|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
Radulian
Data înscrierii: 14/Ian/2008
|
| Trimis: Joi Mar 20, 2008 5:41 pm Titlul subiectului: siteul meu personal |
|
|
radugherasim dot ro
Cum vi se pare site-ul? |
|
| Sus |
|
kleampa
Data înscrierii: 10/Iul/2005
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Joi Mar 20, 2008 6:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
ala nu e design
e un tabel |
|
| Sus |
|
vectorialpx
Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE
|
| Trimis: Joi Mar 20, 2008 8:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Radulian a scris: Cum vi se pare site-ul?
nu cred ca vrei sa-ti zic parerea
kleampa a scris: ala nu e design
e un tabel
un tabel urat...
PS: nu inteleg de ce oamenii se apuca de uebdisain daca ei nu stiu ce fac.
Clientii au nevoie de calitate si de preturi care reflecta calitatea... zicea piry ceva intr-un thread anterior dar, nu mai zic nimic... las evaluarea sa decurga in stilul normal. Scuze pentru offtopic! dar am inceput sa ma stresez... si, mi-e frica de concurenta :?
ca si evaluare [on topic] eu cred ca DESPRE nu exista acum [poate gresesc eu ceva] si ca
href="javascript:void(0)" onmousedown="goToURL('index.html');" title="HOME" spune totul, nu? 8O
deci, cred ca ar trebui sa inveti sa faci un link, apoi sa te gandesti ca ai un site valid... degeaba e valid daca e urat, inutil si... un tabel cu o imagine.
edit // aa si, cred ca unii nu stiti care e diferenta dintre programare, design si development... sunt niste termeni "rude" dar, diferiti...
spor! |
|
| Sus |
|
Radulian
|
| Trimis: Joi Mar 20, 2008 10:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
| stiu sa fac un link, asta nu e problema, am facut linkul cu javascript ptr k nu imi place sa vad linkul la status bar. asta e parerea ta despre cum e facut tabelul si ce zici k ar mai trebui sa fac. oricum multumesc ptr parere. |
|
| Sus |
|
vectorialpx
|
| Trimis: Joi Mar 20, 2008 11:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
of... sa zicem ca sunt in toane bune
1. http://www.radugherasim.ro/ - pagina e goala [eu nu vad nimic] ... de ce cand tocmai pe prima pagina ar trebui sa existe informatiile importante. Prima pagina e prima impresie... a ta e goala 8O
2. tabelul ala e fara logica, ai un header, niste borduri si un meniu... cam atat, din cand in cand niste text, pe alocuri.. un site inseamna mai mult de atat, inseamna convingerea vizitatorului ca "esti bun", inseamna imaginea ta. Daca tu crezi ca un tabel te reprezinta atunci, great!
3. flash-ul ala parca e facut de mine in clasa a 10-a [cred ca si tu esti minor, daca nu ma insel, dupa sait` banuiesc] si nu are pic de relevanta. Pagina personala - esti vr-o vedeta, ai vr-un motiv? daca da, atunci spune cine esti si ce vrei, nu lasa vizitatorul sa-ti consume traficul si sa-si consume nervii
4. meniul e aiurea. Status-ul poate fi 'golit' javascript [e o treaba... pui status='', cauta si vei gasi. scrie la google "javascript status text"] apoi... tu ai auzit de SEO. E vorba de promovare. Un site e facut ca sa fie vizitat.. al tau e facut... ca sa fie facut.
5. in galerie foto nu ai si tu niste poze optimizate... sunt imense. Ai o poza de 160x130 de 200k... pe pagina ta se incarca mai bine de 1M de foto... si sa nu te intrebi daca o sa depasesti traficul, pentru ca e vina ta. In totalitate! Apoi... pozele alea de unde sunt, sunt facute de tine [ma cam indoiesc!] sau ai cautat pe google si ai pus si tu ce ti-a placut?... eh.. nu e prea frumos!
PS: inainte de a crea un site trebuie sa inveti... apoi incepi sa te apuci de treaba. Asa cum inainte de a manca trebuie sa stii sa faci mancare... asta daca nu cumva iti gateste mamica... [dupa cum deja banuiesc]
bafta! |
|
| Sus |
|
Pirahna
Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou
|
| Trimis: Vin Mar 21, 2008 12:41 am Titlul subiectului: |
|
|
| Tu ai sub 20 de ani nu ? |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Vin Mar 21, 2008 9:40 am Titlul subiectului: |
|
|
Singurul plus pe care il observ e ca e valid. Cel putin paginile care exista ('despre' e broken link btw). Oricum nu e greu sa faci un xhtml valid atunci cand n-ai layout si lucrezi in dreamweaver (e ca si cum ai avea o masina, te-ai duce la un tuning workshop, le spui domnilor draguti de acolo cum vrei sa arate si dupa ce ti-o fac le spui la prieteni 'iti place ce i-am facut?'). Nu ai facut tu site-ul, l-a facut DW-ul. E foarte simplu sa faci un site cat timp nu scrii nici o linie de cod.
Subscriu la partea cu pozele. Sunt neoptimizate si de calitate foarte slaba. In plus, octavian, cum poti sa intrebi daca le-a facut el? Crezi ca a pozat el galaxia? sau tornada? hai sa fim seriosi.
Ca o concluzie, observ ca tot mai putini 'uebdizainari' nu pot sa isi dea seama daca un site e de pus la evaluare sau nu. Daca tie iti place (pentru ca e facut de tine, altfel iti garantez ca nu ti-ar fi placut) aste nu inseamna ca e neaparat si bun. Spor la invatat. |
|
| Sus |
|
Radulian
|
| Trimis: Vin Mar 21, 2008 1:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
| okei. va multumesc ptr sfaturile si parerile voastre. |
|
| Sus |
|
Quber
Data înscrierii: 27/Iun/2006
Locație: localhost
|
| Trimis: Vin Mar 21, 2008 2:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
| toti eram asha la inceput..! |
|
| Sus |
|
unknown
Data înscrierii: 30/Aug/2005
|
| Trimis: Vin Mar 21, 2008 4:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
e un tabel
nu inteleg care e problema daca un site e tablebased sau nu. daca se folosesc th, td ... asa cum trebuie o sa fie un site de calitate functionabil pe majoritatea browserelor (chiar si pe cele mai vechi) + SEO. crezi ca google nu isi permite sa faca un tableless? (si sunt convins ca mai sti tu si alte siteuri mari tablebased)
acum se pune accent mai mult pe divuri deoarece javascript a devenit o unealta puternica si divurile sunt mult mai usor de manevrat.
inteleg ca Radulian are o poza si 3 cuvinte pe site dar ai sarit calul cu citatul de mai sus
octavian a scris: Radulian a scris: Cum vi se pare site-ul?
nu cred ca vrei sa-ti zic parerea
e un tabel
un tabel urat...
PS: nu inteleg de ce oamenii se apuca de uebdisain daca ei nu stiu ce fac.
Clientii au nevoie de calitate si de preturi care reflecta calitatea... zicea
[...]
octavian, moderarator sau nu, daca tu nu vrei sa-ti zici parerea nu te obliga nimeni dar nu mai gandi cu "voce tare", crezi ca te-ai nascut invatat? nu cred ca ai vreun drept sa-l iei peste picior pe Radulian doar pentru ca omul vrea sa invete.
in fine nu stau sa va tin morala dar nu e frumos si nici corect ce spuneti.
Radulian siteul tau e destul de slabut, invata (x)html, css, photoshop, js, dreamweaver, illustrator, flash cum trebuie (de preferat in ordinea asta) si o sa iasa ceva mai bine.
PS: incearca sa eviti js unde nu e cazul.
bafta tuturor! |
|
| Sus |
|
vectorialpx
|
| Trimis: Vin Mar 21, 2008 5:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
unknown a scris: nu inteleg care e problema daca un site e tablebased sau nu. daca se folosesc th, td ... asa cum trebuie o sa fie un site de calitate functionabil pe majoritatea browserelor
e vorba de ce face un site si de modul in care sunt aranjate td-urile si tr-urile alea... daca pui un tabel cu o coloana si 2 linii, din care una e ocupata de o imagine asta nu inseamna ca asta se numeste site. E vorba de un tabel urat, cum ziceam, cu borduri "din fabrica", nici macar un background care sa dea un pic de estetic..
unknown a scris: octavian, moderarator sau nu, daca tu nu vrei sa-ti zici parerea nu te obliga nimeni dar nu mai gandi cu "voce tare", crezi ca te-ai nascut invatat? nu cred ca ai vreun drept sa-l iei peste picior pe Radulian doar pentru ca omul vrea sa invete.
Nu are nici o legatura faptul ca sunt moderator cu parerile mele. Eu nu am zis nimic unui om care vrea sa invete si nu, nu m-am nascut invatat... nu stiu daca observi dar impartasesc cunostintele mele si cu altii de prin forum si nu zic "phooa, frate esti prost!" dar e o diferenta intre a fi incepator si a recunoaste [si eu am fost la inceput si, cei mai vechi din forum, poate chiar si tu au observat ca uneori puneam intrebari tampite] si a fi incepator de genul asta.
A fi incepator inseamna a invata si a incerca sa aprofundezi. Nu stiu daca intelegi ideea mea dar, omul a cumparat un domeniu si, neoficial presteaza "servicii web", servicii pe care nu stiu cine i le va cumpara [problema lui] dar atunci cand esti incepator eu cred ca trebuie sa te apuci sa inveti, nu sa te apuci sa faci pagini web sau sa iti asociezi o "galerie" de imagini luate de pe google [sa nu zici ca oamenii nu mai inteleg verbul "a fura"]...
Asta e motivul pentru care m-am suparat - si, nu numai pe el, pe multi altii... multi carora le e lene sa caute in manual si te intreaba "ce face substr?" dar cand isi fac sait` presupun ca sunt "fermecatori" [nu e vorba de user-ul Radulian]. Majoritatea au sub 18 ani iar eu, la 18 ani nu ma apucam sa-mi cumpar domeniu sa ma gandesc cum sa fac bani... ma apucam de invatat... Acum, a nu se intelege gresit... nu e rau ca omul si-a luat domeniu, e vorba ca in meniul lui exista "web-design", desi 'textul categoriei' este complet nevinovat.
unknown a scris: in fine nu stau sa va tin morala dar nu e frumos si nici corect ce spuneti.
poate ca ai dreptate intr-un fel... sunt un pic cam suparat pe 'generatia' asta de "web-developeri" care desi nu s-au nascut invatati totusi se cred astfel
octavian a scris: Clientii au nevoie de calitate si de preturi care reflecta calitatea...
cand te apuci de a face ceva trebuie sa stii sigur ca omul care cumpara servicii de la tine nu va fi dezamagit altfel, strici piata, strici preturile, te faci de rahat si multe altele.
PS: unii au impresii foarte proaste despre mine dar... asta e, asta e felul meu de a fi. Poate sunt mai acid uneori dar, sper ca exista si "uneori" cand ajut.
bafta! |
|
| Sus |
|
unknown
|
| Trimis: Vin Mar 21, 2008 5:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Citat: nu cred ca vrei sa-ti zic parerea
asta m-a dernajat cel mai mult. nici mie nu-mi pica bine cuvintele "web design" pe un site ca asta dar nu cred ca era nevoie sa dramatizezi. el suporta toate consecintele. sa nu crezi ca vreau sa-i iau apararea sau asa ceva, pur si simplu mi-a sunat deplasat.
din moment ce omul a postat aici inseamna ca vrea sa afle ce a gresit si sa corecteze nu?
Citat: PS: unii au impresii foarte proaste despre mine dar... asta e
daca bati apropoul la mine sa sti ca nu sunt unul din ei.
imi cer scuze fata de ceilalti (mai ales fata de Radulian) ca am inceput acest offtopic, tot ce voiam sa zic e ca poti sa exprimi o parere si fara sa jignesti, atata tot. |
|
| Sus |
|
Radulian
|
| Trimis: Vin Mar 21, 2008 5:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
| sincer va spun, de cand am inceput sa lucrez in html primul program care l-am folosit a fost frontpage pe care si acuma il folosesc. il foloseam pe acesta ptr k scria paginile mai usor fiind un program WYSIWYG tot ce construiam in design era acelasi lucru ca atunci cand o vedei in browser. practic din cele spuse de voi, eu sunt un nepriceput in asa ceva. da oricum, o sa tin cont de sfaturile voastre si poate in timp voi reusi sa invat asa cum ziceti voi. si pozele recunosc k sunt luate de pe google, da este o problema asa de mare? si ink ceva situl este in constructie sau mai bine zis a fost k o sa-l rescriu. bafta tutror! |
|
| Sus |
|
vectorialpx
|
| Trimis: Vin Mar 21, 2008 8:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Citat: si pozele recunosc k sunt luate de pe google, da este o problema asa de mare?
daca nu zici "sunt ale mele" nu e o problema... dar daca iti asumi niste lucrari ce nu-ti apartin atunci asta se numeste furt.
Citat: si ink ceva situl este in constructie sau mai bine zis a fost k o sa-l rescriu
ar fi indicat sa-l refaci... vezi www.4templates.com si inspira-te de acolo. Cand zic "inspira-te" nu ma refer la a copia un design... ma refer la a-ti clăti ochii cu ceva frumos... de obicei iti vin idei noi.
spor!
[off]
Citat: octavian a scris: nu cred ca vrei sa-ti zic parerea
asta m-a dernajat cel mai mult.
era un fel de a zice "oribil"... mie nu mi se pare atat de 'dramatizat'.. in plus, parerea mea nu e "cea mai importanta" deci, nu-i mare pierdere, nu? :) |
|
| Sus |
|
unknown
|
| Trimis: Vin Mar 21, 2008 9:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu conteaza daca vine de la un jiji, dar asa de la cineva care stie fiecare parere conteaza ;) si gata am inchis offtopicul
Radulian acum pune-te pe treaba ai f. mult de recuperat, daca gasesti ceva neclaritati intreaba pe forum. daca o sa stie cineva, sunt convins ca o sa-ti raspunda.
spor |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|