Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Site cautare filme www.themoviebot.com
Vezi mesajul original
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Evaluare site
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
RazvanC

Data înscrierii: 24/Mar/2008

Trimis: Lun Mar 24, 2008 10:08 pm    Titlul subiectului: Site cautare filme www.themoviebot.com  

Poate va place situl asta... cauta filme pe imdb si cinemagia si afiseaza trailerul filmului direct de pe YouTube.

Situl e facut de mine astept pareri de la voi. Ms
Sus  
saitek

Data înscrierii: 23/Sep/2007

Trimis: Lun Mar 24, 2008 10:46 pm    Titlul subiectului:  

Imi place :P este simplu si la obiect,si ajax-ul ii da o nota de profesionalism.
Sus  
mihaitha

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

Trimis: Lun Mar 24, 2008 10:49 pm    Titlul subiectului:  

Ideea e ok, implementarea la fel, 2 chestii nu-mi plac:
1. (cel putin la mine) dureaza cam mult sa se incarce. Imi da senzatia ca face prea multe requesturi.
2. se mai poate lucra la stiluri. Culorile sunt cam nelalocul lor, pagina de descriere film e alba cu text negru... per total site-ul tau nu are continuitate.

In rest, gg. Bafta in continuare.
Sus  
RazvanC

Trimis: Mar Mar 25, 2008 12:37 am    Titlul subiectului:  

saitek a scris: Imi place :P este simplu si la obiect,si ajax-ul ii da o nota de profesionalism.

Ms frumos. Ma bucur ca iti place.

mihaitha a scris: Ideea e ok, implementarea la fel, 2 chestii nu-mi plac:
1. (cel putin la mine) dureaza cam mult sa se incarce. Imi da senzatia ca face prea multe requesturi.
2. se mai poate lucra la stiluri. Culorile sunt cam nelalocul lor, pagina de descriere film e alba cu text negru... per total site-ul tau nu are continuitate.

In rest, gg. Bafta in continuare.

Faptul ca dureaza prea mult e pt ca situl chiar cauta pe siturile alea trebe sa incarce alte pagini pt a obtine informatia o sa fac ceva in legatura cu asta am exact idea care o sa faca sa ia informatii local si atunci totul o sa fie instant(bine depinde apoi de legatura la internet). Situl desigur e in continua dezvoltare idea e sa am cat mai multe siguri de pe care sa iau informatii si cat mai multe situri de pe care sa iau trailere. Multumesc mult ca ai aruncat o privire.
Sus  
saitek

Data înscrierii: 23/Sep/2007

Trimis: Mar Mar 25, 2008 3:10 am    Titlul subiectului:  

Pentru fiecare query ce il faci,introduci datele de pe IMD in baza de date,pana iti faci o baza de date maricica,si dupa ai cand vine omu si iti face un query,verifici prima data la tine in DB so daca $mysql->num_rows < 1,atunci cauti pe site....si pt a mentine continutu din DB la zii cu update-urile ce le poate suferii continutu de pe IMDB faci un bot..ca sa verifice daca sa schimbat ceva si il apelezei de cateva ori pe zii cu cron job.
Sus  
mihaitha

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

Trimis: Mar Mar 25, 2008 9:34 am    Titlul subiectului:  

Eventual poti, daca iti permite spatiul, traficul si regulile hosting-ului, sa faci un bot (crawler) care sa iti caute prin bazele de date ale IMDB si Cinemagia (sau prin XML-uri, pun pariu ca pun asa ceva la dispozitie) si sa iti construiesti baza de date asa (il rulezi timp de 2-3 ore noaptea, n-ar trebui sa afecteze pe cineva). Bafta.
Sus  
RazvanC

Trimis: Mar Mar 25, 2008 3:12 pm    Titlul subiectului:  

saitek a scris: Pentru fiecare query ce il faci,introduci datele de pe IMD in baza de date,pana iti faci o baza de date maricica,si dupa ai cand vine omu si iti face un query,verifici prima data la tine in DB so daca $mysql->num_rows < 1,atunci cauti pe site....si pt a mentine continutu din DB la zii cu update-urile ce le poate suferii continutu de pe IMDB faci un bot..ca sa verifice daca sa schimbat ceva si il apelezei de cateva ori pe zii cu cron job.

Dap pai asta intentionez sa fac am facut deja chestia asta culege datele dar numa ca nu face afisarea trebe mai mult de munca aici pt ca vreau sa ramana totusi mai dinamic in functie de imdb daca se modifica sau nu.
Asta era si idea. :D

Citat: Eventual poti, daca iti permite spatiul, traficul si regulile hosting-ului, sa faci un bot (crawler) care sa iti caute prin bazele de date ale IMDB si Cinemagia (sau prin XML-uri, pun pariu ca pun asa ceva la dispozitie) si sa iti construiesti baza de date asa (il rulezi timp de 2-3 ore noaptea, n-ar trebui sa afecteze pe cineva). Bafta.

Nu pot sa fac crawler pt bazele de date pt ca imdb cere 25 de mii pe an ca sa ai acces la db iar xml am incercat ar fi mult mai usor cu asa ceva o sa mai caut dar nu cred ca ofera astia asa ceva pt ca ai avea acces prea usor la datele lor. Ei se lauda cu cea mai mare baza de date de filme asa ca nu cred ca ar oferio prea usor. Idea cu situl asta de incerc sa il fac nu e sa ii detronez pe ei ci doar sa unesc toate siturile de gen in unul singur.
Sus  
alin4lex

Data înscrierii: 01/Iun/2005
Locație: Bucuresti

Trimis: Mar Mar 25, 2008 4:45 pm    Titlul subiectului:  

arata ok, ideea e buna .. dar am cautat "shooter" si in pagina asta vad trailer-ul de la indiana jones :D
Sus  
RazvanC

Trimis: Mar Mar 25, 2008 5:58 pm    Titlul subiectului:  

alin4lex a scris: arata ok, ideea e buna .. dar am cautat "shooter" si in pagina vad trailer-ul de la indiana jones :D

Da cum am mai zis mai devreme youtube nu are sectiune de trailere pt filme asa ca eu afisez primul trailer care apare in pagina dupa ce caut eu pe youtube dupa el cu un anumit set de cuvine. Incearca sa cauti pe youtube "Shooter 2007 movie trailer" sa vezi ce trailer apare primul

O sa incerc sa fac in sectiunea asta sa poti sa vezi toata lista aia de videos de pe prima pagina de pe youtube si de asemenea sa markezi trailerele care nu sunt ok. Eu nu am nimic in db asa ca totul e in functie de ce imi afiseaza searchurile youtube, cinemagia sau imdb.
Multumesc ca ai aruncat o privire.
Sus  
adyre

Data înscrierii: 06/Dec/2004
Locație: Buzau

Trimis: Mie Mar 26, 2008 11:58 pm    Titlul subiectului:  

Incearca tu sa afisezi 'cuvant cautare' . movie trailer :P

Dragut... Dar nu exista deja IMDB-ul? si cinemagia...?

Eu nu prea cred ca o sa-l foloseasca lumea. Intr-adevar, e util... dar...
Inca ceva:

- pe index, un simplu formular de cautare... ai 30 si ceva de requesturi dintre care sunt ERROR 404: modifica ca d-asta se incarca greu (dar nu numai).

Nu vreau sa dau prea multe idei, dar site-ul nu prea imi oferta mai nimic. Numai pentru ca poti sa faci un lucru nu neaparat va fi bun acel lucru. Chiar nu imi place sa fiu negativist.

Mai e si chestia cealalta: Ce te faci daca intra macar 100 de vizitatori si cauta ceva... Cat stau sa astepte?[/code]
Sus  
RazvanC

Trimis: Joi Mar 27, 2008 7:17 pm    Titlul subiectului:  

adyre a scris: Incearca tu sa afisezi 'cuvant cautare' . movie trailer :P

Poti sa cauti ce vrei tu, cum am mai zis afiseaza ce afiseaza si searchurile celorlalte situri, eu nu am control asupra lor, bine decat ce se poate face prin script normal.

adyre a scris:
Dragut... Dar nu exista deja IMDB-ul? si cinemagia...?

Exista dar nu asta e idea, dupa cum am zis mai sus, nu intentionez sa le iau locul. Situl e facut doar pentru a avea mai multe situri de gen care sa iti afiseze informatii despre film intr-un singur loc fara sa deschizi tu "100" de taburi la ff sau pagini. Uni oameni poate nu folosesc decat IMDB pot sa vada asa si ce arata si celelalte situri.

adyre a scris:
Eu nu prea cred ca o sa-l foloseasca lumea. Intr-adevar, e util... dar...

Daca e util o sa il foloseasca. Nu ma dau in vant cu el. L-am facut pt facultate si acum incercam sa vad ce parere au oameni daca le-ar placea asa ceva sau daca il considera folositor la ceva. Am vazut ca majoritatea cred ca e bun de ceva si ca ar trebui sa continui, asa ca o sa il dezvolt mai departe.

adyre a scris:
Inca ceva:

- pe index, un simplu formular de cautare... ai 30 si ceva de requesturi dintre care sunt ERROR 404: modifica ca d-asta se incarca greu (dar nu numai).

Am incercat si eu sa vad requesturile pe care le face dar nu vad nici unele cu ERROR 404. Zimi si mie te rog cum ai obtinut erorile alea, daca nu cer prea mult, o sa incerc sa le repar.

adyre a scris:
Nu vreau sa dau prea multe idei, dar site-ul nu prea imi oferta mai nimic. Numai pentru ca poti sa faci un lucru nu neaparat va fi bun acel lucru. Chiar nu imi place sa fiu negativist.

Mai e si chestia cealalta: Ce te faci daca intra macar 100 de vizitatori si cauta ceva... Cat stau sa astepte?

Daca intra 100 de vizitatori nu o sa astepte prea mult pt ca serverul e destul de bun iar banda e foarte mare. Doar cand se depaseste acea banda atunci o sa mearga greu.

Multumesc ca ai aruncat o privire peste el si iti multumesc pentru pareri.
Sus  
adyre

Trimis: Joi Mar 27, 2008 7:43 pm    Titlul subiectului:  

Foloseste Firebug-ul pentru a vedea care sunt cu ERROR 404 (plug-in pentru FF)

Astea sunt:
Cod:
main.js
http://www.themoviebot.com/js/main.js
buton_over.jpg (404)
http://www.themoviebot.com/imagini/buton_over.jpg
loading.gif
http://www.themoviebot.com/imagini/loading.gif
logo.png (404)
http://www.themoviebot.com/imagini/logo.png
buton_left.jpg (404)
http://www.themoviebot.com/imagini/buton_left.jpg
buton_right.jpg (404)
http://www.themoviebot.com/imagini/buton_right.jpg
signature.jpg (404)
http://www.themoviebot.com/imagini/signature.jpg

Revin la idee: eu iti propun sa faci ceva inovator, ceva diferit fata de ce contine imdb-ul sau cinemagia, in nici un caz sa faci acelasi lucru dar cu mai putin. Nu e important e ca ai depus multa munca sa faci atatea citiri ca omul sa vada acelasi lucru care il vede direct pe IMDB. Ideea e ca nu prea are mare importanta ce stii sa faci ci cat de util e acel lucru. Eu sincer nu as vedea multi utilizatori care l-ar folosi decat cativa apropiati tie. Cinemagia, de exemplu, a bagat trailerul ei... Ofera o adresa de Buy etc.

Tu nu oferi listare dupa litere, dupa an, dupa gen... tu oferi doar acel search box. Nu oferi posibilitatea de comment, recomandari, filme care ruleaza... etc. Adica nu oferi mai nimic... Sincer... Nu vreau sa te descurajez si nu vrea sa crezi ca am ceva cu tine, dar sunt doar realist: AI MUNCIT dar nu se vede... In sensul ca se vede ca stii dar cred ca doar pe partea de programare in schimb, ma repet, nu stiu care i-ar fi utilitatea.

Eu, personal, intru pe imdb zilnic si ma uit la: Top At BoxOffice, Openings etc. Totodata mi-am facut si o db cu filmele pe care le detin... Mi-am notat si actorii... Sunt multe lucruri care are in plus imdb-ul care tu nu le ai. Acum, vorbest in numele meu, ce ar putea sa ma faca sa intru pe site-ul tau. Adica tu iei ce exista pe un alt site, daca nu faci si ceva care sa atraga vizitatorii, ceva care sa nu aibe imdb-ul, nu prea vad sa ai succes. Poate poti ajunge vreodata la 500 de vizite pe zi dar daca te va multumi doar asta, nush ce sa zic.

Parerea mea: Fa un brainstorming, daca nu vrei sa reununti la proiect, si afla ce nu e bun la imdb dpdv al romanilor si ce ar vrea in plus. Si ai grija cu drepturile de autor.

Numai bine si succes in cotinuare.
Sus  
RazvanC

Trimis: Joi Mar 27, 2008 8:42 pm    Titlul subiectului:  

adyre a scris: Foloseste Firebug-ul pentru a vedea care sunt cu ERROR 404 (plug-in pentru FF)

Am avut si eu firebug dar acum nu mai pot sa il activez imi da don't send cand ii dau enable...nu stiu ce are poate o sa bag iar firefox si toate cele. Multumesc pt lista asta.

adyre a scris:
Revin la idee: eu iti propun sa faci ceva inovator, ceva diferit fata de ce contine imdb-ul sau cinemagia, in nici un caz sa faci acelasi lucru dar cu mai putin. Nu e important e ca ai depus multa munca sa faci atatea citiri ca omul sa vada acelasi lucru care il vede direct pe IMDB. Ideea e ca nu prea are mare importanta ce stii sa faci ci cat de util e acel lucru. Eu sincer nu as vedea multi utilizatori care l-ar folosi decat cativa apropiati tie. Cinemagia, de exemplu, a bagat trailerul ei... Ofera o adresa de Buy etc.

Tu nu oferi listare dupa litere, dupa an, dupa gen... tu oferi doar acel search box. Nu oferi posibilitatea de comment, recomandari, filme care ruleaza... etc. Adica nu oferi mai nimic... Sincer... Nu vreau sa te descurajez si nu vrea sa crezi ca am ceva cu tine, dar sunt doar realist: AI MUNCIT dar nu se vede... In sensul ca se vede ca stii dar cred ca doar pe partea de programare in schimb, ma repet, nu stiu care i-ar fi utilitatea.

Eu, personal, intru pe imdb zilnic si ma uit la: Top At BoxOffice, Openings etc. Totodata mi-am facut si o db cu filmele pe care le detin... Mi-am notat si actorii... Sunt multe lucruri care are in plus imdb-ul care tu nu le ai. Acum, vorbest in numele meu, ce ar putea sa ma faca sa intru pe site-ul tau. Adica tu iei ce exista pe un alt site, daca nu faci si ceva care sa atraga vizitatorii, ceva care sa nu aibe imdb-ul, nu prea vad sa ai succes. Poate poti ajunge vreodata la 500 de vizite pe zi dar daca te va multumi doar asta, nush ce sa zic.

Parerea mea: Fa un brainstorming, daca nu vrei sa reununti la proiect, si afla ce nu e bun la imdb dpdv al romanilor si ce ar vrea in plus. Si ai grija cu drepturile de autor.

Numai bine si succes in cotinuare.

Dap inteleg ce vrei sa zici. Si eu fac acelasi lucru cand intru pe IMDB ma uit la boxoffice...:p. La asta m-am gandit si eu prima data..asta am si vrut sa vad ce parere au oameni despre el daca merita sa mer mai departe...
Oricum daca te uiti mai atent o sa vezi ca am facut o tentativa de profil, cam asta era idea sa fac ceva bazat pe filmele alea pe care le cauta lumea plus un fel de sharing dinasta intre useri al parerilor. Dupa parerea mea imdb cam duce lipsa de chestia asta, poate daca esti pro user sau cum se numeste poti sa faci mai multe dar eu nu am dat niciodata bani ca sa am mai multe facilitati pe un site. Asta era doar inceputul asta si incerc acum sa fac un fel de brainstorming cum i-ai zis tu sa vad daca merita sau nu daca oameni or sa intre sau nu.
Incercam sa culeg informatii de pe siturile alea doar pt ca userii sa nu intre pe toate ca sa vada bine faptul ca imdb cam detine monopol peste partea asta de filme e cam dezavantajos pt ca nu stiu cati ar fi interesati sa vada date si de pe alte situri... asta e chestia de asta intreb acum sa nu ma apuc ca nebunu de el si sa nu iasa nimic oricum o sa mai incerc sa il imbunatatesc pt ca vreau sa incerc niste chestii noi pentru scripturile alea de cautare, mi-au venit niste idei. Daca prinde e ok daca nu e iar ok. Domeniu nu l-am platit hostingul nu il platesc asa ca imi e cam indiferent.

Ma bucur ca impartasesti parerea ta cu mine. Acum poate imi zici ce crezi tu ca ii lipseste IMDBului poate imi dai vreo idee noua ceva. Ti-am zis situl urma sa devina un fel de site bazat pe o comunitate care sa aiba un interes comun si adica filmele.

Multumesc inca odata pt comment!
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Joi Mar 27, 2008 11:17 pm    Titlul subiectului:  

oh yeah : http://www.themoviebot.com/showmovie.php?name=
nu vad relevanta: http://www.themoviebot.com/showmovie.php?name=Write%20Movie%20Title%202

ca sa nu mai zic ca fara javascript nu iti merge deloc.
Sus  
adyre

Trimis: Joi Mar 27, 2008 11:31 pm    Titlul subiectului:  

:lol: :lol: A revenit Pirahna... :lol: :lol:

PS: La ce-ti foloseste ca nu are baza de date... :P tot ce face face dinamic... :P ... in cel mai bun caz ii dai echo la cod si vezi codul sau daca reusesti sa ajungi sa inserezi un unlink() ar fi prea bine.. (dar mai e si pb cu chmod-ul) ... in fine.. adik nu prea ai dovedit nimic.. ai dovedit ca are bug-uri legate de securitate.. dar ce sa securizeze? :P
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Evaluare site Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare
Pagina 1 din 3