Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

exista fonturi lichide?sau gresesc?
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> HTML/JavaScript/CSS
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
dasinn

Data înscrierii: 12/Iun/2007

Trimis: Mie Apr 30, 2008 7:20 pm    Titlul subiectului: exista fonturi lichide?sau gresesc?  

buna.
am un div cun un paragraf inclus.
as vrea sa functioneze pe toate rezolutiile.divul imi merge ok.l-am rezolvat in procente dar nu reusesc paragraful
i-am dat line-height si e ok si in ie si in ff.
iar la font am dat procente: font-size:150%;
totul e ok
dar imi da diferit pe rezolutii.
adica imi respecta line heigtul dar fontul e mai mic in ie6 decat in ff.
cum as putea sa fac sa imi respecte acelasi size pentru browsere.(ie versus ff}
sau exista alte solutii.?
multumesc foarte mult.
Sus  
NooK

Data înscrierii: 21/Iun/2007

Trimis: Joi Mai 01, 2008 12:14 am    Titlul subiectului:  

ai inclus reset.css ?
Sus  
dasinn

Data înscrierii: 12/Iun/2007

Trimis: Joi Mai 01, 2008 12:29 pm    Titlul subiectului:  

da .am resetul css .am inteles ce vrei sa spui.mersi.uite ce am gasit intre timp poate folseste cuiva.
http://www.clagnut.com/blog/348/.
dar!!!!
am urmat intocmai exemplul de sus dar nu-mi respecta line heightul pentru toate rezolutiile.(l-am folosit in procente si r trebui sa functioneze)
stie cineva de ce?
Sus  
unknown

Data înscrierii: 30/Aug/2005

Trimis: Joi Mai 01, 2008 4:32 pm    Titlul subiectului:  

ie calculeaza diferit procentele la font, am avut si eu problema asta. de obicei eu folosesc procente doar la continut 80-90%, la texte mari pun in px(consider ca e destul de mare incat sa-l poata citi toata lumea chiar si la un resize). daca ai valoarea in px o sa apara la fel pe toate browserele(1px in ff == 1px in ie == 1px in opera etc.) dar nu o sa poata fi redimensionat in ie<=6.

si acum ca un raspuns la ce vrei tu, pune

div#am_un_id {
font-size: y; /* valoarea pt celelalte browsere(eventual si in px, em etc) */
}

/* hack pt IE */
* html div#am_un_id {
font-size: x%; /* incearca mai multe valori pana e bine */
}

/* end hack */
Sus  
Jumping jack

Data înscrierii: 05/Mai/2008

Trimis: Lun Mai 05, 2008 3:12 pm    Titlul subiectului:  

Nu da dimensiunile relative ale fonturilor in procente. Lucreaza cu em, obtii rezultate mai consistente. Reseteaza fontul generic - 99% din browsere au marimea preinstalata a fontului la 16px - prin body {font-size:62.81%} - asta iti da 10px.
Dupa aia, la primul div care contine tot - sa zicem #wrapper, spui #wrapper {font-size:1.2em}, si in felul asta ai fontul generic setat la 12px. Dupa aia lucrezi numai cu em. Toata chestia de mai sus cu procentul ala ciudat este pentru a fac ca si ie6 sa poata scala fontul.
Era mai usor sa scrii body {font-size:10px), insa daca era asa, nu mai puteai face zoom la text in ie6. Daca nu te interseaza asta, poti defini linistit dimensiunea initiala in pixeli.

Atentie ca em, (ca si procentele) se cumuleaza.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> HTML/JavaScript/CSS
Pagina 1 din 1