|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
adyre
Data înscrierii: 06/Dec/2004
Locație: Buzau
|
| Trimis: Mar Feb 12, 2008 1:17 pm Titlul subiectului: Floating Div in tabel [REZOLVAT] AKA: POSITION: FIXED in IE |
|
|
Am cautat dar nu prea am gasit nimic, nici pe forum nici pe Google care sa mearga....
Am o structura de genul:
Cod:
<table>
<tr>
<td>MUlT CONTINUT CARE SE INTINDE PE VERTICALA</td>
<td><div id='plutitor'>Putin Continut Care Vreau Sa Se Miste In Timp Ce Utilizatorul Se Uita In Continul Din Stanga</div></td>
</tr>
</table>
Problema e ca nu prea am gasit nimic care sa functioneze, iar la JS nu prea mi-am bautut capul.
As dori, daca se poate, un link catre ceva sa fie functional pe FF, Safari, Opera si nu cel din urma, Internet Explorer.
Multumesc Mult.
(Daca exista si vreo alta idee de exemplu positionul div-ului sa fie fixed dar sa mearga pe browserele enuntate deoarce cu un style="position: fixed;" merge perfect pe FF, Opera, Safari insa prastia de IE 6 nu stie ce e aia fixed.)
Multumesc anticipat,
Adrian |
|
| Sus |
|
MihaiC
Data înscrierii: 14/Mai/2006
Locație: Navodari
|
| Trimis: Mar Feb 12, 2008 3:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
| <marquee>Wee!</marquee> |
|
| Sus |
|
adyre
|
| Trimis: Mar Feb 12, 2008 3:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
Marque e altceva... Eu vreau in functie de cum da de scroll in jos la fel sa coboare si div-ul... incearca un div cu position: fixed... In schimb in IE nu merge.. e cu probleme... Am gasit in schimb pe net ceva:
In schimb am gasit un script pe net (fixed.js) dar apare alta problema.. imi trimite div-ul in dreapta maxim.. iar eu nu prea gasesc in js unde anume imi fura pozitia.. ca pana sa se incarce js-ul il aseaza bine... |
|
| Sus |
|
NooK
Data înscrierii: 21/Iun/2007
|
| Trimis: Mar Feb 12, 2008 3:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Incearca sa "tunezi" chestia asta : http://www.javascript-fx.com/submitscripts/float/float.html |
|
| Sus |
|
adyre
|
| Trimis: Mar Feb 12, 2008 4:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc mult... Cu ajutorul la chestia aia am reusit sa fac:
Cod:
<script type="text/javascript" type="text/javascript">
if(navigator.appName.indexOf("Internet Explorer") != -1) {
var ns = (navigator.appName.indexOf("Netscape") != -1);
var d = document;
function floatDIV(id, sx, sy) {
var el=d.getElementById?d.getElementById(id):d.all?d.all[id]:d.layers[id];
var px = document.layers ? "" : "px";
window[id + "_obj"] = el;
if(d.layers)el.style=el;
el.cx = el.sx = sx;
el.cy = el.sy = sy;
el.sP = function(x,y) { this.style.left=x+px;this.style.top=y+px; };
el.floatIt=function() {
var pX, pY;
pX = (this.sx >= 0) ? 0 : ns ? innerWidth :
document.documentElement && document.documentElement.clientWidth ? document.documentElement.clientWidth : document.body.clientWidth;
pY = ns ? pageYOffset : document.documentElement && document.documentElement.scrollTop ? document.documentElement.scrollTop : document.body.scrollTop;
if(this.sy<0) pY += ns ? innerHeight : document.documentElement && document.documentElement.clientHeight ? document.documentElement.clientHeight : document.body.clientHeight;
this.cx += (pX + this.sx - this.cx)/8;
this.cy += (pY + this.sy - this.cy)/8;
this.sP(this.cx, this.cy);
setTimeout(this.id + "_obj.floatIt()", 40);
}
return el;
}
floatDIV("plutitor", 570,105).floatIt();
} else {
document.getElementById('plutitor').style.position='fixed';
}
</script>
Iar div-ul este asa:
Cod:
<div id="plutitor" style="position: absolute; margin-left: 10px;">aa</div>
La floatDIV("plutitor", 570,105).floatIt(); 570 si 105 reprezinta pozitia fata de container (stanga, sus) iar la mine a fost nevoie de 570 leftul si 105 topul care e la fel si pentru rezolutii diferite.
Am testat:
- Rezolutii:
1024x768;
1280x1024;
1280x800;
- Browsere:
IE 6, Firefox 2, Safari 3, Opera 9.25
Cum doar pentru IE ruleaza functia JS iar pentru celelalte imi schimba style-ul e putin cam nasol, pentru ca IE 7, de exemplu, e posibil sa suporte position: fixed si sa nu fie cam nasol JS-ul... Nu stiu sigur dar cand voi avea posibilitatea voi incerca.
[LATER] Am incercat si IE7 si merge pe varianta JS (difera foarte putin de cea cu fixed, si anume are un miscarea cu delay. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|