|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
mandriva2007
Data înscrierii: 02/Oct/2007
|
| Trimis: Joi Mar 13, 2008 1:01 pm Titlul subiectului: o intrebare(rezolvat) |
|
|
cum as putea sa fac in php o idee ceva de genul ce am vazut pe acest forum:
mergi la o casuta goala langa ea o sageata si selectezi tu din meniu de ex mysql,incepatori si alturi una de du-te.dar nu asta in genu la asta.am incercat sa fac ceva in html ma refer la partea de forma ,iar in php am incercat cu if isset dar am unele erori .va multumesc anticipat. |
|
| Sus |
|
adyre
Data înscrierii: 06/Dec/2004
Locație: Buzau
|
| Trimis: Joi Mar 13, 2008 7:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sincer, nu am inteles o iota din ce ai zis tu acolo.
In al doilea rand zici ca iti da o eroare: da codul si da eroare, pentru ca noi acolo am putea sa te ajutam ci nu sa-ti facem de la 0. |
|
| Sus |
|
alin4lex
Data înscrierii: 01/Iun/2005
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Joi Mar 13, 2008 7:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
| mergi acolo la o casuta, intrebi daca au un abecedar, il citesti de 2 ori, apoi apesi du-te si revii cu intrebarea reformulata, ok ? |
|
| Sus |
|
adyre
|
| Trimis: Joi Mar 13, 2008 7:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mi se pare a insulta. Nu prea e binevenita.
Faceam referire la modul de exprimare:
Citat: 'mergi la o casuta goala langa ea o sageata si selectezi tu din meniu'
mi se pare ca vorbesti de combo box/select box/drop-down box insa nu pot da cu presupusul ca nu se ajunge la solutionare daca nu sunt stabiliti bine termenii... Ca si la matematica: fara ipoteze nu poti rezolva problema.
PS: Ai putea folosi si o virgula pe 'ici-colo...
A fost o simpla remarca. Ar trebui sa treci si pe aici si pe aici.
Acum nu te descuraja si te supara, doar incearca sa specifici mai pe intelesul tuturor (chiar si pentru al meu, ca tot imi recomanzi un ABCdar...)
Numai bine si, inca o data, sper sa nu interpretezi ca as avea ceva personal cu tine. |
|
| Sus |
|
vectorialpx
Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE
|
| Trimis: Joi Mar 13, 2008 7:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
cu mandriva2007 nu are nimeni nimic personal, doar ca nu-l intelege nimeni... mai ales in "momentele lui de glorie" cand vrea "sa se exprime bine"...
Citat: Ai putea folosi si o virgula pe 'ici-colo...
eu as zice... ai putea sa pui si tu literele alea in ordinea corecta :lol:
in fine, fara gluma, alin4lex comentariul tau nu are substanta [daca un om nu stie/vrea sa scrie corect asta e treaba lui] si nu esti in masura sa judeci [asa cum nu sunt nici eu] insa post-ul tau e offtopic, ceea ce pe mine ma enerveaza [simtul datoriei! :)]
// acu, ontopic, ca am aberat destul
Citat: dar nu asta in genu la asta.
atunci, cum? :)
problema e ce vrei sa faci cu comboBox-ul [asa se numeste, nu "casuta goala langa ea o sageata"] ala si unde vrei sa ajungi.
un combo se face asa:
// inclus in formular
<select name="nume">
<option value="gigel">numele lui gigel afisat</option>
<option value="ionel" selected="selected">numele lui ionel afisat</option>
<option value="costel">numele lui costel afisat</option>
</select>
// "du-te" e SUBMIT pentru formular
iar cand il trimiti prin form [post, sa zicem] vei putea avea o valoare de genul $_POST['nume']
print $_POST['nume'];
// va returna valoarea [value=...] select-ului tau
acum, parerea mea: inainte de a te apuca de PHP apuca-te sa aflii ce e html, cu ce se ocupa el, cum se face un formular, ce componente poate sa aiba si capteaza multe alte informatii despre html... daca vrei sa inveti php fara html e ca si cum ai construi o masina fara roti..
bafta! |
|
| Sus |
|
adyre
|
| Trimis: Joi Mar 13, 2008 8:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Intr-un final cred ca ma apropii de adevar (sau cel putin asa cred) si nu e combo ci cam ce e aici care are informatiile de instalare/construire aici
PS: octavian, nu inteleg care e ordinea diferite pentru [u]expresia[/url] (folosita des in Moldova - cred, nu bag mana in foc) ' Ai putea folosi si o virgula pe 'ici-colo...' (pe aici, pe acolo.. in sus, in jos.. cam asta ar fi traducerea :P )
mandriva2007, confirma, te rog, daca multiple select box widget e ceea ce cautai. |
|
| Sus |
|
NooK
Data înscrierii: 21/Iun/2007
|
| Trimis: Joi Mar 13, 2008 10:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Scuze de offtopic DAR postul lui alin4le era adresat lui mandriva2007.cel care s-a simtit lezat a fost adyre.si problema la mandriva nu este gramatica.citsiem udneva ca un om paote citi un txet chira daca liretele snut srcise auirea.problema este ca mandriva nu ne-a explicat ce doreste , mai putin important este modul in care a facut-o ( cel putin pentru mine ).
Acum ontopic.
Eu presupun ca doreste ceva de genul : http://www.w3schools.com/html/tryit.asp?filename=tryhtml_select2
Iar in acel exemplu , dupa ce ai ales o metoda de trimitere a formularului , la action pui o pagina ( sa zicem rezultate.php ) unde ai un simplu "if statement" care determina ce si cum sa se afiseze.Nu e mare filozofie. |
|
| Sus |
|
mandriva2007
|
| Trimis: Vin Mar 14, 2008 12:58 am Titlul subiectului: da octavia n multumesc |
|
|
| eram mai grabit recunosc ,tastam rapid ,dar uitandu-ma asa pe forum am vazut chestia ai .pare banala ,dar pt o mica palciatia de a mea nu e .scuze pt gresli de grmatica ,dar cand scriu pe pc mai sar .octavian a prins ideea .multumesc inca odata si detractorilor mei si celor ce m-au ajutat. |
|
| Sus |
|
mandriva2007
|
| Trimis: Vin Mar 14, 2008 1:05 am Titlul subiectului: tot pt octavian |
|
|
| binetels ca pot sa fac ceva cu un if dak e selectata valoarea respectiva sa-mi afiseze o treaba .da asa e html.pana acum nu mia sarit in fata chestia asta ,dar acum uitandu-ma m-am gandit ca mi-ar fi f folositor pt o mini aplicatie de a mea care interogheaza o baza in postgress.oricum mersi inca odata. |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Vin Mar 14, 2008 11:04 am Titlul subiectului: |
|
|
mandrivo tata, vezi atributul 'selected' al tag-ului <option>. Ala te intereseaza.
In plus, nu te obliga nimeni sa dai click pe 'Trimite' in maxim 2 secunde dupa ce ai terminat de scris. Poti sa stai sa citesti pe indelete ce ai scris si sa efectuezi corecturile de rigoare. Nu de alta, dar ti-ai facut o reputatie de 'ala care scrie de nu intelege nici dracu ce vrea sa spuna'. Si nu e buna o astfel de reputatie.
Peace. |
|
| Sus |
|
vectorialpx
Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE
|
| Trimis: Vin Mar 14, 2008 1:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
NooK a scris: Scuze de offtopic DAR postul lui alin4le era adresat lui mandriva2007.cel care s-a simtit lezat a fost adyre.si problema la mandriva nu este gramatica.citsiem udneva ca un om paote citi un txet chira daca liretele snut srcise auirea.
hai sa-mi permit si eu un offtopic... problema lui nu e gramaticala, e o problema in sine. Cand scrii ceva trebuie sa faci in asa fel incat la capatul celalalt al firului sa se inteleaga un mesaj.
Probabil ca e un tip grabit sau probabil ca-i e lene sa reciteasca dar, asta nu e benefic, nu e benefic pentru el... tu ai pus literele aiurea intentionat. Pentru el nu e un efort... e ceva care vine de la sine :lol:
adyre a inteles aiurea ce am scris eu pentru ca probabil m-am exprimat eu aiurea. Asta e dezavantajul comunicarii in forum, nu stii cine cu cine vorbeste/scrie
totusi, sa nu ne certam ca nu are sens...
ii recomandam lui mandriva2007, pe langa un manual HTML, un abecedar.. :lol:
happy coding! |
|
| Sus |
|
mandriva2007
|
| Trimis: Sâm Mar 15, 2008 9:53 pm Titlul subiectului: ok |
|
|
| aveti dreptate,stiu ca nu ma avantajeaza stilu,dar incerc.pe abcedar chiar nu e nevoie.unde lucrez chiar nu e cazu ,poate o tastatura inteligenta care sa autocorecteze greselile automat,chiar e o idee.ceva ca in excel.in al 2 lea rand am un antivirus care scaneaza in draci si am o intarziere intre ce bat eu la tastatura si ce apare ,care sincer e o cauza.una din ele.mie sincer mi-a placut anumite chesti de design de pe forumul acesta si eram curios cum se fac ,nu doar navighez asa pe net aiurea,cum mam intrebat si cum se fac filmuletel animatie de la ea games si asa am dat peste maya.si apropo am ciit ai in roman reguli pt forum de hackeri ai doi,dar sincer aveam impresia ca ma adresa mlui dzeu.ok stiu domeniul asta si??sunt uni olimpici la matematica fizica ,chimie internationali.ce inseman asta ca sunt idoti dak nu stiu hacking sau calculatoare sau php.putina modestie totusi nu strica.se sufera mult si aiurea.am fost oftopic ,dar asta e mi-am permis pentru ca nu suntem in fabula ai cainele si catelul.eu imi cer scuze ,o sa incerc sa m exprim inteligibil.dar sa nu uite toti ca exista oameni tot in domeniul acesta al programari ,oameni pe care eu i-am cunoscut si care lucreza la bllizard ,microsoft de o modestie rara. sa se uite http://www.blizzard.com/us/jobopp/ |
|
| Sus |
|
badtiger
Data înscrierii: 03/Noi/2006
|
| Trimis: Sâm Mar 15, 2008 11:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
| abecedar, abecedar, dar tot ai cateva greseli gramaticale |
|
| Sus |