| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
mandriva2007
Data înscrierii: 02/Oct/2007
|
| Trimis: Vin Apr 25, 2008 2:54 am Titlul subiectului: blocare cont dupa 2 incercari |
|
|
As vrea sa blochez gen windows atunci cand cineva baga o parola gresita de 2 ori.Mentionez ca nu doresc redirectionare pe alta pagina ,ci pur si simplu blocarea pag web pe interfata cu login si password.As vrea o idee.
Chestia aia cu redirectionarea si exit ceva de genu:
<?PHP
.....
if (!$logare){
echo "eroare"; sau
echo "fgh.html";
exit;
}
?> am facut-o si eu.O idee as vrea.Multumesc anticipat. |
|
| Sus |
|
crivion
Data înscrierii: 10/Apr/2007
Locație: Somewhere
|
| Trimis: Vin Apr 25, 2008 6:19 am Titlul subiectului: |
|
|
| faci un camp numit incercari in tabela membri iar cand greseste parola usernameul cutare faci update la incercari, iar inainte de ai afisha pagina de login ii verifici campul incercari |
|
| Sus |
|
kleampa
Data înscrierii: 10/Iul/2005
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Vin Apr 25, 2008 12:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
| sau intr-o sesiune |
|
| Sus |
|
Quber
Data înscrierii: 27/Iun/2006
Locație: localhost
|
| Trimis: Vin Apr 25, 2008 12:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
| @kleampa, in sessiune nui chiar normal ca daca face close la browser se sterg sessiunile..! |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Vin Apr 25, 2008 1:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
Depinde cum doreste mandriva implementarea:
1. daca vrei sa te feresti de atacuri de tip bruteforce, atunci e suficienta sesiunea. Tii o variabila de sesiune cu numarul de incercari, pe care o initializezi cu 0 la constructia sesiunii si o incrementezi in cazul unul login gresit. Daca valoarea ei depaseste 2 sau 3 sau 5 sau cat vrei, ii blochezi pagina de login.
2. daca vrei o securitate ca si in cazul SIM-ului de la mobil (care se blocheaza de tot in cazul a 3 login-uri gresite), atunci va trebui sa faci cum a zis crivion, cu un camp in baza de date. Numai sa nu uiti sa il resetezi la 0 cand reuseste login-ul.
edit: varianta a 2-a n-as recomanda-o, cu atat mai putin in cazul in care ai o lista de membri. Nu de alta, dar un rauvoitor poate sa iti buleasca toti userii de pe site luandu-i la rand si bagandu-le 2 parole aiurea. Caz in urma caruia te vei trezi cu toti userii cu conturile blocate.
Sporuri. |
|
| Sus |
|
crivion
Data înscrierii: 10/Apr/2007
Locație: Somewhere
|
| Trimis: Vin Apr 25, 2008 10:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
| hmm bine spus mihaitha, la asta nu ma gandisem |
|
| Sus |
|
mandriva2007
|
| Trimis: Joi Mai 15, 2008 2:04 pm Titlul subiectului: multumesc mult |
|
|
| ok am rezolvat pana la urma problema .multumesc inca odata. |
|
| Sus |
|
Mascka
Data înscrierii: 01/Oct/2005
Locație: Braila
|
| Trimis: Joi Mai 15, 2008 10:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
| mihaita... pai de ce varianta 2 nu e buna.. resetezi incercarile dupa 5 minute..si gata.. |
|
| Sus |
|
mihaitha
|
| Trimis: Vin Mai 16, 2008 9:52 am Titlul subiectului: |
|
|
| Mascka a scris: mihaita... pai de ce varianta 2 nu e buna.. resetezi incercarile dupa 5 minute..si gata.. Citeste mai atent ce am scris. E evident ca n-ai facut-o. |
|
| Sus |
|
Mascka
|
| Trimis: Vin Mai 16, 2008 8:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
| da mihaita.. am citit inca odata... raman la parerea mea... banuiesc ca te referi la blocarea daca reuseste loginul.. daca da.. pai cum sa reuseasca loginul daca nu te poti loga ca e blocat?! |
|
| Sus |
|
mandriva2007
|
| Trimis: Vin Mai 16, 2008 9:02 pm Titlul subiectului: raspuns |
|
|
| ceva de genu la cum am cerut eu nu am reusit ,dar de blocat l-am blocat.am incercat mai multe variante,cu toate ca iimi pplace smecheria aia de ecran frozen din windows.dar nu-i nimk .nu sti udak se poa face din php.doar din php,poa in flash sau java.in fine. |
|
| Sus |
|
mihaitha
|
| Trimis: Vin Mai 16, 2008 10:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Maska, a te chinui sa resetezi incercarile dupa 5 minute, ai nevoie sa implementezi urmatoarele chestii:
1. un camp in baza de date care sa retina timestamp-ul ultimei incercari de logare (altfel cum dracu stii ca au trecut 5 minute?)
2. un cron care sa ruleze cel putin o data pe minut (ideal ar fi, ca sa resetezi dupa exact 5 minute, sa ruleze in fiecare secunda) si sa reseteze incercarile mai vechi de 5 minute...
Aceste 2 chestii, care ar solicita imens serverul (ma refer la a doua), sunt absolut redundante pentru ca fac acelasi lucru ca o sesiune sau un cookie.
Maska a scris: banuiesc ca te referi la blocarea daca reuseste loginul.. daca da.. pai cum sa reuseasca loginul daca nu te poti loga ca e blocat?! Ha?!? :angry3: |
|
| Sus |
|
Mascka
|
| Trimis: Vin Mai 16, 2008 10:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai draga mihaita... pentru ce sa rulez cron cand insusi vizitatorul este cron pentru contul lui?
daca contul cu userul "mascka" a fost blocat in urma unei repetate incercari de login.. si vin eu maine sa ma loghez.. cand am bagat userul mascka si dau submit scriptul verifica intai timpul, daca e trecut de 5 min verifica parola daca nu.. ma avertizeaza ca nu am voie sa ma loghez si nu mai face interogarile..
hai ca e atat de simplu.. |
|
| Sus |
|
badtiger
Data înscrierii: 03/Noi/2006
|
| Trimis: Sâm Mai 17, 2008 12:10 am Titlul subiectului: |
|
|
sper sa nu repet ce au zis unii, ca am citit printre randuri..
Eu as face in felul urmator, la x incercari (as pune 5 ... sa fie unii au cate 3-4 parole pe care le fol si uita care a fost pusa si le iau la rand) blochezi ip-ul 30 minute sau (sa fie mai light sa nu stresezi serverul cu prea multe query-uri, pana la fix sau la si jumate (adik in cazul cel mai rau astepata 59min 59 sec si cel mai bun 1 sec).. sper ca intelegi ce am vrut sa zic.. |
|
| Sus |
|
mihaitha
|
| Trimis: Sâm Mai 17, 2008 7:49 am Titlul subiectului: |
|
|
Mascka a scris: Pai draga mihaita... pentru ce sa rulez cron cand insusi vizitatorul este cron pentru contul lui?
daca contul cu userul "mascka" a fost blocat in urma unei repetate incercari de login.. si vin eu maine sa ma loghez.. cand am bagat userul mascka si dau submit scriptul verifica intai timpul, daca e trecut de 5 min verifica parola daca nu.. ma avertizeaza ca nu am voie sa ma loghez si nu mai face interogarile..
hai ca e atat de simplu..
Mdea, in conditiile astea ai face cu cu ajutorul unei interogari mysql si au unui camp in plus in baza de date, exact acelasi lucru care l-ar face un simplu cookie. In plus, nu uita ca eu am dat varianta 2 comparand-o cu SIM-ul GSM. Daca iti bagi pin-ul gresit de 3 ori poti sa mai incerci o data dupa 5 minute?...
And for Christ's sake, 'mihaitha'!!! |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|