|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
Ombladon1991
Data înscrierii: 11/Feb/2008
|
| Trimis: Joi Mar 13, 2008 11:54 am Titlul subiectului: IIS7 cu php si mysql ?? problema:( |
|
|
salut, am si eu o problema....
mi-am bagat windows server 2008 cu iis7 si am instalat php pe el cu ajutorul unu .bat file care am gasito pe la microsoft...problema vine ca daca incerc sa ma conectez la o baza d date mysql imi da eroarea asta:"Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in C:\inetpub\wwwroot\request.php on line 282"
ma puteti ajuta si pe mine sa configurez php corect? :roll: :roll: |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Joi Mar 13, 2008 12:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ma gandesc ca probabil ai instalat PHP 5.x
Problema (nu prea mare) cu php 5 e ca nu mai vine cu suportul pentru mysql precompilat (bundled), ci va trebui activat ca modul extern. Ce trebuie sa faci: sa descarci extensia PECL mysql pentru php (google it), sa o copiezi (e un dll, daca imi aduc aminte bine ii zice mysql_extension.dll) in folderul de extensii (php/extensions) si sa adaugi in php.ini, la sectiunea extensions, urmatoarea linie: Cod: extension=mysql_extension.dll (daca cumva ii zice altfel la fisier, pui numele corespunzator). Dupa un restart la serviciul IIS (My Computer->manage->services->'Web server'->click-dreapta->restart) ar trebui sa mearga.
Sporuri |
|
| Sus |
|
Ombladon1991
Data înscrierii: 11/Feb/2008
|
| Trimis: Joi Mar 13, 2008 1:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
ok..am gasit in fisierul ext din php un "php_mysql.dll"
si in extensii : "extension=php_mysql.dll"
dar tot nu merge :( :( |
|
| Sus |
|
adyre
Data înscrierii: 06/Dec/2004
Locație: Buzau
|
| Trimis: Joi Mar 13, 2008 8:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca:
[PHP_MYSQL]
extension=php_mysql.dll
e bine, incearca o reinstalare de php.... cu binary-ul php5 ai posibilitatea sa instaleze el tot ceea ce trebuie pentru IIS si suportul pentru baze de date.
Daca nu, incearca aici poate gasesti solutia. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|