?
Scuzati mesajul lung si multumesc :) |
|
| Sus |
|
Quber
Data înscrierii: 27/Iun/2006
Locație: localhost
|
| Trimis: Joi Mai 01, 2008 11:18 am Titlul subiectului: |
|
|
nustiu ce vrei sa faci cu checkboxurile acestea dar eu iti arat un exemplu cum poti sa afli valoarea lor prin virgula.!
Cod:
$values_checkbox = isset($_POST['lucrare']) && $_POST['lucrare'] ? implode(", ", $_POST['lucrare']) : '';
Sper sa intelegi..! |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|