| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
kleampa
Data înscrierii: 10/Iul/2005
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Lun Mar 10, 2008 10:16 pm Titlul subiectului: Aplicatie pe baza de sms |
|
|
As dori sa fac un scriptulet pe baza de sms-uri.Nu sa trimit sms-uri ci sa primesc.
Si anume, vizitatorii sa trimita sms la un anumit numar intr-un anume format , iar cu cu textul din sms sa fac ceva (automat bineinteles).
A mai facut cineva? Ce telefon as putea sa folosesc si ce metoda de conectare si automatizare a sistemului? |
|
| Sus |
|
gargamel25
Data înscrierii: 27/Ian/2008
|
| Trimis: Mie Mar 12, 2008 5:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salut.Am facut eu cand lucram la zapp.
Ideea e urmatoarea...
In primul rand trebuie sa iei legatura cu marketingul de la o firma de telecomunicatii ...eu o sa ti dau exemplu doar cu zapp ca acolo stiu cum se face.
Dupa ce te intelegi la conditii poate obtii o reducere ceva daca e vb de multe smsuri...faci un server socket cu care asculti pe un host:port pe care ti-l spun ei si asculti linie cu linie ce vine pe acolo si o sa vina ceva de genul:
source 0788121121(nr care da sms)
destination 0788101101(nr alocat tie)
text text din sms
Mai tre sa-ti dea probabil vreun user si parola cu care sa te autentifici (banuiesc ca eu am facut doar intern chestia asta) dar in foarte mare cam asta e ideea.
Sper ca te am ajutat catusi de putin...
uita te pe astea in principal stream_socket_client(), stream_socket_server()
PS:Si eu ma intrebam inainte cum sa fac chestia asta si mi se parea rocket science dar e destul de usor dpdv al programarii..ca se intampla multe alte chestii prin spate(centrala) asta e alta poveste care nu te intereseaza :) |
|
| Sus |
|
gargamel25
Data înscrierii: 27/Ian/2008
|
| Trimis: Mie Mar 12, 2008 5:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
Citat: Ce telefon as putea sa folosesc si ce metoda de conectare si automatizare a sistemului?
Inca o chestie...nu m am gandit prima data...poate ca tu vrei sa legi un telefon la un calc pe care tii o aplicatie si aplicatia sa si de seama cand tel primeste sms.
Se poate si asta..dar nu cred ca cu php..adica n am facut asa ceva cu java sigur se poate...
Daca te interseaza mai vb dar oricum prima metoda e mult mai light pt tine de implementat..
Si daca faci ceva comercial o sa ai multe sms-uri si o sa se blocheze telefonul ala ca n-o sa mai aiba memorie sa tina sms-urile.
In fine mai vb ... te gandesti tu la una din variante si te mai ajut si eu daca mai pot. |
|
| Sus |
|
kleampa
|
| Trimis: Joi Mar 13, 2008 11:20 am Titlul subiectului: |
|
|
mai mult de 100 sms-uri pe zi nu cred ca se vor primii (cel putin in 2-3 luni)
nu ma intereseaza neaparat reduceri pentru ca eu practic nu platesc, doar sa castige ei de pe urma sms-urilor primite
daca numarul care vreau sa-l folosesc e de la vodafone probabil va trebuii sa vorbesc cu vodafone
nu mi se pare prea realizabil sa faca ei anumite setari special pentru mine |
|
| Sus |
|
adyre
Data înscrierii: 06/Dec/2004
Locație: Buzau
|
| Trimis: Joi Mar 13, 2008 7:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Interesanta chestie ceea ce vrei sa faci, dar acum sa stam bine sa calculam cred ca e realizabil folosind un telefon sa se lege usor de linux.. si aici ar fi totul cu un copy la un specific timeout si citirea mesajelor ca pe text.
Nu stiu daca telefoanele gen Nokia n71 sau N95 (sau orice similar) care conectat printr-un cablu USB va functiona ca un drive extern si cat de repede isi face el update-ul pentru ca asa ai putea face cu o listare a directorului pentru mesaje si copierea lor local, totodata stergand de pe telefon (tocmai pentru a nu avea probleme de genul memory full) si de acolo procesand ca orice fisier text sau daca va avea anumite caracteristici mai speciale vezi atunci (varianta asta ar fi realizabila si pe windows).
In schimb daca forma mesajelor e putin cam diferita linux e putin mai 'helpful' dar putin mai dificil.
Astept, si nu cred ca numai eu, raspuns cu ce te-ai hotarat si daca pui in aplicare, daca ai reusit si cum functioneaza. |
|
| Sus |
|
alex.bumbacea
Data înscrierii: 01/Aug/2006
|
| Trimis: Joi Mar 13, 2008 9:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
1. Eu am vazut in contractul de la rds ca poti sa dai/primesti sms-uri => ca se poate si modem. Intrebarea e acum cum?
2. Poti sa dai un exeplu pentru ce iti trebuie? Ca poate gasim alta solutie... |
|
| Sus |
|
whooper
Data înscrierii: 05/Apr/2005
Locație: Toronto ON
|
| Trimis: Vin Mar 14, 2008 5:30 am Titlul subiectului: |
|
|
http://www.filetransit.com/view.php?id=29094
:) Da-ti trebuie un telefon mai de doamne'ajuta. |
|
| Sus |
|
kleampa
|
| Trimis: Vin Mar 14, 2008 1:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
vreau sa implementez chestia asta pentru mycash.ro
nu stiu cati dintre voi stiu de twitter , ideea e ca trimiti sms , iar pe site se adauga ce ai trimis in sms |
|
| Sus |
|
adyre
|
| Trimis: Vin Mar 14, 2008 2:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Ai incercat varianta propusa de mine, cea cu citirea mesajelor..? Chiar sunt curios daca se poate... :D |
|
| Sus |
|
kleampa
|
| Trimis: Vin Mar 14, 2008 6:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
am un nokia 7500 tot pe baza de usb dar nu e symbian si n-am incercat
cu siguranta nu merge php pur sa ma conectez la el |
|
| Sus |
|
adyre
|
| Trimis: Vin Mar 14, 2008 6:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Depinde. Daca prin USB iti creaza si un 'Removable Drive' si poti vedea mesajele in acel removable e posibil sa poti. Trebuie doar un fopen pentru calea exacta( ex: 'DriveLetter:\\My Messages\\mesajul1.ceextensieare') si daca salveaza mesajele sub o forma text usor de gestionat...Listezi directorul, iei fisierele, le citesti, le stergi.. etc...Acum dpd daca iti afiseaza mesajele intr-un removable drive (fara PC Suite) si daca mesajele sunt salvate intr-un format accesibil. |
|
| Sus |
|
kleampa
|
| Trimis: Vin Mar 14, 2008 7:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
o sa testez in weekendul asta exact daca merge , e o idee buna asta a ta
si oricum daca nu s-ar crea un remvable disk , undeva prin temporare tot e tinut |
|
| Sus |
|
al3xboya
Data înscrierii: 01/Iun/2006
|
| Trimis: Mie Mar 26, 2008 7:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Sau poti pur si simplu sa iti achizitionezi un modem GSM, pe care poti pune o simpla cartela prepayed. Ptr a gestiona mesajele poti folosi gnokii, un daemon ptr linux care e facut spcial ptr asa ceva si il poti seta sa iti puna mesajel intr-o DB sau a faci orice altceva cu ele. |
|
| Sus |
|
kleampa
|
| Trimis: Mie Mar 26, 2008 10:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
| ceva preturi minime pentru un astfel de modem ? |
|
| Sus |
|
asavin
Data înscrierii: 23/Noi/2005
Locație: Galati
|
| Trimis: Joi Mar 27, 2008 3:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu cred ca iti trebuie neaparat un modem separat GSM. Eu am facut o aplicatie de genul asta in PHP care trimitea automat SMS-uri la anumite intervale. Orice telefon care sa suporte comenzi de tipul AT e ok. Practic il conectezi (USP / Serial cum vrei tu) la comp si faci un script care sa asculte po COM-ul respectiv si sa interogheze din 5 in 5 sec modemul telefonului. Prin comenzi AT poti sa extragi o gramada de chestii de pe teleof cum ar fi mesajele primite .. numere de telefon din agenda .. etc ...
Daca vrei caut aplicatia si iti dau codul ... |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|