|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
abspider
Data înscrierii: 09/Feb/2008
|
| Trimis: Dum Feb 10, 2008 8:07 pm Titlul subiectului: Radio button |
|
|
Am intr-o tabela ( de utilizatori) un cimp ( un caracter) care desemneaza tipul user-ului A-administrator, O-operator, U-user. Datele le introduc dintr-un formular si tipul user-ului il trimit prin radio button. La un moment dat vreau sa fac update pe datele user-ului, dar cind aduc datele in formularul de actualizare vreau sa fie marcat butonul radio corespunzator tipului de user, adik A,O sau U. Nu stiu cum sa preiau valoarea din tabel si sa o setez pe buton.
Problema cealalta am rezolvat-o tot de pe forum prin
Cod: echo !empty($_GET['cnp']) ? $_GET['cnp'] : 0;
$cnp=$_GET['cnp'];
!!!!! simplu, dar ..... |
|
| Sus |
|
snowman
Data înscrierii: 02/Dec/2006
Locație: Hunedoara
|
| Trimis: Mar Feb 12, 2008 1:22 am Titlul subiectului: |
|
|
| pai scrii atributul "checked" in functie de util si la alealate dai "disable".numa niste if-uri trebe. |
|
| Sus |
|
abspider
Data înscrierii: 09/Feb/2008
|
| Trimis: Mar Feb 12, 2008 9:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
multumesc de ajutor. am inteles ceva, am si incercat dar .... mai multe detalii iata ce am scris. e un script care dupa ce fac selectia din tabelul "utilizatori", in coloana "drepturi" am valorile "A", "O" si "U" in functie de care vreau sa selectez butonul cind afisez datele . iata ce am scris :
Cod: case 'alt_user':
$cod_utilizator = $_POST['cod_utilizator'];
$cerere2SQL = 'SELECT * FROM `utilizatori` WHERE cod_utilizator="'.$_POST['cod_utilizator'].'"';
$rezultat2 = mysql_query($cerere2SQL, $conexiune);
while($rand2 = mysql_fetch_array($rezultat2))
{
$administrator = '';
$operator = '';
$user = '';
if (isset($_POST['submit'])) {
$_POST['drepturi'] = $rand2['drepturi'];
$selected_radiobtn = $_POST['drepturi'];
// set the value
if ($selected_radiobtn == 'A') {
$administrator = 'checked';
}elseif( $rand2['drepturi'] == "O") {
$operator = 'checked';
}elseif($selected_radiobtn == 'U') {
$user = 'checked';
// if it is empy
}
}
echo '<table width="400" align="center" border="3" cellpadding="2" cellspacing="2">
<caption><font size ="+3" color=red><b>Modificare date si parola user '.$rand2['nume_utilizator'].'</b></font></caption>
<form name="formular" action="profil.php?actiune=validare" method="post">
<tr>
<td colspan="4"></td>
</tr>
<tr>
<td height="15" align="center" valign="center">CNP:</td>
<td align="center" valign="center" colspan="2">
<input type="text" name="cnp" value="'.$rand2['cnp'].'"> </td>
<td></td>
</tr>
<tr>
<td height="15" align="center" valign="center">Utilizator:</td>
<td colspan="2" align="center" valign="center">
<input type="text" name="nume_utilizator" value="'.$rand2['nume_utilizator'].'"> </td>
<td></td>
</tr>
<tr>
<td height="15" align="center" valign="center">Nume:</td>
<td colspan="2" align="center" valign="center"><input type="text" name="nume" value="'.$rand2['nume'].'"></td>
oare ce nu fac bine ca ma chinui de ceva vreme la asta. daca nu merge o las pe alta data ca am end line pe 16 februarie. multumesc tuturor
<td></td>
</tr>
<tr>
<td height="15" align="center" valign="center">Prenume:</td>
<td colspan="2" align="center" valign="center"><input type="text" name="prenume" value="'.$rand2['prenume'].'"></td>
<td></td>
</tr>
<tr>
<td height="15" align="center" valign="center">Cod utilizator:</td>
<td align="center" colspan="2" valign="center"><input type="text" size="5" maxLength="5" name="cod_utilizator" value="'.$rand2['cod_utilizator'].'"></td>
<td align="center" valign="center">Parola :</td>
</tr>
<tr>
<td height="15" rowspan="3" align="center" valign="center">Selectati tipul utilizatorului:</td>
<td align="center" valign="center">Administrator</td>
<td align="center" valign="center"><input type="radio" name="drepturi" value="A" id="administrator"><?php echo $administrator;?></td>
<td align="center" valign="center"><input type="password" name="parola1" value=""> </td>
</tr>
<tr>
<td align="center" valign="center">Operator (actualizare)</td>
<td align="center" valign="center"><input type="radio" name="drepturi" value="O" id="operator"><?php echo $operator;?></td>
<td align="center" valign="center">Reintroduceti parola :</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top">User ( verificare )</td>
<td align="left"><input type="radio" name="drepturi" value="U" id="user"><?php echo $user;?></td>
<td valign="top"><input type="password" name="parola2" value=""></td>
</tr>
<tr>
<td colspan="4"></td>
</tr>
<tr>
<td><input name="Reseteaza" type="reset" value="Sterge date"> </td>
<td align="center" colspan="2" valign="top"><input name="Trimite" type="submit" value="Modifica date user"></td>
<td valign="top"><input name="Trimite" type="submit" value="Modifica parola user"></td>
</tr>
</form>
</table>';
}
break; |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |