|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
MonK3y
Data înscrierii: 16/Oct/2007
|
| Trimis: Mar Ian 15, 2008 10:49 pm Titlul subiectului: www.seeend.com |
|
|
Vreau sa imi spuneti si mie ce parere aveti de acest site...
Mi-a luat cam 2 saptamani si acolo unde am avut nevoie de ajutor am intrebat aici pe forum...
E valid XHTML dar doar daca bagi codul manual... pentru ca nu stiu de ce imi apare la linkuri o chestie cu PHPSESSID sau ceva de genul... daca stiti sa imi spuneti si mie va rog.
Designul e facut fara imagini ( exceptand headerul flash ), doar cu border.
Daca vreti puteti sa si incercati sa trimiteti un mail sa imi spuneti daca va merge.
Astept pareri...
http://www.seeend.com |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Mie Ian 16, 2008 9:57 am Titlul subiectului: |
|
|
| Adauga in .htaccess urmatoarea linie Cod: php_value session.use_trans_sid 0 si ai scapat de PHPSESSID. |
|
| Sus |
|
crivion
Data înscrierii: 10/Apr/2007
Locație: Somewhere
|
| Trimis: Mie Ian 16, 2008 2:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
| pai e varza ca design |
|
| Sus |
|
scazi
Data înscrierii: 13/Sep/2006
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Mie Ian 16, 2008 4:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mai trebui lucrat la design.
Și vezi că nu există sended: 0 times. Bănuiesc că vroiai să zici sent: 0 times. |
|
| Sus |
|
MonK3y
|
| Trimis: Mie Ian 16, 2008 4:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
mersi de observatie... am modificat
designul o sa ramana asa pana o sa am timp sa fac ceva mai acceptabil :) |
|
| Sus |
|
vectorialpx
Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE
|
| Trimis: Mie Ian 16, 2008 10:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
1. butonul e creare cont mai la vedere [eventual pe langa formularul de login]. Mesajele de eroare, pune-le rosii sau albastre sau o culoare care sa sara-n ochi...
2. daca tot ai pus campurile transparente [albe] la login, pune si un label pe User si Password, ca sa nu mai stau ochiometric sa caut campuri
3. sunt si pagini invalide [<td width="410px" - nu e valid <td width="410" - e valid] - doar peste asta am dat eu, or mai fi
4. daca pun la formul de creare cont gigi' magnificul si apas submit campul va lua valoarea gigi\' magnificul, daca mai apas o data gigi\\\' magnificul... nu e mare lucru, dar e urat... pui un stripslashes intr-un htmlspecialchars acolo
5. "Insert Title Here..." si "Insert Message Here..." pune si tu un onclick sau onfocus="this.select()" ca sa nu mai stau sa selectez campul ala care are border alb [sau n-are]. La title color sau style color, pune o paleta de culori, gasesti un js pe net... ar fi ideal sa faci mai compacta pagina asta de customizare astfel incat sa incapa pe un ecran, sa nu merg jos sa schimb culoarea apoi dau de scroll sa vad imaginea... ceva de genul
--------- titlul tau aici ------------ [culoare]
iar cand apasa pe culoare apare un div [sau un popup] cu o paleta de culori
[doar o idee]
apoi, "When will the email be sent:", de ce golesti campul daca dau click pe el, e util si daca vreau sa modific doar o cifra [in loc de 12.10 vreau 11.10, sa nu mai deschid popup-ul ala]
========================================
ca si design - pareri personale - depinde si de gusturi
6. sus, in header, ce se afla intre bara portocalie si cea albastra? 8O
e asa, just for fun? sau ai intentia sa pui vr-un banner, ceva?... pana cand te hotarasti, umple spatiul ala cu ceva [o imagine, un flash, etc], daca are un design asa 'neplacut', macar sa fie aranjat cum trebuie
7. meniu le urat... daca tot ai pus butoanele cu bordura, de ce la hover le mai pui un alt chenar? de ce nu colorezi doar chenarul pus initial
8. tema generala ar fi "fun"... de ce ai pus GRI, care simbolizeaza mizerie si "urat"? Mai e si un gri-sobolan... daca puneai macar un gri-deschis - cam, #f3f3f3
ideea nu e rea insa o sa ai nevoie de ceva promovare pentru ca piata in acest domeniu e mare. Si... musai, ai nevoie de un designer [m-as oferi sa-ti propun un layout dar sunt intr-o pana de timp mare de tot]
multa bafta!
PS: nu am explorat in totalitate site-ul, e posibil sa-mi fi scapat anumite lucruri, poate mai vin si altii cu "probleme" |
|
| Sus |
|
MonK3y
|
| Trimis: Mie Ian 16, 2008 11:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
1. am modificat textul de eroare in rosu
2. am pus label
3. am modificat tabelul unde mi-ai zis dar mie mi-l valida si asa cum era... desi nu cred ca era bine
4. am adaugat stripslashes()
5. am pus onclick="this.select()"
o sa caut o paleta de culori ca nici pe mine nu ma incanta asta... dar nu ma pricep prea mult la js asa ca o sa vad ce imi iese
la inputul cu data am pus asa tocmai pentru a nu scrie cineva data cum vrea... trebuie sa fie formatul ala d-m-y, nu d/m/y etc. pentru ca sa pot sa o compar cu data din tabel
6. acolo e un banner adsense. nu stiu de ce nu l-ai vazut
7 & 8. meniul si chenarele o sa le schimb cand o sa schimb tot designul site-ului... dar acum le las asa ca nu am timp.
Mersi de sfaturi... mi-au fost de folos. |
|
| Sus |
|
mihaitha
|
| Trimis: Joi Ian 17, 2008 9:43 am Titlul subiectului: |
|
|
Per total imi place (relativ), insa pun pariu ca la tine se vede altfel decat se vede la noi, si altfel decat se vede la cei ce au sisteme linux sau mac. De ce? Citez din CSS: Cod:
* { padding:0; margin:0; font-family:"Trebuchet MS"; font-size:14px; border:0; }
...
.blue { color:#2277CC; clear:both; margin-bottom:5px; font-family:"Forte"; font-size:20px; letter-spacing:1px;}
.orange { color:#FFCC00; clear:both; margin-bottom:5px; font-family:"Forte"; font-size:20px; letter-spacing:1px;}
Numai cei ce au windows vor vedea fontul Trebuchet MS, si dintre acestia numai cei ce au fontul Forte vor vedea la heading-uri acest font. Eu unul vad Times acolo. Foloseste fonturi de uz general si familii extinse de font: Tahoma, Verdana, Helvetica, Arial. Asa acoperi toate trei variantele. |
|
| Sus |
|
MonK3y
|
| Trimis: Joi Ian 17, 2008 4:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Am modificat Trebuchet MS cu Tahoma dar Forte il las asa ca imi place :) daca nu il au si le arata alt font... asta e |
|
| Sus |
|
mihaitha
|
| Trimis: Vin Ian 18, 2008 11:38 am Titlul subiectului: |
|
|
MonK3y a scris: Forte il las asa ca imi place :) daca nu il au si le arata alt font... asta e Asta da atitudine de designer! Daca la tine arata bine, da-i in franzela pe ceilalti vizitatori! Ca doar targetul site-ului esti tu nu restu! Bravo! La mai mare!
Ce-mi place ce concurenta am! Oare asta e atitudinea generala pe la noi? |
|
| Sus |
|
vectorialpx
Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE
|
| Trimis: Vin Ian 18, 2008 2:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
[offtopic]
nu, stai linistit... :) ai si concurenta... :lol:
MonK3y, problema developer-ului [dezvoltatorului] unui site este aceea de a multumi cat mai multi useri. [continut, design, utilitate, etc] de aici si "goana" dupa optimizarea pentru browsere
Nu stiu cum se vad anumite fonturi in anumite cazuri dar exista posibilitatea sa pierzi vizitatori pentru asta si, nu e chiar bine sa nu te intereseze - de fapt, un site e facut tocmai pentru a fi vizitat.
In plus, daca site-ul e facut pentru tine atunci e oke, te fraieresti singur, dar daca e facut pentru un client care nu stie cum se muta mouse-ul atunci nu e prea moral sa gandesti asa... odata cu vizitatori, pierzi si clienti.
Trebuie sa dai tot ce poti si sa ai toate pretentiile de la tine. Daca nu ai tu, atunci cine? |
|
| Sus |
|
MonK3y
|
| Trimis: Vin Ian 18, 2008 3:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
| inteleg ce spuneti... nu am facut site-ul pentru mine ca altfel nu il mai testam in 5 browsere diferite, dar asta nu inseamna ca daca nu vad 2-3 utilizatori bine site-ul, o sa il schimb... nu stiu cine nu are fontul ala, eu il aveam instalat cu windowsul. Daca sunt doar cei cu mac... sunt prea putini ca sa il schimb |
|
| Sus |
|
mihaitha
|
| Trimis: Vin Ian 18, 2008 6:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca ar fi numai mac-urile, nu ar fi fost motive de ingrijorare (din partea ta, din partea mea ar fi fost - depinde de target, ca la americani macurile sunt mai in floare decat pc-urile - dar repet, treaba ta). Utilizatorii de MacOS ar fi avut probleme cu Trebuchet-ul, dar asta se pare ca ai rezolvat-o. E problema ta si a clientului tau daca tu te cramponezi pe un font, insa iti spun un lucru: din 4 calculatoare pe care am deschis site-ul tau, pe 3 nu exista fontul tau. Cel pe care exista era cel al colegului meu, care lucreaza design, deci are tone de fonturi instalate. Iti garantez ca fontul asta nu vine instalat nici cu windows-ul (XP Home si Pro that is, nu stiu de vista), si nici cu Office (nici 2007 nici 2003).
Apropo, te-ai gandit ca aia 2-3 utilizatori (eu as fi folosit mai degraba termenul vizitatori, dar poate e chestie de semantica) care nu-ti vad fontul poate sunt editori la o revista de web design (online sau nu) si iti fac un review negativ sau iti publica site-ul la rubrica 'asa nu!', de intra lumea pe site-ul tau numa ca sa aiba de ce rade? |
|
| Sus |
|
MonK3y
|
| Trimis: Sâm Ian 19, 2008 3:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
mihaitha a scris: Apropo, te-ai gandit ca aia 2-3 utilizatori (eu as fi folosit mai degraba termenul vizitatori, dar poate e chestie de semantica) care nu-ti vad fontul poate sunt editori la o revista de web design (online sau nu) si iti fac un review negativ sau iti publica site-ul la rubrica 'asa nu!', de intra lumea pe site-ul tau numa ca sa aiba de ce rade?
La asta chiar nu m-am gandit. Dar m-ati convins... ma apuc sa ii schimb "designul"... :roll: |
|
| Sus |
|
MonK3y
|
| Trimis: Vin Feb 01, 2008 8:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
dupa inca 2 saptamani am refacut site-ul... am refacut si designul si codul pe alocuri... pareri ?
http://www.seeend.com |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|