Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Continutul bazei de date pe pagini straine....knowhow
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
nistor

Data înscrierii: 10/Mar/2008

Trimis: Lun Mar 10, 2008 4:20 pm    Titlul subiectului: Continutul bazei de date pe pagini straine....knowhow  

Buna ziua Programatori!

Poate ma puteti ajuta si pe mine cu niste sfaturi in legatura cu urmatoarea problema:

Am o baza de date MYSQL cu un anume continut, pentru a interoga si afisa continutul bazei de date la mine pe pagina e simplu.

Problema este cand doresc ca si contunutul din baza mea de date sa fie afisat pe alte pagini intr-un fel sa fie inclus de alte pagini la ele dar fara a accesa direct de pe paginile respective baza de date deoarece eu nu sunt interesat sa le permit sa modifice datele din baza de date ci doar sa afiseze rexultatele interogarii la ei pe pagina.

Eu am doua variante acuma:

1. fie creez mai multi useri in baza de date (users) fara drepturi de scriere stergere etc doar citire si dau paginilor terte scripturle de acces si interogare

2. fie ei includ de pe paginile lor scripturile care se afla la mine pe server doar ca atunci si la ei si la mine trebuie sa fie o rutina de transmitere de variabile care poate fi foarte foarte incurcatoare deoarece:

un client al serverului tertului cere serverului tert o pagina in care trebuie inclus continut din baza de date care se afla la mine pe server, serverul terz ruleaza scriptul lui de afisare si include de la mine:

include "......../papuci.php"

problema este daca in papuci.php este un formular de cautare in baza de date si contunutul trebuie dupa accesarea formularului sa ajunga pe pagina tert.

Nu stiu daca m-a inteles cineva dar este o problema reala si nu prea am idee cum contunutul unei baze de date poate fi livrat la pagini terte avand in vedere ca contunutul bazei de date trebuie interogat prin formulare.

Daca ma poate ajuta cineva si a inteles problema ii multumesc mult anticipat.

Numai bine!
Sus  
mihaitha

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

Trimis: Lun Mar 10, 2008 5:07 pm    Titlul subiectului:  

Eu iti recomand asa: formularul de pe pagina tertului apeleaza un script de la tine, care preia datele de pe POST si returneaza in functie de ele un XML cu datele corespunzatoare. Tertul interpreteaza xml-ul cum vrea si toata lumea e fericita.
Sus  
adyre

Data înscrierii: 06/Dec/2004
Locație: Buzau

Trimis: Mar Mar 11, 2008 11:24 am    Titlul subiectului:  

Sau prin aceeasi metoda prin care se preia si cursul valutar, in schimb varianta XML, dupa cum spune si mihaitha, e cea mai buna, cea mai simpla si cea mai lejera... Faza cu mai multi useri pentru baza de date mySql e putin cam incomoda tinand cont de faptul ca se conecteaza la baza ta de date si iti poate face interogari astfel incat sa iti solicite mult prea mult db-ul. Sunt unele site-uri care nu mai fac fata atat de bine la propriile interogari dar apoi daca e accesat extern.

Mai sunt si alte variante (cvs-uri de exemplu) si tot ce trebuie sa faci e sa faci un mic script care sa se execute, de exemplu, din ora in ora. Dpd de hostingul pe care il detii, ar trebui sa existe permisiunea pentru CronJobs (varianta Scheduled Task pentru Linux).
Sus  
mihaitha

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

Trimis: Mar Mar 11, 2008 11:50 am    Titlul subiectului:  

100% corect ce a spus adyre. Plus ca a permite accesul din exterior la baza ta de date nu e deloc sigur.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Pagina 1 din 1