Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

please help
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Discuții generale
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Amazing Science

Data înscrierii: 15/Oct/2006

Trimis: Lun Feb 11, 2008 12:24 pm    Titlul subiectului: please help  

PHP Rulles! Lucrez in php , dar acum trebuie sa fac un mic proiect in ASP.NET cu C# si nu ma descurc, so... please help me

poate sunt eu mai tampitel, dar pur si simplu nu reusesc sa fac o chestie simpla in ASP.NET cu C#. sunt la inceput de asp.net si c#, asa ca va cer ajutorul. va rog dati-mi un picior in fund care sa ma ajute sa fac primul pas...

treaba e in felul urmator:

am instalat pe Vista Visual Studio 2005 si vreau sa fac o aplicatie web care sa tina intr-o baza de date informatii despre clienti, sa permita vizualizare, adaugare, modificare, stergere.

- Am creat un nou website -> ASP.NET Web Site, cu Visual C# selectat la Language

- in Solution Explorer ii dau Add New Item -> SQL Database si creez o baza de date numita mydb

- adaug un nou table, numit clienti cu structura: id, nume, prenume, adresa - toate varchar(50), id fiind setat primary key

- in fisierul Default.aspx, ma duc pe Design si adaug: 4 textboxuri si un buton. mai jos este codul sursa al fisierului default.aspx:

Cod: <%@ Page Language="C#" AutoEventWireup="true"  CodeFile="Default.aspx.cs" Inherits="_Default" %>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" >
<head runat="server">
    <title>First Page</title>
</head>
<body>
    <form id="form1" runat="server">
    <div>
        <asp:TextBox ID="TextBox1" runat="server"></asp:TextBox><br />
        <asp:TextBox ID="TextBox2" runat="server"></asp:TextBox><br />
        <asp:TextBox ID="TextBox3" runat="server"></asp:TextBox><br />
        <asp:TextBox ID="TextBox4" runat="server"></asp:TextBox><br />
        <asp:Button ID="Button1" runat="server" Text="Button" />&nbsp;</div>
    </form>
</body>
</html>

Acuma vine problema: vreau sa scriu 3 valori in textboxuri si cand dau click pe buton sa le adauge in baza de date in campurile id, nume, prenume si adresa valorile scrise in textboxuri.

Codul fisierului default.aspx.cs:

Cod: using System;
using System.Data;
using System.Configuration;
using System.Web;
using System.Web.Security;
using System.Web.UI;
using System.Web.UI.WebControls;
using System.Web.UI.WebControls.WebParts;
using System.Web.UI.HtmlControls;

public partial class _Default : System.Web.UI.Page
{
    protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
    {

}
    protected void Button1_Click(object sender, EventArgs e)
    {

}
}

Stiu ca trebuie scris ceva cod in Button1_Click, dar oricat m-am chinuit si am citit pe net... probabil sunt cam tampitel si nu am reusit sa fac insert in baza de date.

Ideea e ca atunci cand am creat baza de date mydb, nu mi-a cerut user si parola. Deci probabil a creat-o sub userul de domeniu cu care eram logat. Eu vreau sa ma conectez la baza de date cu user si parola de sql. Unde pot seta aceste credentiale? Nu am Enterprise Manager pe calculator, e instalat doar ce se instaleaza la instalarea VS 2005.

Stiu ca probabil pentru 99% dintre voi problema mea e o banalitate, dar... va rog... imi poate scrie cineva cum se poate face? Pur si simplu nu-mi dau seama.

Va multumesc.
Sus  
mihaitha

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

Trimis: Lun Feb 11, 2008 3:02 pm    Titlul subiectului:  

Nu am lucrat in asp.net, doar programare .net pentru desktop. Anyway, stiu ca sunt mai multe variante, dar daca ai facut o baza de date MSSQL trebuie sa folosesti si System.Data.Mssql. Conexiunea o faci cu un obiect de tipul MssqlConnection, comenzile le transmiti cu un MssqlCommand (ii setezi proprietatea CommandText si o transmiti cu ExecuteReader sau ExecuteNonQuery) iar parsarea prin rezultate o faci cu un MssqlDataReader sau legi rezultatul de un DataGridView prin intermediul unui MssqlDataAdapter. Vezi pe MSDN despre chestiile astea, poate gresesc si nu se scrie chiar asa, dar am o scuza, am lucrat doar cu baze de date legate prin OleDB sau ODBC. Sporuri.
Sus  
Amazing Science

Data înscrierii: 15/Oct/2006

Trimis: Mar Feb 12, 2008 9:21 am    Titlul subiectului:  

anybody....? anything else? please... ?
Sus  
mihaitha

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

Trimis: Mar Feb 12, 2008 10:48 am    Titlul subiectului:  

Nu mai bine intrebi pe un forum de aspx?...
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Discuții generale
Pagina 1 din 1