Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

mysql
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
gogu19

Data înscrierii: 02/Ian/2008

Trimis: Lun Mar 24, 2008 1:05 pm    Titlul subiectului: mysql  

Am un camp in baza de date-prefix,in care prefixul poate fi format din 2,3,4 sau 5 cifre.Am alt tabel,cu un camp numar si in functie de substr(numar) aleg prefixul.

Am folosit interogarea
$explode=mysql_query("select * from tarife_ta where prefix='$calling_nrss' or prefix='$calling_nrs' or prefix='$calling_nr' or prefix='$calling_n'") or die(mysql_error()); Insa daca am un nr 273xxxx si prefixul este 27,si am alt prefix 272 de ex,nu pot folosi interogarea mea,ptr ca in ex asta imi va lua doua prefixuri.Cum ii pot zice ca daca gaseste prefixul identic cu substr(nr) meu,sa se operasca?Ms
Sus  
keepwalking

Data înscrierii: 07/Dec/2006
Locație: In pom

Trimis: Mar Mar 25, 2008 8:35 am    Titlul subiectului:  

In primul rand asigurate ca tipul prefixului este de tipul int, asa nu iti va cauta wildcard.

Si poti folosi o interogare mai simpla

Cod:
SELECT * FROM tarife_ta WHERE prefix IN ($calling_nrss, $calling_nrs, $calling_nr, $calling_n)

Daca spui ca prefix este un camp unic, atunci adauga si o cheia unica pentru acest camp, te va ajuta enorm.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Pagina 1 din 1