Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Call to undefined function
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Avansat
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
AEROStyle

Data înscrierii: 27/Mar/2004
Locație: IT Universe

Trimis: Mar Oct 26, 2004 8:43 pm    Titlul subiectului: Call to undefined function  

Am o clasa de conectare la o baza de date pe care un includ din fisierul principal (index.php). Dupa ce includ clasa de conectare la baza de date, fac o instanta a acesteaia (ma conectez la baza de date), apeland direct functia constructor
an style="color: #000000"><?php $db = new DB (); 
Dupa conectare includ un fisier in care vreau sa folosesc conexiunea la baza de date ($db), dar cand rulez metodele definite in clasa, imi apare "Call to undefined function"... Am verificat, clasa exista, e definita, $db e obiect, contine informatie de tip resource, dar nu pot folosi nici una din metodele definita in clasa. Habar n-am ce sa fac...
Sus  
un_guru

Data înscrierii: 25/Iul/2004
Locație: Miecurea Ciuc

Trimis: Mar Oct 26, 2004 8:59 pm    Titlul subiectului:  

esti sigur ca nu rulezi metodele din interiorul unei functii?
e o greseal frecventa la mine ...:)

functio blahbla(){
global $DB; // nu uita sa "globalizezi" variabilele
$DB->getdata();
}
Sus  
AEROStyle

Trimis: Mar Oct 26, 2004 9:25 pm    Titlul subiectului:  

Nu... am gasit problema...
Metoda respectiva era in interiorul altei clase care extindea clasa unde era constructorul...
an style="color: #000000"><?php class DBC extends DB 
Am pus metodele in clasa cu constructorul si merge... Ciudat e ca nu mergea inainte...
Sus  
kokosanu

Data înscrierii: 16/Mai/2004
Locație: Cluj-Napoca

Trimis: Mie Oct 27, 2004 11:42 am    Titlul subiectului:  

pai trebuia sa instantiezi obiectul din clasa care mosteneste clasa de baza, adica DBC si nu DB
Sus  
AEROStyle

Trimis: Mie Oct 27, 2004 2:11 pm    Titlul subiectului:  

Ah... Am inteles. Si daca instantiez obiectul din clasa ce mosteneste clasa de baza, ce constructor se apeleaza :?:
Presupun ca cel al clasei mostenite (de baza).
Tot nu merge... E ciudat....
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Avansat
Pagina 1 din 1