Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Sunt dispus sa platesc
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Cod PHP
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
cristi2166

Data înscrierii: 14/Oct/2007

Trimis: Joi Apr 17, 2008 11:34 am    Titlul subiectului: Sunt dispus sa platesc  

Cum mut 3 poze printr-un script php cu trei formulare de upload, intr-un dir de pe server, iar calea lor sa fie in db?
La o singura interogare sa-mi fie afisate cele trei poze? Stiu sa mut doar o singura poza, ne reusesc deloc cu 2 sau 3...deja sunt foarte amarit pe treaba asta si mai bine platesc pe altu mai destept...no problem...cit m-ar costa?
Mutumesc
Sus  
vectorialpx

Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: Targoviste City

Trimis: Joi Apr 17, 2008 8:48 pm    Titlul subiectului:  

Cod:
<?php
error_reporting(E_ALL);
$max = 10;
$folder_to_copy = 'upl/'; /* my folder is 'upl/' */
$max_size = 3*102400; /* 300KB */

// trebuie sa faci conexiunea.. cu datele tale
mysql_connect('localhost', 'root', 'pass');
mysql_select_db('database');

// print '<pre>'; print_r($_FILES); print '</pre>'; /* a test */
function e($c){return mysql_real_escape_string($c);} // escape some strings.. desi n-ar fi nevoie
// daca a fost apasat submit-ul
if(isset($_POST['go'])) {
   // facem acelasi repeat
   for($m=1;$m<=$max;$m++){
      // daca fisierul a fost pus acolo si are un nume
      if(!empty($_FILES['fisier'.$m]['name'])&& // daca nu e gol numele
      $_FILES['fisier'.$m]['size']<=$max_size /* the size is OK */ &&
      strpos($_FILES['fisier'.$m]['type'], 'image')!==false /* the file is an image */ ) {
         // print 'ok'; /* test */
         $new_name = time().session_id().'_'.$_FILES['fisier'.$m]['name']; /* abureala... poti sa pui ce vrei in noul nume */
         @copy($_FILES['fisier'.$m]['tmp_name'], $folder_to_copy.$new_name); /* copiem */
         mysql_query('INSERT INTO `tabel` (`filename`, `real_name`, `date`) VALUES
         ("'.e($folder_to_copy.$new_name).'", "'.e($_FILES['fisier'.$m]['name']).'", NOW())') or die(mysql_error());
      }
   }
}
?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head><title>upl</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
</head> <body>
<form name="form1" id="form1" enctype="multipart/form-data" method="post" action="">
<?php /* print files */ for($i=1;$i<=$max;$i++) print '<input type="file" name="fisier'.$i.'" /><br />'; ?>
<input type="submit" name="go" value="upload" />
</form>
</body>
</html>

e ceva basic... poti sa-l imbunatatesti...
sa nu zici ca-s baiat rau :)
Sus  
seaxaide

Data înscrierii: 27/Mar/2008

Trimis: Sâm Apr 19, 2008 11:26 am    Titlul subiectului:  

cer iertare ca ma bag ca musca-n lapte dar totusi ... :evil:
cristi2166 dupa ce baiatul a scris ditai codul merita si el un multumesc banuiesc , nu ? :roll:
Sus  
bluecrime

Data înscrierii: 21/Noi/2007
Locație: Botosani

Trimis: Sâm Apr 19, 2008 1:26 pm    Titlul subiectului:  

seaxaide are dreptate....
Si inca te laudai ca platesti:)

Dar nici macar sa ii multumesti nu ai fost in stare:)
Sus  
gabysolomon

Data înscrierii: 09/Apr/2006
Locație: Bacau

Trimis: Sâm Apr 19, 2008 9:28 pm    Titlul subiectului:  

poate o sa fiu injurat pt opinia mea ... dar sincer eu vad multumescul ala la jumatate...
pentru ca nu sunt un fan al coduri de-a moaca ... asa omul nu invata ...
iar daca avea sa plateasca ... macar avea si codul instalat ... asa tot tb sa isi bata capul sa il instaleze ...

no offence octavian
Sus  
seaxaide

Data înscrierii: 27/Mar/2008

Trimis: Sâm Apr 19, 2008 9:40 pm    Titlul subiectului:  

Totusi aici e vorba de Oameni cu bun simt si gata sa sara in ajutor si alti care nici macar multumesc nu poate sa zica
Octavian , din punctul meu de vedere ai un suflet bun , ajuti pe oricine din cate vad eu , vreti dovada ? uitati-va la posturi/topicuri eu unu cred ca lui Octavian ar trebui sa i se ridice o columna in Roma ca in Romania a doua zi ar disparea ...
O seara buna !
Sus  
vectorialpx

Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: Targoviste City

Trimis: Dum Apr 20, 2008 4:57 pm    Titlul subiectului:  

seaxaide, ma rusinez...

gabi, omul a zis ca stie sa 'mute' o singura poza dar nu stie cu mai multe. Eu i-am dat un exemplu cu un for util [sa vada, sa se documenteze etc]. Daca nu stie sa-l 'instaleze' atunci inseamna ca locul lui se afla la oferta-cerere si nu aici. Eu am vrut ca el sa nu dea bani aiurea pentru un cod simplu... asta a fost ideea. In plus, codul de mai sus e ceva basic, cum ziceam... poate fi optimizat mult mai bine [un rezise, alte restrictii, etc].

probabil cristi2166 a postat si a uitat ca la phpromania.net are un post referitor la asta si a primit ajutor pe alte forum-uri sau... treaba lui. Nu am pretentii materiale sau emotionale... din codul de mai sus se pot vedea cateva exemple ale untilizarii animitor functii in PHP, nimic mai mult...

cheers!
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Cod PHP
Pagina 1 din 1