|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
jianuovidiu
Data înscrierii: 16/Mar/2006
Locație: Bucharest
|
| Trimis: Mar Apr 15, 2008 4:33 pm Titlul subiectului: cheque money transfer + transfer bancar |
|
|
Salutare,
1. Care este procedura de a trimite/primi bani prin cec? Eu dc vreau sa trimit bani cuiva prin cec cum procedez? Dar daca vreau sa primesc banii prin cec, ce date trebuie sa stie ala care-mi trimite ?
2. Cum trimit bani intr-un cont din alta tara? Trebuie sa stiu doar nr. contului si banca, atat ?
3. Cum primesc bani din alta tara in contul meu de la banca X ? Ce date tb sa-i dau lu ala care-mi trimite? Doar contul si banca ?
Multam. |
|
| Sus |
|
chronos
Data înscrierii: 28/Dec/2006
|
| Trimis: Mar Apr 15, 2008 5:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
| si eu vreau sa stiu ce trebuie ca sa primesc bani pe un card BCR. Cumva codul IBAN? |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Mie Apr 16, 2008 8:47 am Titlul subiectului: |
|
|
@ovidiu:
1. cec-ul este un document de plata unilateral. Adica nu specifica si nu intereseaza cui este platit, ci numai de catre cine. Ca sa trimiti cuiva bani prin cec (e o exprimare cam aiurea btw) trebuie sa ai un carnet de cecuri si un cont in care sa existe banii aia. Ca sa primesti bani pe un cec, iti trebuie cec-ul semnat. Te duci cu el la banca si le spui in ce cont sa ti-l verse, sau il ridici cash. Cel ce iti emite cecul nu trebuie sa stie nimic, numai sa ti-l dea, mai departe te descurci tu. Atentie mare insa daca vrei sa emiti cecuri. Daca cumva in momentul in care beneficiarul incearca sa incaseze cecul, tu nu dispui de banii aia in contul pe care l-ai emis, ai cam pus-o: intri in incidenta de plata si pierzi dreptul de a emite cec-uri pe o perioada destul de lunga (5 ani daca nu ma insel).
2. Faci un varsamant in contul respectiv. Da, numai numarul de cont si banca iti trebuie (iban + banca/sucursala, iban + bic, cod swift - sunt mai multe variante).
3. Idem 2.
@chronos - ca sa ti se vireze banii pe un card, cel ce ti-i trimite are nevoie de una din doua informatii: numarul de card (numarul ala de 16 - 4 x 4 - cifre scris pe card - nerecomandat sa il dai daca nu e vorba de o persoana de incredere, intrucat ar putea fi folosit in scopuri mai necurate) sau contul atasat cardului (iban-ul care apare pe extrasul de cont ce ti-l trimite banca lunar. Daca nu ti-l trimite, te duci la banca si il ceri). |
|
| Sus |
|
chronos
Data înscrierii: 28/Dec/2006
|
| Trimis: Mie Apr 16, 2008 12:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
| ok, thanks! |
|
| Sus |