|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
mblaky
Data înscrierii: 11/Sep/2007
|
| Trimis: Dum Feb 10, 2008 6:10 pm Titlul subiectului: [COD] Chat - No Code |
|
|
function nocode($text){
$nocode = array('<'=>'< ','"'=>'`',"'"=>"`");
$dta = strtr($text, $nocode);
$nocode = array('< b'=>'<b','< i'=>'<i','< u'=>'<u','< /b'=>'</b','< /i'=>'</i','< /u'=>'</u');
return strtr($dta, $nocode); }
Daca aveti un chat pe site, userul poate scrie mesaje de genu <script>windows.location='bla bla'</script> sau alte mesaje care vor nenoroci site-ul dvs...
Eu pentru un chat de pe site-ul meu iau mesajele din mysql le salvez pe toate intr-o variabila ( $mesaje .= "<div id, class..>[$nickname] $msg</div>"; ... fiecare mesaj unu dupa altu ) si dupa ce ies din while` de la mysql_fetch_array ... le afisez cu echo nocode($mesaje); ....
codu nu inlocuiteste decat '<' cu '< ' si in cazu in care userul foloseste taguri precum '<b>', '<i>', '<u>' il lasa sa le foloseasca inlocuind dupa prima modificare '< b' cu '<b'.
.... sper ca ati inteles ce face si sa va foloseasca :) |
|
| Sus |
|
saitek
Data înscrierii: 23/Sep/2007
|
| Trimis: Dum Feb 10, 2008 6:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Mamamamamammamamama ba cum ai facut baaaaaaaaaaaaaaaaaaa,ce tare esti,mamamamamam,ba copile tu de strip_tags ai auzit?sau de htmlspecialchars,si ce ai spus tu se numeste vulnerabilitate xss. |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Lun Feb 11, 2008 9:51 am Titlul subiectului: |
|
|
| Asa se intampla cand nu citesti manualul inainte sa te apuci sa scrii cod, ajungi sa reinventezi roata. Eu unul ma bucur ca unii mai au bunavointa de a-si bate capul cu unele probleme si nu se rezuma la a urla pe forum-uri dupa cod de-a gata. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|