|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
kami
Data înscrierii: 31/Oct/2004
Locație: Cluj-Napoca
|
| Trimis: Dum Oct 31, 2004 11:49 pm Titlul subiectului: Server de php |
|
|
Va multumesc pentru Ajutor! :)
M-ati mai lamuri " un pic", si intr-adevar nu am nevoie de 3 calcule! :D
Acuma , am o alta intrbare, dar inainte sa va explic putin:
In proiectul despre care tocmai vorbeam, un program server (un script : #!/usr/bin/php................) care foloseste doar interpretorul de php, de pe masina2, va astepta conexiuni de la un client de pe masina1, iar datele vor fi stocate intr-o baza de date pe masina2, cel mai probabil MySQL, care apoi vor fi afisate pe intr-o pagina web cu (rezidenta pe aceeasi masina2).
Acum intrebarea:
Se poate ca din acea pagina web (care cel mai probabil va avea acces restrictionat) sa controlez un alt program client , care sa comunice cu masina1?
Daca se poate, cum ar trebui sa fie clientul, ar trebui sa fie inclus in codul paginii web(prelucrata cu httpd) sau poate fi un alt script rezident pe masina2?
Cu alte cuvinte ,pot sa am acces si sa controlez(sa dau comenzi) dintr-o pagina web(in php) un alt script(clientul(php)) de pe masina2?
PS. Am incercat sa spun cat mai clar ceea ce am gandit, sper ca am facut-o! :lol: |
|
| Sus |
|
beeuser
Data înscrierii: 20/Mai/2004
|
| Trimis: Lun Noi 01, 2004 12:28 am Titlul subiectului: |
|
|
Pai nici nu cred ca o sa ai nevoie de 3 calcule. Din cate vad eu acolo.
Masina care colecteaza informatii, ar putea si fi si server http+mysql.
Daca nu se poate, atunci folosesti masina 2 pe post de server web.
Masina 3 de fapt este clientul, si poate fi orice masina din LAN.
Problema e sa poti trimite datele primite in mysql. Daca poti asta, atunci din punctul meu de vedere, problem is solved.
Sper ca m-am facut inteles... |
|
| Sus |
|
un_guru
Data înscrierii: 25/Iul/2004
Locație: Miecurea Ciuc
|
| Trimis: Lun Noi 01, 2004 12:41 am Titlul subiectului: |
|
|
deci 1, masina care este masina1, este masina client sau masina server?
adica la masina1 lucreaza un om1 care incearca sa trimita date spre grupul de masini pentru a fi achizitionate, ca mai tarziu, aceste date care este sa poata fi vizulaizate de un om2 de pe masina3(masina client)?
sau, deci 2, masinile care este masina1, masina2, masina3 vor sa faca parte dintr-un grup de servere, servere care lucreaza independent, ori servere care ruleaza sub un VS(caz in care problema se reduce la 1)?
deci daca 1 problema e destul de simpla, chiar si pentru un incepator
tre sa faci un script care foloseste functia asta si asta...
in prima parte, trebuie sa faci un script care preia datele de la utilizator. Cel mai probabil vei alege un formular care sa trimita datele, datele trebuiesc verificate(daca e cazul) apoi introduse intr-o baza de date. Pentru vizualizare, vei recurge tot la un formular prin care omu2 trimite o cerere(care date/cate date/cum sa le afiseze) iar masina server va interoga baza de date si va genera un docoment, docoment pe care omu2 poa' sa-l citeca linistit cat isi bea cafeaua de dimineatza.
Nu te supara ca am fot ironic... ai spus ca accepti critici :wink: |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|