Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

phpMyAdmin - Eroare la instalare pe localdisc
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Instalare
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
zOOper

Data înscrierii: 06/Feb/2008

Trimis: Joi Feb 14, 2008 1:53 am    Titlul subiectului: phpMyAdmin - Eroare la instalare pe localdisc  

Am instalat urmatoarele programe exact in ordinea care urmeaza:

Apache Server 2.2
PHP 5
MySQL Server 5.0
XAMPP

si cand incerc sa instalez phpMyAdmin dupa ce am creat folder`ul config si am adaugat un server localhost pe cookie, am dat save, am mutat config.inc.php in folder`ul radacina la myadmin si am am sters folder`ul config imi da urmatoarea eroare:

phpMyAdmin - Eroare

nu se poate incarca mysql extensia,<br />va rugam verificati configuratia PHP

Ma poate ajuta cineva sa instalez phpMyAdmin pe localhost? id`ul meu e mp3_zooper pe mess daca va e mai usor...
Sus  
mihaitha

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

Trimis: Joi Feb 14, 2008 9:30 am    Titlul subiectului:  

Eroarea nu e de la phpmyadmin, e de la php. Nu are incarcata extensia de mysql. Vezi in php.ini trebuie sa ai o linie de genul asta:
Cod:
;extension=mysql_extension.dll

Sterge ; din fata si ar trebui sa mearga.
Sus  
dechim

Data înscrierii: 10/Mai/2005
Locație: Drobeta Turnu Severin

Trimis: Joi Feb 14, 2008 10:27 am    Titlul subiectului:  

XAMPP nu le instaleaza singur pe toate ?
Sus  
zOOper

Data înscrierii: 06/Feb/2008

Trimis: Joi Feb 14, 2008 6:27 pm    Titlul subiectului:  

am deschis php.ini si apare:

extension=php_mysql.dll

nu are ";" inainte... in directorul "extensions" am php_mysql.dll ... nu stiu ce sa-i fac... :( am instalat si XAMPP dupa ce am instalat celalalte pentru ca de acolo poti opri apache`ul si mysql`ul....
Sus  
andrei009

Data înscrierii: 16/Mar/2007

Trimis: Joi Feb 14, 2008 7:46 pm    Titlul subiectului:  

trebuie sa instalezi numai xampp, le are pe toate incluse. poate merge si cum e acum, dar poate nu ai modificat php.ini-ul care trebuie. cel de la xampp este in c:\xampp\apache\bin\php.ini, asta daca ai lasat default
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Instalare
Pagina 1 din 1