Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Print button [Rezolvat]
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> HTML/JavaScript/CSS
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
guppy

Data înscrierii: 02/Mai/2007

Trimis: Vin Mar 21, 2008 7:32 pm    Titlul subiectului: Print button [Rezolvat]  

Salutare,

Apelez si eu a voi cu o problema: vreau sa fac un formular pe care il completez, si dupa ce dau submit sa imi arate balorile din inputurui si apoi sa le printez. Problema e ca nu stiu cum sa fac pagina cu printul, stiu fac formularul si saimi arata toate ce le dar ma blocheaza butonul pe care sa dau print. Am icnerct si cu onclick="javascript:window.print();" dar imi printeaza si butoane, si tot:(...aveti o idee ce as putea face/folosi?
My regards,
Sus  
andrei009

Data înscrierii: 16/Mar/2007

Trimis: Vin Mar 21, 2008 9:07 pm    Titlul subiectului:  

faci 2 css-uri, unul pentru ce se vede in browser si unul pentru print, in care ascunzi elementele care nu trebuie printate

asa il pui pe cel pentru ce sa se vada in browser
Cod: <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/screen.css" media="screen" />

si asa cel pentru print
Cod: <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/print.css" media="print" />
Sus  
guppy

Trimis: Sâm Mar 22, 2008 4:32 pm    Titlul subiectului:  

Salut,

Ma tem ca nu am inteles, :(..poti sa imi dai un mic exemplu? multumesc. o zi buna
Sus  
andrei009

Data înscrierii: 16/Mar/2007

Trimis: Sâm Mar 22, 2008 4:48 pm    Titlul subiectului:  

uite aici un exemplu
Sus  
guppy

Trimis: Sâm Mar 22, 2008 5:03 pm    Titlul subiectului:  

ms ca inceci sa ma ajuti, dar pe mine m-ar intersa butonul ala nenorocit de print...ca daca pun acel buton cu funtia respectiva onclick="javascript:window.print();"[/i] o sa imi apara si butonul la print ...probabil ca sunt mai greu de cap sa nu stiu sa ma exprim
Sus  
dechim

Data înscrierii: 10/Mai/2005
Locație: Drobeta Turnu Severin

Trimis: Sâm Mar 22, 2008 6:31 pm    Titlul subiectului:  

In loc de :
onclick="javascript:window.print();"
pui
onclick="tipareste();"
iar
Cod:
function tipareste()
{
// ascunzi ce nu trebuie tiparit
document.getElementById('buton_sau_ce_ai_de_ascuns').style.display='none';
// ...

// tiparesti
window.print();

// refaci elementele ascunse
document.getElementById('buton_sau_ce_ai_de_ascuns').style.display='block';
}

Fata de ce ti-am spus eu metoda lui andrei009 este eleganta si merita sa o intelegi :
- a facut un fisier print.css
Cod:
body * { display:none;}
.p { display:block;}

Precum vezi initial tot corpul body nu este vizibil iar elemtele care trebuie tiparite da. In cazul asta cele din clasa "p".
Acest css intra in functiune numai la print :
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="print.css" media="print" />
Nu-i asa ca e misto ?
Sus  
guppy

Trimis: Dum Mar 23, 2008 11:20 am    Titlul subiectului:  

da, merge si asa pot sa ascund cea ce vreau, multumesc...dar pt a nu-mi arata calea html-ului, care contine codul de printat...de exmplu pe foaie de cu printulimi aparare in stanga jos : file://E:\printare\print.html..
Daca o sa urc html-ul cu print pe un server ce o saimi mai apara?:)
Ms inca odata,
Sus  
vlivius1

Data înscrierii: 12/Aug/2007
Locație: Bucuresti

Trimis: Dum Mar 23, 2008 10:07 pm    Titlul subiectului:  

La browser mergi la File - Print preview - Page Setup - aici stergi ce este scris la Footer si Header.

Asta este valabil doar daca faci printul dupa Pc-ul tau, daca printarea o fac si altii nu mai stiu :D .
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> HTML/JavaScript/CSS
Pagina 1 din 1