Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Optimizare Script PHP / HTML
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Cod PHP
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
maha88a

Data înscrierii: 25/Mai/2006

Trimis: Vin Apr 11, 2008 8:36 pm    Titlul subiectului: Optimizare Script PHP / HTML  

Care dintre aceste 2 metode este mai rapida, adica pagina se va afisa mai repede cand este accesata:

1. Codul HTML in afara codului PHP

Cod:
<html>
<title>HTML with PHP</title>
<body>
<h1>My Example</h1>

<?php
//your php code here
?>

<b>Here is some more HTML</b>

<?php
//more php code
?>

</body>
</html>

2. Codul HTML in interiorul codului PHP, folosind echo

Cod:
<?php
echo "<html>";
echo "<title>HTML with PHP</title>";
echo "<b>My Example</b>";

//your php code here

print "<i>Print works too!</i>";
?>
Sus  
saitek

Data înscrierii: 23/Sep/2007

Trimis: Vin Apr 11, 2008 9:05 pm    Titlul subiectului:  

Really varianta a doua o folosesc numai amatori, mai bine faci asa: un fel de template engine cum folosesc eu
Cod:
<html>
<body>
html
html
html
html
<?=$aaa;?>
</html>

si $aaa, e raspunsu de la ceva,mie chiar nu imi place sa am php amestecat cu html,mai bine asa,cu template engine,acelasi lucru ce ti-l spun eu acuma,imi spunea mie gabysolomon,si uite ca am ajuns sa il folosesc si eu.Concluzia:html si php NOT,cel putin cand lucrii cu alt webdesigner,gandestete ce ar fi sa iti umble aia in main code..
Sus  
maha88a

Trimis: Sâm Apr 12, 2008 11:44 pm    Titlul subiectului:  

Eu cred ca sunt folosite ambele metode in functie de cantitate de cod mai multa. Daca pe pagina sunt mai multe interogari din baza de date sau se genereaza un anumit rezultat (cu php) atunci se foloseste a doua varianta, cea cu echo, iar daca pe pagina este mai mult cod html si 2-3 variabile se foloseste varianta spusa de tine (a doua varianta).

Dar totusi vezi ca e mai recomandat sa folosesti
<?php ... ?>
decat cum ai scris tu
<? ... ?>
Sus  
saitek

Data înscrierii: 23/Sep/2007

Trimis: Dum Apr 13, 2008 1:09 am    Titlul subiectului:  

Stiu ca este mai recomandata varianta cu <?php,dar nu inteleg de ce te incapatanezi sa folosesti a doua varianta daca ai multe query in DB?
Ete si varianta cu template engine
$a = $mysql->Query("dsadasdasda");
if($mysql->num_rows > 0){
while($row = $mysql->fetch_assoc()){
$b[] = array('ceva'=>$row['dasda'],'dsadsa'=>$row['dsadas']);
}
return $b;
}else{
return false;
}

$ceva = nume_functie_cu_query();
include('template.php');
si dupa aia unde ai fisierele de template engine faci
Cod:
<?php
if($ceva){
echo'<table>';
foreach($ceva as $ce){
echo'<tr><td>$ce['dsadada']</td></tr>';
}
echo'</table>';
}
?>

mai bine prefer sa folosesc asa,decat sa am in main code si html,plus ca daca lucrii cu webdesigneri,ce faci il lasi sa umble in main code :P ca sa nu mai vorbim ce zarva ar fii acolo...
Sus  
gabysolomon

Data înscrierii: 09/Apr/2006
Locație: Bacau

Trimis: Dum Apr 13, 2008 7:32 am    Titlul subiectului:  

toata discutia daca e mai bine cu php inline cu template engine e un pic pe langa subiect cred eu ... defapt ideea este de a contrui o aplicatie care este cat mai usor de modificat si intretinut.

http://en.wikipedia.org/wiki/Multitier_architecture

adica sa aibe 3 sectiuni :
sectiune de prezentare
sectiune comerciala
sectiune de date

astfel ca se vor putea face modificari la template fara a influenta restul sectiunilor, se va putea imbunatatii motorul de cautare fara sa deschizi sau sa te intereseze ce e in sectiunea de prezentare si comerciala etc.
Sus  
dechim

Data înscrierii: 10/Mai/2005
Locație: Drobeta Turnu Severin

Trimis: Dum Apr 13, 2008 12:31 pm    Titlul subiectului:  

De fapt omu' a intrebat care dintre variante este mai rapida. Eu zic ca nu-i mare diferenta de viteza dar asa cum ziceau ceilalti problema consta in usurinta cu care poti modifica ulterior codul.
Saitek avea dreptate vis-a-vis de variante si nivelul programatorului. Incepatorul are tendinta sa faca totul in PHP introducand linii de genul echo "<html>", experienta programatorilor a aratat ca nu-i o varianta fericita.
Scrie cum vrei ca oricum vei capata experienta si vei incepe sa cauti chiar tu alte soltii. Studiaza un framework si-ti vei da seama cum e mai bine, mie mi-a recomandat un membru al comunitatii (Copyright) sa studiez CodeIgniter. Ii multumesc inca odata si-ti spun ca cu ala trebuie inceput.
Lasa viteza pentru mai tarziu acum e important sa nu ai erori si sa ai un cod flexibil.
Sus  
maha88a

Trimis: Lun Apr 14, 2008 2:41 pm    Titlul subiectului:  

Citat: Stiu ca este mai recomandata varianta cu <?php,dar nu inteleg de ce te incapatanezi sa folosesti a doua varianta daca ai multe query in DB?

Mi se parea mai simplu, decat, de fiecare date sa inchid ?> si deschid <?php, dar se pare ca m-am inselat si exista alte solutii. Pana acum nu am folosit template engine. Se pare ca voi merge pe aceasta propunere.

Citat: Scrie cum vrei ca oricum vei capata experienta si vei incepe sa cauti chiar tu alte soltii. Studiaza un framework si-ti vei da seama cum e mai bine, mie mi-a recomandat un membru al comunitatii (Copyright) sa studiez CodeIgniter.

O sa ma informez despre framework
La alte solutii chiar in momentul de fata am inceput sa ma gandesc. Cu timpul, se aduna cod, care asa cum ati spus e c-am greu sa revii dupa o mai lunga. Odata ce codul devine tot mai lung, serverul trebuie sa 'genereze' mai mult, incarcarea paginilor e mai lenta, se ajunge la un consum mai mare de banda.. Daca se vor folosi de sute de ori <?php .. ?> pagina va fi de o dimensiune mai mare. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa mai piarda cateva ms ca sa le citeasca?
Sus  
gabysolomon

Data înscrierii: 09/Apr/2006
Locație: Bacau

Trimis: Lun Apr 14, 2008 3:00 pm    Titlul subiectului:  

nustiu cati dintre voi au vazut acest video
http://www.youtube.com/watch?v=BTHvs3V8DBA

dar aici am aflat si eu ca daca vrei un site care sa se incarce repede ... tb sa te concentrezi mai mult pe partea de front end HTML,imagini,css,javascript care inseamana aproape 80% din timpul de incarcare decat pe backend.

also ai incercat sa optimizezi un cod si sa faci o comparatie ca timp sa vezi cat ai castigat ? ... diferenta e infima ... si nici nu o sa fie simtita de utilizatori.

Singura componenta unde am gasit ca optimizare e neaparat necesara ( vb aici de optimizare pentru timp de incarcare ) e partea de baze de date, unde intradevar se observa diferente in optimizare.

iar partea e banda ... la fel ... cati Kb castigi prin a scoate cateva caractere dintr-un fisier ? ... dar daca optimizezi o imagine, faci un minimize la css, html si javascript .... ca defapt alea sunt trimise de catre server.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Cod PHP
Pagina 1 din 1