|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
nlaur86
Data înscrierii: 04/Feb/2008
|
| Trimis: Mie Mar 05, 2008 10:27 pm Titlul subiectului: Comprimare video & Imagini |
|
|
Hello!
Am si eu o problema. Din start ii voi ruga pe carcotashi sa nu ma ia cu chestii de genul "cauta pe google" ca am cautat, si nu am gasit nimic care sa mearga calumea.
Caut de ceva timp nishte scripturi de comprimare audio/video/imagine.
Pana acum am gasit un script de comprimare de imagine, dar nu e chiar cine stie ce. El face doar un resize. Asta ar fi codul care face comprimarea:
Cod:
$thumb=imagecreatetruecolor($newwidth,$newheight); // Making a new true color image
$source=imagecreatefromjpeg($imgfile); // Now it will create a new image from the source
imagecopyresampled($thumb,$source,0,0,0,0,$newwidth,$newheight,$width,$height); // Copy and resize the image
imagejpeg($thumb,$savePath,100);
Ma intereseaza un script adevarat de comprimare de imagine, nu doar de resize. Voi gasi vreodata asa ceva? Sau macar, site-uri de pe care sa inteleg cum as putea scrie eu cod propriu pt realizarea comprimarii.
Sunt interesat si de compresia audio (aici nu am gasit nimic pana acum).
Si mai sunt interesat de compresia video. Am cautat si am descop[erit FLV-urile (Flash Video Format), si tot felul de programele de convertit.
Am gasit de asemenea si un script facut in php de conversie din avi in php (cu tot ce trebuie: upload, conversie, punerea noului fisier in alt folder, sterrgerea vechiului fisier), dar nu merge... nu ii pot da de cap. Cu alte cuvinte... as vrea sa fac ceva gen ce exista pe youtube: sa vina utilizatorul, sa dea upload la un film, si site sa il converteasca automat si sa il comprime.
Asadar, cunoaste cineva alte metode de conversie??? Ma poate ajuta cineva?
Va rog inca o data, nu ma trimiteti la googla, pt ca de acolo vin :). Si dupa vreo 3 ore de citit si cautat am venit aici.
Multumesc!
Laurentiu |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Joi Mar 06, 2008 10:02 am Titlul subiectului: |
|
|
Daca vrei ceva gen youtube, mai bine cautai dupa ceva gen youtube.
Compresia nu se face din php, php nu e facut pentru asa ceva. Compresia este o chestie foarte complicata (eu inca am restanta la compresie, atat de complicat se de larg e domeniul asta), care se face cu programe specializate (daca nu ma insel sunt executate pe server cu exec()).
P.S. faptul ca iti face resize la o imagine nu se numeste compresie nici in Djibouti. Se numeste redimensionare. Compresie inseamna transformare din bmp in jpeg, sau din wave in mp3. Imi dau seama cum ai cautat tu pe google, daca nici chestiile astea nu le stii (da, sunt carcotas! Fa ceva! :P) |
|
| Sus |
|
nlaur86
|
| Trimis: Joi Mar 06, 2008 8:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
mihaitha a scris: Daca vrei ceva gen youtube, mai bine cautai dupa ceva gen youtube.
Compresia nu se face din php, php nu e facut pentru asa ceva. Compresia este o chestie foarte complicata (eu inca am restanta la compresie, atat de complicat se de larg e domeniul asta), care se face cu programe specializate (daca nu ma insel sunt executate pe server cu exec()).
P.S. faptul ca iti face resize la o imagine nu se numeste compresie nici in Djibouti. Se numeste redimensionare. Compresie inseamna transformare din bmp in jpeg, sau din wave in mp3. Imi dau seama cum ai cautat tu pe google, daca nici chestiile astea nu le stii (da, sunt carcotas! Fa ceva! :P)
Pai esti carcotash, si vreau sa te contrazic :P.
Compresia se poate face din PHP doar ca, dupa cate am inteles eu, este EXTREM de complicat. Sper sa reusesc sa fac asa ceva pana la urma :D.
Am precizat ca faptul ca imi face resize la imagine nu se cheama chiar compresie... "Nu se cheama chiar compresie" pt ca este si resize un fel de compresie - compreseaza dimensiunea fisierului.
Compresie nu inseamna transformare din bmp in jpg. O compresie este si o transformare din jpg in jpg. Cel mai simplu exemplu: camerele digitale salveaza in format jpg, dar nu este un jpg comprimat "la maxim". El se mai poate comprima, cu pierdere de calitate, tot in format jpg.
Sorry de offtopic, dar daca tot esti carcotash, am zis sa fiu si eu :).
Am cautat pe google mult, si aia e ce am gasit, si era expusa dub denumirea de "image compression"... Oricum, se pare ca eu stiu lucrurile astea, cu toate ca nu am facut cursul... Inteleg de ce inca ai restanta :)) |
|
| Sus |
|
mihaitha
|
| Trimis: Vin Mar 07, 2008 9:34 am Titlul subiectului: |
|
|
Bah da se poate sa treaca cate o zi sa nu dau de unu de-asta care s-o trezit sa reinventeze teoria chibritului???
Bai geniule, if (resize == compresie), inseamna ca si cand tai o felie de paine comprimi painea, ca rezulta o dimensiune mai mica! Gizas, tu chiar realizezi ce spui? Ai idee macar ce inseamna 'compresie'? Te dai rotund ca stii ce e aia jpg? Habar n-ai! JPG nu e un format, e un standard. Reprezinta un set de operatii care se executa asupra imaginii, nicidecum un format. Formatul e JFIF (JPEG File Image Format). Da tu stii astea. Zici tu ca stii cum comprima o camera digitala o imagine? Stii tu ca se poate comprima mai mult? Ai idee ce se schimba la o rata de compresie mai mare? Stii tu ce transformari se aplica pe imagine la compresie JPEG? 'Transformata Cosinus Discreta', 'Cuantizare', 'Huffmann Dinamic', 'Run Length Encoding', 'Histograma', 'Compresie progresiva'... iti spun ceva termenii astia? Pun pariu ca nu. Ai vazut tu in photoshop ca poti alege diferite calitati la salvare in jpeg si brusc te-ai trezit doctor. Si nu uita ca astea se refera strict la jpeg. Mai exista pe langa compresie fractala, compresie aritmetica etc.
Ah, si sa nu uitam ca vrei si pentru compresie audio. Si video. Pai JPEG-ul e pepsi pe langa astea. Pentru astea iti trebuie si alti termeni sa ii cunosti, ca de exemplu 'Teorema Fourrier', 'Transformata Fourrier Discreta', 'Spectru de semnal', 'Spatiu luminanta-crominanta', 'YUV', 'YIQ' etc. Le cunosti? Da iti dai seama de ce am restanta ha?
Daca ai gasit scriptul ala de resize (si btw folosesc un script similar de mai mult de 2 ani) si imbecilul care l-a postat a considerat ca ala se numeste 'compresie' si tu il crezi, apai dragule esti la fel de destept ca el.
P.S. pun pariu ca nici macar JPEG nu stii ce inseamna, fara sa cauti pe google sau pe wikipedia. Ia zi, ce tip de compresie e jpeg, lossy sau lossless?
P.P.S. cred ca trebe sa ma mut din Romania. Mai nou sunt prea multe genii pe metru patrat. |
|
| Sus |
|
vectorialpx
Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE
|
| Trimis: Vin Mar 07, 2008 11:32 am Titlul subiectului: |
|
|
mihaitha, nu fi rau :) omul a avut impresia ca poate face ceva si... i-ai spulberat sperantele
nlaur86, youtube sau altele folosesc DLL-uri sau soft-uri specializare LEGATE de un limbaj de programare web-based pentru a face treaba cu video... Are si php chestiuni de resize si lucrul cu grafica dar asta nu inseamna ca e atat de "capabil"... e ca si cum l-ai pune pe Photoshop sa-ti faca pagini web... el stie ceva, dar nu prea multe. Asa si PHP... sa zicem ca "nu e in domeniu"...
in fine, nu are sens sa aberam... ideea e ca trebuie sa faci legatura cu un software specializat de pe server ca sa poti face compresie... [si nu, nu e acelasi lucru cu redimensionare]
bafta! |
|
| Sus |
|
mihaitha
|
| Trimis: Vin Mar 07, 2008 1:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sunt rau, octaviane? Eu zic ca nu. Un dus rece de realitate nu strica niciodata. Iar faptul ca ai cat de cat idee despre ceva nu te face cunoscator, si cu atat mai putin nu iti da dreptul sa inveti pe altii, pentru ca in acest caz respectivii ajung sa stie (in cel mai bun caz) la fel de mult (a se citi putin) ca si tine, si prin asta se propaga ignoranta. Si eu am alergie la ignoranta.
//Edit: sorry de (un nou) offtopic, dar unii si-o cer. |
|
| Sus |
|
floorin
Data înscrierii: 29/Iun/2006
|
| Trimis: Vin Mar 07, 2008 2:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
nlaur86 ia vezi
http://www.php.net/imagick
si in special
http://www.php.net/manual/en/function.imagick-setcompressionquality.php
chiar te rog sa-mi spui daca iti merge (ca vad EXPERIMENTAL)
PS: mihaitha , incearca sa-ti controlezi iesirile, nu cred ca ai dreptul sa jignesti pe nimeni niciodata. |
|
| Sus |
|
vectorialpx
Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE
|
| Trimis: Vin Mar 07, 2008 5:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
floorin, nu ai citit ce vrea omul [mie imi vine sa inchid thread-ul, pe bune] pentru ca omul vrea compresie de video [sa presupunem ca de imagine ar exista]... e destul de greu sa gasesti un astfel de software [de calitate] independent, ce sa mai zicem de unul web-based...
so... daca aveti solutii [eu, personal, nu cred ca exista] atunci postati... daca nu, ce sens are? |
|
| Sus |
|
nlaur86
|
| Trimis: Vin Mar 07, 2008 8:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu vreau sa ma cobor la mintea ta de mare programator inteligent si cu o foarte buna parere despre tine. Pleaca mai repede din Romania. Macar asa scapam si noi de prosti.
Comparatia cu painea... e cea mai proasta pe care o puteai face. Daca tai din paine, ramane mai putina, nu? Dar daca redimensionezi o imagine, ramane tot atata imagine. Painea o comprimi cand e calda (o strangi un pic... o redimensionezi si o si comprimi :) ).
Te vad inteligent rau...
Invata sa scrii "Fourier". Stiu toate alea. Le-am invatat in anul 1 de facultate pe multe dintre ele. Ce-i drept, de altele nici macar n-am auzit.
Rog moderatorul acestui forum sa inchida thread-ul, pt ca se pare ca exista prea multi dobitoci pe lumea asta care nu vor sa ajute, ci doar sa faca pe deshteptii, si sa se laude cu inteligenta lor (ei, prin asta dovediti lipsa de inteligenta).
Topic closed... oricum, din cele 6-7 rasp de pana acum toate au fost off-topic...
TOPIC CLOSED! |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|