Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

The PHP Anthology
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Discuții generale
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
lee

Data înscrierii: 20/Mar/2004

Trimis: Mar Noi 09, 2004 6:25 pm    Titlul subiectului: The PHP Anthology  

pt. cine nu stia la www.sitepoint.com se gasesc citeva capitole din aceasta carte scrisa de Harry Fuecks. nu stiu daca a mai postat cineva aceasta informatie, oricum eu vroiam sa intreb ceva referitor la vol.2 unde pe parcursul unei aplicatii H.F foloseste numai OOP pt tot ceea ce face.
aprox acelasi gen de aplicatie (cu utiliz care vin se inscriu, isi modifica datele, sesiuni, posteaza articole...) am realizat-o si eu dar fiind incepator am facut totul folosind proceduri.
in aplicatia din cartea mai sus mentionata conex. la baza de date, inreg. utiliz, lucrul cu sesiunile, formularele... absolut totul se bazeaza pe lucrul cu clase.

urmatorul pas este sa incerc sa-mi transpun codul folosind OOP insa intrebarea este: chiar este necesar(se merita) sa fie absolut toata aplicatia scrisa folosind clase. ma refer din punctul de vedere al vitezei de rulare a aplicatiei

niste ex. pentru ce folositi voi clase si pt. ce nu ar fi binevenite. eu spre ex. am folosit clase doar pt. paginare si pt. un poll. restul numai functii
Sus  
arond

Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1

Trimis: Mar Noi 09, 2004 7:26 pm    Titlul subiectului: Re: The PHP Anthology  

lee a scris: niste ex. pentru ce folositi voi clase si pt. ce nu ar fi binevenite. eu spre ex. am folosit clase doar pt. paginare si pt. un poll. restul numai functii

Nu exista diferente de viteza la nivelul limbajului intre o abordare procedurala si una orientata obiect.

Facand lucrurile orientat obiect, o sa ai abordari mai generale... pe care daca vrei sa la optimizezi "la sange" va trebui sa proiectezi foarte atent structura aplicatiei. De parca toti ati rescrie Yahoo-ul :).

In alta ordine de idei, m-ati innebunit cu viteza asta :).

Am facut aplicatii mari OOP/PHP si INTOTDEAUNA bottleneck-ul (gatuirea) era fie la serverul de baze de date (MySQL) fie la "teava" serverului, niciodata la codul PHP.

Asa ca pierderea de performanta (teoretic=0, practic=epsilon :)) pe care o s-o simti trecand la obiecte ar trebui sa fie insesizabila, dar castigul pe care o sa-l ai vizavi de reutilizarea codului si mentenanta usoara o sa-l simti din plin (dar asta probabil peste vreun an, daca acum te apuci de OOP :)).

Numa' bune.
Sus  
lee

Data înscrierii: 20/Mar/2004

Trimis: Mar Noi 09, 2004 8:58 pm    Titlul subiectului: revenire  

in cele 7 luni de zile de cind lucrez si eu cu php-ul am invatat multe lucruri insa sunt si mai multe pe care nu le stiu. de la tine arond am primit foarte multe sfaturi bune deci nu vreau sa te contrazic, insa asta cu diferenta de viteza nu am scos-o de la mine ci probabil ca am citit-o pe undeva si nu intr-un singur loc. bineinteles ca nu se specifica cit de mare poate fi aceasta intirziere sa-i spun intre folosirea celor 2 metode asa ca vroiam sa aflu si eu. acum stiu ce sa folosesc pt. ca m-ai facut sa inteleg.

oricum eu am stat citeva luni bune ca sa fac un site din care daca vreau sa mai utilizez ceva sa zicem pt. alt site va trebui sa modific foarte mult.
daca as fi folosite clase acest lucru nu s-ar fi intimplat. asa ca eu nu vreau sa folosesc clase pt. a scrie vreun yahoo ci doar pt. a utiliza codul in alte aplicatii.
spre ex. daca vreau sa fol clasa pt. paginare de pe siteul meu in alta aplicatie nu va trebui decit sa copiez fisierul clasei si sa pun vreo 3 linii de cod in locul in care vreau sa o folosesc ceea ce este foarte simplu. daca nu as trecut sa folosesc aceasta clasa probabil as fi dat copy paste la bucati de cod pina m-as fi plictisit.

si arond, mersi pt. inca un raspuns
Sus  
arond

Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1

Trimis: Mar Noi 09, 2004 9:55 pm    Titlul subiectului: Re: revenire  

lee a scris: ci probabil ca am citit-o pe undeva si nu intr-un singur loc. bineinteles ca nu se specifica cit de mare poate fi aceasta intirziere sa-i spun intre folosirea celor 2 metode asa ca vroiam sa aflu si eu.

Uite si un articol destul de riguros (si care s-ar putea sa invalideze unele din argumentele mele) referitor la PHP OO vs procedural:
http://www.zend.com/zend/art/oo-proc.php?article=oo-proc&id=5194&open=1&anc=0&view=1

.. si un comentariu, citat de pe acolo:

"The performance lost to naive coding is far, far greater than any loss which comes from using classes, and the productivity gained from using classes appropriately would be worth it even if you couldn't make up the performance elsewhere."

Numa' bune.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Discuții generale
Pagina 1 din 1